Ριγγατόνι με φρέσκο λουκάνικο
70λεπτά
Εύκολη
500 γρ.
Ριγκατόνι
200 γρ.
Λουκάνικο φρέσκο
3 Μέσα
Ντομάτες
1
Σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ.
Ρίγανη φρέσκια
1
Φύλλο δάφνης
1 κύβος
1 κ.γλ.
Ζάχαρη
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
4 κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
742.72 kcal
Υδατάνθρακες
100.94 g
Πρωτεΐνες
24.27 g
Λιπαρά
29.06 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
70 λεπτά
Βήμα 1
Βγάλτε το κοτσάνι από τις τομάτες και κόψτε στα 6 κυδωνάτα, απλώστε τις σε ένα ταψί με την πλευρά της φλούδας προς τα επάνω και πασπαλίστε με τη ρίγανη, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
Βήμα 2
Ρίξτε μέσα στο ταψί το σκόρδο σπασμένο και το φύλλο δάφνης. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.
Βήμα 3
Αφήστε να χλιαρώσουν, ξεφλουδίστε και χοντροκόψτε. Κρατήστε τα υγρά που θα μείνουν από το ψήσιμο για το να χρησιμοποιήσετε στη σάλτσα για τα ζυμαρικά.
Βήμα 4
Βάλτε σε ένα τηγάνι ελάχιστο ελαιόλαδο, βγάλτε τη μεμβράνη από τα λουκάνικα και ψιλοκόψτε, σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βήμα 5
Προσθέστε την ψητή τομάτα, τα υγρά τους και τον κύβο λαχανικών MAGGI. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά ενώ παράλληλα βράζετε τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
Βήμα 6
Μεταφέρετε τα ριγγατόνι στο σκεύος με τη σάλτσα και μαγειρέψτε μέχρι να δέσει η σάλτσα (αν χρειαστεί υγρασία προσθέστε νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών).
Βήμα 7
Τέλος, ρίξτε το τυρί, 4 κ.σ ελαιόλαδο, πιπέρι και φρέσκια ρίγανη. Σερβίρετε άμεσα και απολαύστε.
Σχόλια 0