Αρχική   >   Συνταγή    >    Ψαρονέφρι τυλιγμένο με μπέικον

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ

Maggi Cooking - Ψαρονέφρι τυλιγμένο με μπέικον

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ
Χρόνος προετοιμασίας
60'
Χρόνος μαγειρέματος
50'
Μερίδες
2
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Θερμίδες
750 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για το ψαρονέφρι

  • 1 ψαρονέφρι (500 γρ περίπου)
  • 3-6 φέτες μπέικον
  • ελαιόλαδο
  • 1 κύβο κότας Maggi
  • αλάτι (προεραιτικά) και πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα

  • 100 ml κρασί λευκό
  • 1 κ.γ. κορνφλάουρ ανακατεμένο με 1 κ.σ. νερό
  • αλάτι και πιπέρι

Υλικά για τον πουρέ

  • 1 συσκευασία πουρέ Maggi
  • 300 γρ γάλα
  • 300 γρ νερό
  • 1 κύβο κότας Maggi
  • 200 γρ κασέρι ή άλλο τυρί που λιώνει τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Εκτέλεση για το ψαρονέφρι

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα
  2. Καθαρίζουμε το ψαρονέφρι από τα λίπη και τη μεμβράνη που έχει καμιά φορά.
  3. Σπάμε τον κύβο, ανακατεύουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και με το μείγμα αυτό αλείφουμε το ψαρονέφρι.
  4. Τυλίγουμε το ψαρονέφρι με το μπέικον και το στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. 
  5. Τοποθετούμε το ψαρονέφρι σε ένα ταψάκι στρωμένο με αλουμινόχαρτο στο οποίο έχουμε βάλει μια μικρή λαδωμένη σχάρα.
  6. Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι η θερμοκρασία στο εσωτερικό από το ψαρονέφρι να φτάσει τους 68 βαθμούς. 
  7. Ανεβάζουμε το ταψάκι στην πάνω θέση του φούρνου και ψήνουμε στο γκριλ για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το μπέικον
  8. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο μερικά λεπτά μέχρι να ξεκουραστεί

Εκτέλεση για τον πουρέ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με το γάλα και τον ζωμό και τα θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά.  Προσθέτουμε τον πουρέ και ανακατεύουμε καλά.
  2. Αφαιρούμε από τη φωτιά πριν βράσει και προσθέτουμε τα τυριά.


Εκτέλεση για τη σάλτσα

  1. Βάζουμε το ζουμί που βγήκε στο ταψάκι που είχαμε το ψαρονέφρι σε ένα τηγάνι. 
  2. Προσθέτουμε το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
  3. Προσθέτουμε το μείγμα του κορνφλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα

Σερβίρουμε το ψαρονέφρι σε φέτες με τον πουρέ και τη σάλτσα