Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ψητό καλαμάρι  με φάβα

0
95λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
4 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 4 εδώ

1 κιλό
Καλαμάρια, ωμά
300 γρ.
Φάβα
1 
Κρεμμύδι
2 κ.σ.
Φυστίκια Αιγίνης
1 
Λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
1 κ.σ.
Ξύδι βαλσάμικο λευκό
1 κ.σ.
Θυμάρι, φρέσκο
1 
Φύλλο δάφνης
1 κ.γλ.
Κόκκοι πιπεριού
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
4 κ.σ.
Ελαιόλαδο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
462.02 kcal
Εδώδιμες Ίνες
24.94 g
Υδατάνθρακες
75.09 g
Πρωτεΐνες
10.2 g
Λιπαρά
18.51 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

95 λεπτά
Βήμα 1
10 λεπτά
Καθαρίστε προσεκτικά τα καλαμάρια εσωτερικά και εξωτερικά καθαρίζοντας το δέρμα.
Βήμα 2
7 λεπτά
Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με 1 κ.σ ελαιόλαδο, προσθέστε τη φάβα ενώ πρώτα την έχετε πλύνει καλά και ρίξτε 1,5 λίτρο νερό, το φύλο δάφνης, το πιπέρι και τους δυο κύβους λαχανικών MAGGI.
Βήμα 3
60 λεπτά
Αφήστε να βράσει για τουλάχιστον 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά και αν χρειαστεί προσθέστε νερό.
Βήμα 4
8 λεπτά
Τέλος, μεταφέρετε στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι η φάβα να γίνει κρέμα, προσθέστε το θυμάρι, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και 5 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Βήμα 5
2 λεπτά
Χτυπήστε για ακόμη μια φορά και αφήστε στην άκρη σκεπασμένη με μεμβράνη (για να μην δημιουργηθεί πέτσα).
Βήμα 6
7 λεπτά
Τοποθετήστε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρετε ολόκληρα τα καλαμάρια με 2 κ.σ για 2 λεπτά, μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για άλλα 5 λεπτά. Προσοχή μην παραψήσετε τα καλαμάρια θα γίνουν πολύ σκληρά.
Βήμα 7
1 λεπτά
Σερβίρετε με τη φάβα και ψιλοκομμένο το φιστίκι Αιγίνης.
Ψητό καλαμάρι  με φάβα

Βήμα 1 7

Καθαρίστε προσεκτικά τα καλαμάρια εσωτερικά και εξωτερικά καθαρίζοντας το δέρμα.

Ψητό καλαμάρι  με φάβα

Βήμα 2 7

Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με 1 κ.σ ελαιόλαδο, προσθέστε τη φάβα ενώ πρώτα την έχετε πλύνει καλά και ρίξτε 1,5 λίτρο νερό, το φύλο δάφνης, το πιπέρι και τους δυο κύβους λαχανικών MAGGI.

Ψητό καλαμάρι  με φάβα

Βήμα 3 7

Αφήστε να βράσει για τουλάχιστον 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά και αν χρειαστεί προσθέστε νερό.

Ψητό καλαμάρι  με φάβα

Βήμα 4 7

Τέλος, μεταφέρετε στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι η φάβα να γίνει κρέμα, προσθέστε το θυμάρι, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και 5 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Ψητό καλαμάρι  με φάβα

Βήμα 5 7

Χτυπήστε για ακόμη μια φορά και αφήστε στην άκρη σκεπασμένη με μεμβράνη (για να μην δημιουργηθεί πέτσα).

Ψητό καλαμάρι  με φάβα

Βήμα 6 7

Τοποθετήστε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρετε ολόκληρα τα καλαμάρια με 2 κ.σ για 2 λεπτά, μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για άλλα 5 λεπτά. Προσοχή μην παραψήσετε τα καλαμάρια θα γίνουν πολύ σκληρά.

Ψητό καλαμάρι  με φάβα

Βήμα 7 7

Σερβίρετε με τη φάβα και ψιλοκομμένο το φιστίκι Αιγίνης.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη