Σαλάτα με φακή και καλαμάρι
60λεπτά
Δύσκολη
500 γρ.
Καλαμάρια φρέσκα
300 γρ.
Φακές μικρές
2
Κρεμμύδια φρέσκα
1
Λάιμ
10 Φύλλα
Φρέσκος βασιλικός
10 Μικρά
Τοματίνια (κομμένα στα 2)
0.5 κ.γλ.
Κύμινο
1
Φύλλο δάφνης
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
1 κύβος
3 κ.σ.
Ελαιόλαδο
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
364.25 kcal
Υδατάνθρακες
57.57 g
Πρωτεΐνες
15.64 g
Λιπαρά
9.68 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
60 λεπτά
Βήμα 1
Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι 1,5 λίτρο νερό και τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά, ρίξτε τις φακές, τη δάφνη, το κύμινο, τον κύβο λαχανικών MAGGI και βράστε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
Βήμα 2
Σουρώστε και αφήστε στην άκρη χωρίς να ξεπλύνετε.
Βήμα 3
Καθαρίστε εσωτερικά τα καλαμάρια και στεγνώστε τα καλά με απορροφητικό χαρτί.
Βήμα 4
Βάλτε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και αφήστε το να κάψει, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα καλαμάρια μέχρι η σάρκα τους να γίνει λευκή (κόψτε τα κεφάλια στη μέση για να μαγειρευτούν πιο γρήγορα).
Βήμα 5
Μεταφέρετε τα καλαμάρια σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε τα σε λεπτές λωρίδες.
Βήμα 6
Σε ένα μπολ ρίξτε τις φακές, το καλαμάρι, το ξύσμα και το χυμό του μοσχολέμονου, τα τοματίνια, τον βασιλικό και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα, προσθέστε ελαιόλαδο και ελέγξτε το αλάτι.
Βήμα 7
Ανακατέψτε και σερβίρετε σαν ορεκτικό.
Σχόλια 0