Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ψητό καλαμάρι  με φάβα

0
95 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
4 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 4 εδώ

1000 γρ
Καλαμάρια, ωμά
300 γρ
Φάβα
1 
Κρεμμύδι
2 κ.σ.
Φυστίκια Αιγίνης
1 
Λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
1 κ.σ.
Ξύδι βαλσάμικο λευκό
1 κ.σ.
Θυμάρι, φρέσκο
1 
Φύλλο δάφνης
1 κ.γ.
Κόκκοι πιπεριού
0.5 κ.γ.
Αλάτι
4 κ.σ.
Ελαιόλαδο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
462.02 kcal
Υδατάνθρακες
75.09 g
Πρωτεΐνες
10.2 g
Λιπαρά
18.51 g
Εδώδιμες Ίνες
24.94 g
Σάκχαρα
170.52 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

95 λεπτά
Βήμα 1
10 λεπτά
Καθαρίστε προσεκτικά τα καλαμάρια εσωτερικά και εξωτερικά καθαρίζοντας το δέρμα.
Βήμα 2
7 λεπτά
Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με 1 κ.σ ελαιόλαδο, προσθέστε τη φάβα ενώ πρώτα την έχετε πλύνει καλά και ρίξτε 1,5 λίτρο νερό, το φύλο δάφνης, το πιπέρι και τους δυο κύβους λαχανικών MAGGI.
Βήμα 3
60 λεπτά
Αφήστε να βράσει για τουλάχιστον 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά και αν χρειαστεί προσθέστε νερό.
Βήμα 4
8 λεπτά
Τέλος, μεταφέρετε στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι η φάβα να γίνει κρέμα, προσθέστε το θυμάρι, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και 5 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Βήμα 5
2 λεπτά
Χτυπήστε για ακόμη μια φορά και αφήστε στην άκρη σκεπασμένη με μεμβράνη (για να μην δημιουργηθεί πέτσα).
Βήμα 6
7 λεπτά
Τοποθετήστε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρετε ολόκληρα τα καλαμάρια με 2 κ.σ για 2 λεπτά, μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για άλλα 5 λεπτά. Προσοχή μην παραψήσετε τα καλαμάρια θα γίνουν πολύ σκληρά.
Βήμα 7
1 λεπτά
Σερβίρετε με τη φάβα και ψιλοκομμένο το φιστίκι Αιγίνης.
Ψητό καλαμάρι  με φάβα

Βήμα 1 7

Καθαρίστε προσεκτικά τα καλαμάρια εσωτερικά και εξωτερικά καθαρίζοντας το δέρμα.

Ψητό καλαμάρι  με φάβα

Βήμα 2 7

Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με 1 κ.σ ελαιόλαδο, προσθέστε τη φάβα ενώ πρώτα την έχετε πλύνει καλά και ρίξτε 1,5 λίτρο νερό, το φύλο δάφνης, το πιπέρι και τους δυο κύβους λαχανικών MAGGI.

Ψητό καλαμάρι  με φάβα

Βήμα 3 7

Αφήστε να βράσει για τουλάχιστον 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά και αν χρειαστεί προσθέστε νερό.

Ψητό καλαμάρι  με φάβα

Βήμα 4 7

Τέλος, μεταφέρετε στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι η φάβα να γίνει κρέμα, προσθέστε το θυμάρι, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και 5 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Ψητό καλαμάρι  με φάβα

Βήμα 5 7

Χτυπήστε για ακόμη μια φορά και αφήστε στην άκρη σκεπασμένη με μεμβράνη (για να μην δημιουργηθεί πέτσα).

Ψητό καλαμάρι  με φάβα

Βήμα 6 7

Τοποθετήστε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρετε ολόκληρα τα καλαμάρια με 2 κ.σ για 2 λεπτά, μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για άλλα 5 λεπτά. Προσοχή μην παραψήσετε τα καλαμάρια θα γίνουν πολύ σκληρά.

Ψητό καλαμάρι  με φάβα

Βήμα 7 7

Σερβίρετε με τη φάβα και ψιλοκομμένο το φιστίκι Αιγίνης.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη