Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές
  • Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Σαλάτα με λευκά φασόλια και γαύρο
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Σαλάτα με λευκά φασόλια και γαύρο

Σαλάτα με λευκά φασόλια και γαύρο

(0)
110λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

4 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 4

ingredient_quantity
recipe ingredient
250  γρ.
Γαύρος
250  γρ.
Χοντρό αλάτι
3  κ.σ.
Ξύδι βαλσάμικο λευκό
1 
Λάιμ (ξύσμα και χυμός)
2  κ.σ.
Κόλιανδρος φρέσκος
250  γρ.
Φασόλια λευκά
2 
Ντομάτες
3 
Κολοκύθια
2  κ.σ.
Ελιές χωρίς το κουκούτσι
1 
Κρεμμύδι φρέσκο
4  κ.σ.
Ελαιόλαδο
1  κ.γλ.
MAGGI Νοστιμιά
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
437.81 kcal
Υδατάνθρακες
41.35 g
Πρωτεΐνες
28.18 g
Λιπαρά
18.1 g
Εδώδιμες Ίνες
9.95 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

110 λεπτά
  • Βήμα 1

    1 λεπτά
    Επιλέξτε φασόλια νέας σοδειάς για να μην χρειαστεί να τα μουλιάσετε.
  • Βήμα 2

    20 λεπτά
    Βάλτε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βήμα 3

    10 λεπτά
    Καθαρίστε τον γαύρο βγάζοντας το κεντρικό του κόκκαλο.
  • Βήμα 4

    3 λεπτά
    Σκουπίστε καλά το ψάρι και σε ένα ταψί στρώστε το μισό αλάτι.
  • Βήμα 5

    4 λεπτά
    Τοποθετήστε επάνω τον γαύρο και σκεπάστε με το υπόλοιπο αλάτι.
  • Βήμα 6

    30 λεπτά
    Αφήστε να "ψηθεί" για 30 λεπτά και ξεπλύνετε από το αλάτι με αρκετό νερό.
  • Βήμα 7

    3 λεπτά
    Σκουπίστε πάλι και τοποθετήστε σε ένα μπολ με το ξύδι, το ξύσμα, τον χυμό μοσχολέμονου (λάιμ) και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
  • Βήμα 8

    30 λεπτά
    Παράλληλα σε ένα ταψί απλώστε τα κολοκύθια κομμένα σε λωρίδες πάχους 1 εκατοστού και τις τομάτες κομμένες στα τέσσερα. Ρίξτε λάδι, πασπαλίστε με τη MAGGI Νοστιμιά και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά.
  • Βήμα 9

    2 λεπτά
    Όταν τα φασόλια έχουν βράσει, ο γαύρος έχει ψηθεί από το αλάτι και τα λαχανικά είναι έτοιμα, ξεκινήστε τη σύνθεση της σαλάτας.
  • Βήμα 10

    5 λεπτά
    Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα φασόλια ζεστά, τον κόλιανδρο (χοντροκομμένο), τις ελιές (κομμένες στα 4), το φρέσκο κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές λωρίδες), το ψητό κολοκύθι με την τομάτα χοντροκομμένα, τον γαύρο μαζί με την μαρινάδα του και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
  • Βήμα 11

    2 λεπτά
    Ανακατέψτε απαλά για να μην σπάσετε το ψάρι και σερβίρετε κρύα ή ζεστή.
Σαλάτα με λευκά φασόλια και γαύρο

Βήμα 1 11

Επιλέξτε φασόλια νέας σοδειάς για να μην χρειαστεί να τα μουλιάσετε.

Σαλάτα με λευκά φασόλια και γαύρο

Βήμα 2 11

Βάλτε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν.

Σαλάτα με λευκά φασόλια και γαύρο

Βήμα 3 11

Καθαρίστε τον γαύρο βγάζοντας το κεντρικό του κόκκαλο.

Σαλάτα με λευκά φασόλια και γαύρο

Βήμα 4 11

Σκουπίστε καλά το ψάρι και σε ένα ταψί στρώστε το μισό αλάτι.

Σαλάτα με λευκά φασόλια και γαύρο

Βήμα 5 11

Τοποθετήστε επάνω τον γαύρο και σκεπάστε με το υπόλοιπο αλάτι.

Σαλάτα με λευκά φασόλια και γαύρο

Βήμα 6 11

Αφήστε να "ψηθεί" για 30 λεπτά και ξεπλύνετε από το αλάτι με αρκετό νερό.

Σαλάτα με λευκά φασόλια και γαύρο

Βήμα 7 11

Σκουπίστε πάλι και τοποθετήστε σε ένα μπολ με το ξύδι, το ξύσμα, τον χυμό μοσχολέμονου (λάιμ) και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Σαλάτα με λευκά φασόλια και γαύρο

Βήμα 8 11

Παράλληλα σε ένα ταψί απλώστε τα κολοκύθια κομμένα σε λωρίδες πάχους 1 εκατοστού και τις τομάτες κομμένες στα τέσσερα. Ρίξτε λάδι, πασπαλίστε με τη MAGGI Νοστιμιά και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά.

Σαλάτα με λευκά φασόλια και γαύρο

Βήμα 9 11

Όταν τα φασόλια έχουν βράσει, ο γαύρος έχει ψηθεί από το αλάτι και τα λαχανικά είναι έτοιμα, ξεκινήστε τη σύνθεση της σαλάτας.

Σαλάτα με λευκά φασόλια και γαύρο

Βήμα 10 11

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα φασόλια ζεστά, τον κόλιανδρο (χοντροκομμένο), τις ελιές (κομμένες στα 4), το φρέσκο κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές λωρίδες), το ψητό κολοκύθι με την τομάτα χοντροκομμένα, τον γαύρο μαζί με την μαρινάδα του και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Σαλάτα με λευκά φασόλια και γαύρο

Βήμα 11 11

Ανακατέψτε απαλά για να μην σπάσετε το ψάρι και σερβίρετε κρύα ή ζεστή.

Συνταγή ως PDF

Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!

Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή

Σχόλια 0

Please enter proper keywords 0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη
Ματαίωση
Αποθηκεύσετε
Σχόλιο Φορτώστε περισσότερο

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Σαλάτα
  • Ορεκτικό
  • Μεσογειακή

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Φασολάδα

    Φασολάδα

    90 λεπτά Δύσκολη
  • Ταρτάρ τσιπούρας

    Ταρτάρ τσιπούρας

    60 λεπτά Εύκολη
  • Σούπα βελουτέ με φασόλια και bacon

    Σούπα βελουτέ με φασόλια και bacon

    70 λεπτά Δύσκολη
  • Γίγαντες

    Γίγαντες

    80 λεπτά Εύκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης