Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
Ριγγατόνι με φρέσκο λουκάνικο
Ριγγατόνι με φρέσκο λουκάνικο
70 min
Εύκολη
Προσθήκη recipe
Πίσω
34 29.2g / 34%
53 101.4g / 53%
13 25.3g / 13%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Ριγγατόνι με φρέσκο λουκάνικο

(0)
70 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

4 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 4

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  γρ.
Ριγκατόνι
200  γρ.
Λουκάνικο φρέσκο
3  Μέσα
Ντομάτες
1 
Σκελίδα σκόρδο
2  κ.σ.
Ρίγανη φρέσκια
1 
Φύλλο δάφνης
1  κ.γλ.
Ζάχαρη
0.33  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
4  κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.5  κ.γλ.
Αλάτι

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
101.44 g
Ενέργεια
773.67 kcal
Λιπαρά
29.25 g
Εδώδιμες Ίνες
6.6 g
Πρωτεΐνες
25.39 g
Σάκχαρα
7.83 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

70 λεπτά
  • Βήμα 1

    5 λεπτά
    Βγάλτε το κοτσάνι από τις τομάτες και κόψτε στα 6 κυδωνάτα, απλώστε τις σε ένα ταψί με την πλευρά της φλούδας προς τα επάνω και πασπαλίστε με τη ρίγανη, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
  • Βήμα 2

    25 λεπτά
    Ρίξτε μέσα στο ταψί το σκόρδο σπασμένο και το φύλλο δάφνης. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά.
  • Βήμα 3

    10 λεπτά
    Αφήστε να χλιαρώσουν, ξεφλουδίστε και χοντροκόψτε. Κρατήστε τα υγρά που θα μείνουν από το ψήσιμο για να τα χρησιμοποιήσετε στη σάλτσα για τα ζυμαρικά.
  • Βήμα 4

    5 λεπτά
    Βάλτε σε ένα τηγάνι ελάχιστο ελαιόλαδο, βγάλτε τη μεμβράνη από τα λουκάνικα και ψιλοκόψτε. Τέλος, σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Βήμα 5

    10 λεπτά
    Προσθέστε την ψητή τομάτα, τα υγρά τους και τον κύβο λαχανικών MAGGI. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά ενώ παράλληλα βράζετε τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
  • Βήμα 6

    10 λεπτά
    Μεταφέρετε τα ριγγατόνι στο σκεύος με τη σάλτσα και μαγειρέψτε μέχρι να δέσει η σάλτσα (αν χρειαστεί υγρασία προσθέστε νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών).
  • Βήμα 7

    5 λεπτά
    Τέλος, ρίξτε το τυρί, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, πιπέρι και φρέσκια ρίγανη. Σερβίρετε άμεσα τα ριγγατόνι και απολαύστε.
Ριγγατόνι με φρέσκο λουκάνικο

Βήμα 1 7

Βγάλτε το κοτσάνι από τις τομάτες και κόψτε στα 6 κυδωνάτα, απλώστε τις σε ένα ταψί με την πλευρά της φλούδας προς τα επάνω και πασπαλίστε με τη ρίγανη, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.

Ριγγατόνι με φρέσκο λουκάνικο

Βήμα 2 7

Ρίξτε μέσα στο ταψί το σκόρδο σπασμένο και το φύλλο δάφνης. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά.

Ριγγατόνι με φρέσκο λουκάνικο

Βήμα 3 7

Αφήστε να χλιαρώσουν, ξεφλουδίστε και χοντροκόψτε. Κρατήστε τα υγρά που θα μείνουν από το ψήσιμο για να τα χρησιμοποιήσετε στη σάλτσα για τα ζυμαρικά.

Ριγγατόνι με φρέσκο λουκάνικο

Βήμα 4 7

Βάλτε σε ένα τηγάνι ελάχιστο ελαιόλαδο, βγάλτε τη μεμβράνη από τα λουκάνικα και ψιλοκόψτε. Τέλος, σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Ριγγατόνι με φρέσκο λουκάνικο

Βήμα 5 7

Προσθέστε την ψητή τομάτα, τα υγρά τους και τον κύβο λαχανικών MAGGI. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά ενώ παράλληλα βράζετε τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.

Ριγγατόνι με φρέσκο λουκάνικο

Βήμα 6 7

Μεταφέρετε τα ριγγατόνι στο σκεύος με τη σάλτσα και μαγειρέψτε μέχρι να δέσει η σάλτσα (αν χρειαστεί υγρασία προσθέστε νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών).

Ριγγατόνι με φρέσκο λουκάνικο

Βήμα 7 7

Τέλος, ρίξτε το τυρί, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, πιπέρι και φρέσκια ρίγανη. Σερβίρετε άμεσα τα ριγγατόνι και απολαύστε.

Συνταγή ως PDF