Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Ψητό καλαμάρι με φάβα
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Ψητό καλαμάρι με φάβα

Ψητό καλαμάρι με φάβα

(0)
95 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

4 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 4

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  κιλό
Καλαμάρια, ωμά
300  γρ.
Φάβα
1 
Κρεμμύδι
2  κ.σ.
Φυστίκια Αιγίνης
1 
Λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
1  κ.σ.
Ξύδι βαλσάμικο λευκό
1  κ.σ.
Θυμάρι, φρέσκο
1 
Φύλλο δάφνης
2  κύβους
MAGGI Ζωμός λαχανικών
1  κ.γλ.
Κόκκοι πιπεριού
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
4  κ.σ.
Ελαιόλαδο
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
76.1 g
Ενέργεια
478.9 kcal
Λιπαρά
19.7 g
Εδώδιμες Ίνες
25 g
Πρωτεΐνες
10.7 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

95 λεπτά
  • Βήμα 1

    10 λεπτά
    Καθαρίστε προσεκτικά τα καλαμάρια εσωτερικά και εξωτερικά καθαρίζοντας το δέρμα.
  • Βήμα 2

    7 λεπτά
    Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε τη φάβα, ενώ πρώτα την έχετε πλύνει καλά. Έπειτα, ρίξτε 1½ λίτρο νερό, φύλλο δάφνης, πιπέρι και τους 2 κύβους λαχανικών MAGGI.
  • Βήμα 3

    60 λεπτά
    Αφήστε να βράσει για τουλάχιστον 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά και αν χρειαστεί προσθέστε νερό.
  • Βήμα 4

    8 λεπτά
    Τέλος, μεταφέρετε στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι η φάβα να γίνει κρέμα. Προσθέστε το θυμάρι, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και 5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
  • Βήμα 5

    2 λεπτά
    Χτυπήστε για ακόμη μια φορά και αφήστε στην άκρη σκεπασμένη με μεμβράνη (για να μην δημιουργηθεί πέτσα).
  • Βήμα 6

    7 λεπτά
    Τοποθετήστε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρετε ολόκληρα τα καλαμάρια με 2 κουταλιές της σούπας για 2 λεπτά. Μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για άλλα 5 λεπτά. Προσοχή μην παραψήσετε τα καλαμάρια θα γίνουν πολύ σκληρά.
  • Βήμα 7

    1 λεπτά
    Σερβίρετε με τη φάβα και ψιλοκομμένο το φιστίκι Αιγίνης.
Ψητό καλαμάρι με φάβα

Βήμα 1 7

Καθαρίστε προσεκτικά τα καλαμάρια εσωτερικά και εξωτερικά καθαρίζοντας το δέρμα.

Ψητό καλαμάρι με φάβα

Βήμα 2 7

Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε τη φάβα, ενώ πρώτα την έχετε πλύνει καλά. Έπειτα, ρίξτε 1½ λίτρο νερό, φύλλο δάφνης, πιπέρι και τους 2 κύβους λαχανικών MAGGI.

Ψητό καλαμάρι με φάβα

Βήμα 3 7

Αφήστε να βράσει για τουλάχιστον 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά και αν χρειαστεί προσθέστε νερό.

Ψητό καλαμάρι με φάβα

Βήμα 4 7

Τέλος, μεταφέρετε στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι η φάβα να γίνει κρέμα. Προσθέστε το θυμάρι, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και 5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Ψητό καλαμάρι με φάβα

Βήμα 5 7

Χτυπήστε για ακόμη μια φορά και αφήστε στην άκρη σκεπασμένη με μεμβράνη (για να μην δημιουργηθεί πέτσα).

Ψητό καλαμάρι με φάβα

Βήμα 6 7

Τοποθετήστε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρετε ολόκληρα τα καλαμάρια με 2 κουταλιές της σούπας για 2 λεπτά. Μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για άλλα 5 λεπτά. Προσοχή μην παραψήσετε τα καλαμάρια θα γίνουν πολύ σκληρά.

Ψητό καλαμάρι με φάβα

Βήμα 7 7

Σερβίρετε με τη φάβα και ψιλοκομμένο το φιστίκι Αιγίνης.

Συνταγή ως PDF

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

5 + 0 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Τοπική
  • Ελληνική
  • Κύριο πιάτο
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Πηγή φυτικών ινών
  • Μερίδα λαχανικών/φρούτων
  • Υψηλό σε φυτικές ίνες
  • Οικογενειακά γεύματα
  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης