Αυτό το πιάτο έγινε για 2
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε 1 λίτρο νερό και βράστε τα ρεβίθια σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Μετά θα πρέπει να είναι τραγανά.
Αποσύρετε το μεγαλύτερο μέρος από τα ρεβίθια και αφήστε μέσα στο κατσαρολάκι μισή κούπα ρεβίθια και μια κούπα από το νερό που έβραζαν, προσθέστε τον κύβο λαχανικών Maggi και μαγειρέψτε για ακόμη 15 λεπτά.
Παράλληλα τοποθετήστε τις πιπεριές σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Αποσύρετε και ρίξτε μέσα σε ένα μπολ. Σκεπάστε με ένα πιάτο (για να εγκλωβιστούν οι υδρατμοί και να ξεφλουδίζονται πιο εύκολα).
Στον κάδο του μπλέντερ ρίξτε τα ρεβίθια με το υπόλοιπο νερό, τις ξεφλουδισμένες πιπεριές, το ξίδι, αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Χτυπήστε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη κρέμα-σάλτσα.
Σε ένα μπολ ρίξτε τα βρασμένα ρεβίθια, τα τοματίνια κομμένα στη μέση (10 τεμάχια), τον βασιλικό χοντροκομμένο, ξύσμα από λεμόνι, το κρεμμύδι (το πράσινο μέρος κομμένο σε διαγώνιες φέτες), αλάτι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τη σάλτσα. Ανακατέψτε καλά και η σαλάτα με ρεβίθια, χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριά Φλωρίνης είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
loez