Σαλάτα φακής με παντζάρια και ψητό κρεμμύδι
70λεπτά
Εύκολη
2
Κρεμμύδια
2 κ.σ.
Δυόσμος
2 κ.σ.
Κόλιανδρος
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
1
Ξύσμα λεμονιού
1 κ.σ.
Μέλι
0.5 κ.γλ.
Κύμινο
1 κ.σ.
2 κ.σ.
Ξύδι
4 κ.σ.
Ελαιόλαδο
100 γρ.
Τοματίνια
4
Παντζάρια
2 φλιτζάνια
Φακές βρασμένες
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
248.26 kcal
Υδατάνθρακες
33.28 g
Πρωτεΐνες
7.57 g
Λιπαρά
10.16 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
70 λεπτά
Βήμα 1
Πλύνετε καλά με ένα σφουγγαράκι τα παντζάρια, καθαρίστε τα κρεμμύδια και τυλίξτε τα ένα ένα με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 2
Ψήστε για 60 λεπτά στον φούρνο στους 170 βαθμούς. Παράλληλα σε ένα μπολ ρίξτε όλα τας υλικά για το ντρεσινγκ και ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι.
Βήμα 3
Αδειάστε μέσα τις φακές, τα τοματίνια κομμένα στη μέση, τον δυόσμο, τον κόλιανδρο και ανακατέψτε απαλά.
Βήμα 4
Όταν ψηθούν τα κρεμμύδια και τα παντζάρια βγάλτε μέσα από το αλουμινόχαρτο και κόψτε κυδωνάτα σε 8 κομμάτια το κάθε λαχανικό.
Βήμα 5
Ρίξτε μέσα στην σαλάτα, ανακατέψτε και σερβίρετε άμεσα ή συντηρήστε στο ψυγείο.
Σχόλια 0