ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ
Maggi Cooking - Ψαρονέφρι τυλιγμένο με μπέικον
Maggi
|
0
|
|
Υλικά για το ψαρονέφρι
- 1 ψαρονέφρι (500 γρ περίπου)
- 3-6 φέτες μπέικον
- ελαιόλαδο
- 1 κύβο κότας Maggi
- αλάτι (προεραιτικά) και πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα
- 100 ml κρασί λευκό
- 1 κ.γ. κορνφλάουρ ανακατεμένο με 1 κ.σ. νερό
- αλάτι και πιπέρι
Υλικά για τον πουρέ
- 1 συσκευασία πουρέ Maggi
- 300 γρ γάλα
- 300 γρ νερό
- 1 κύβο κότας Maggi
- 200 γρ κασέρι ή άλλο τυρί που λιώνει τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκτέλεση για το ψαρονέφρι
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα
- Καθαρίζουμε το ψαρονέφρι από τα λίπη και τη μεμβράνη που έχει καμιά φορά.
- Σπάμε τον κύβο, ανακατεύουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και με το μείγμα αυτό αλείφουμε το ψαρονέφρι.
- Τυλίγουμε το ψαρονέφρι με το μπέικον και το στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
- Τοποθετούμε το ψαρονέφρι σε ένα ταψάκι στρωμένο με αλουμινόχαρτο στο οποίο έχουμε βάλει μια μικρή λαδωμένη σχάρα.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι η θερμοκρασία στο εσωτερικό από το ψαρονέφρι να φτάσει τους 68 βαθμούς.
- Ανεβάζουμε το ταψάκι στην πάνω θέση του φούρνου και ψήνουμε στο γκριλ για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το μπέικον
- Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο μερικά λεπτά μέχρι να ξεκουραστεί
Εκτέλεση για τον πουρέ
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με το γάλα και τον ζωμό και τα θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον πουρέ και ανακατεύουμε καλά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά πριν βράσει και προσθέτουμε τα τυριά.
Εκτέλεση για τη σάλτσα
- Βάζουμε το ζουμί που βγήκε στο ταψάκι που είχαμε το ψαρονέφρι σε ένα τηγάνι.
- Προσθέτουμε το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το μείγμα του κορνφλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα
Σερβίρουμε το ψαρονέφρι σε φέτες με τον πουρέ και τη σάλτσα