Ψαρονέφρι τυλιγμένο με μπέικον
110λεπτά
Δύσκολη
4.5 φέτες
Μπέικον
1 κύβος
100 γρ.
Λευκό κρασί
1 κ.γλ.
Κορν Φλαουρ
0.5 κ.γλ.
Αλάτι, τραπέζι
0.33 κ.γλ.
Μπαχαρικά, πιπέρι, μαύρο
1 Συσκευασία
300 γρ.
Γάλα
300 γρ.
Νερό
250 γρ.
500 γρ.
Ψαρονέφρι
200 γρ.
Κασέρι
1 κ.σ.
Ελαιόλαδο
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
856.93 kcal
Υδατάνθρακες
38.44 g
Πρωτεΐνες
65.27 g
Λιπαρά
44.48 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
110 λεπτά
Βήμα 1
Εκτέλεση για το ψαρονέφρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα
Βήμα 2
Καθαρίζουμε το ψαρονέφρι από τα λίπη και τη μεμβράνη που έχει καμιά φορά.
Βήμα 3
Σπάμε τον κύβο, ανακατεύουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και με το μείγμα αυτό αλείφουμε το ψαρονέφρι.
Βήμα 4
Τυλίγουμε το ψαρονέφρι με το μπέικον και το στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
Βήμα 5
Τοποθετούμε το ψαρονέφρι σε ένα ταψάκι στρωμένο με αλουμινόχαρτο στο οποίο έχουμε βάλει μια μικρή λαδωμένη σχάρα.
Βήμα 6
Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι η θερμοκρασία στο εσωτερικό από το ψαρονέφρι να φτάσει τους 68 βαθμούς.
Βήμα 7
Ανεβάζουμε το ταψάκι στην πάνω θέση του φούρνου και ψήνουμε στο γκριλ για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το μπέικον
Βήμα 8
Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο μερικά λεπτά μέχρι να ξεκουραστεί
Βήμα 9
Εκτέλεση για τον πουρέ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με το γάλα και τον ζωμό και τα θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον πουρέ και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 10
Αφαιρούμε από τη φωτιά πριν βράσει και προσθέτουμε τα τυριά.
Βήμα 11
Εκτέλεση για τη σάλτσα
Βάζουμε το ζουμί που βγήκε στο ταψάκι που είχαμε το ψαρονέφρι σε ένα τηγάνι.
Βήμα 12
Προσθέτουμε το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Βήμα 13
Προσθέτουμε το μείγμα του κορνφλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα
Σχόλια 0