Αυτό το πιάτο έγινε για 4
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Βάλτε σε μια κατσαρόλα τα φασολάκια και γεμίστε με νερό. Βράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώστε και ξεπλύνετε καλά.
Βάλτε σε ένα τηγάνι 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και απλώστε όσες φέτες πανσέτας επιτρέπει το μέγεθος του. Βάλτε σε μέτρια φωτιά για να απελευθερωθεί το λίπος και σοτάρετε μέχρι να γίνει τραγανό. Μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί.
Σκουπίστε το τηγάνι και επαναφέρετε το στην εστία. Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το σκόρδο και τα φασολάκια και προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας νερό, τη Νοστιμιά MAGGI και το βούτυρο. Δουλέψτε το για 3 λεπτά στο τηγάνι και αποσύρετε.
Τέλος, μέσα στο τηγάνι ρίξτε το μπέικον ψιλοκομμένο, το λεμόνι χυμό και ξύσμα, την πάπρικα, δυόσμο & το φρέσκο κρεμμύδι και, τέλος, ελέγξτε το αλάτι.
Ανακατέψτε καλά. Η σαλάτα μαυρομάτικα σερβίρεται ιδανικά ζεστή.