Σαλάτα με ρόκα
30λεπτά
Εύκολη
250 γρ.
Μανιτάρια πλευρώτους
1 κ.σ.
50 mL
Ξύδι, βαλσάμικο
150 mL
Ελαιόλαδο
1 κ.σ.
Μαρμελάδα ροδάκινο
1 κ.γλ.
Μουστάρδα
1 κ.γλ.
Αλάτι
1 Ματσάκι
Ρόκα
2
Παντζάρια
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
220.05 kcal
Υδατάνθρακες
51.81 g
Πρωτεΐνες
5.13 g
Λιπαρά
0.72 g
Εδώδιμες Ίνες
3.2 g
Σάκχαρα
25.44 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
30 λεπτά
Βήμα 1
Κόψτε τα κοτσάνια από τη ρόκα και αφήστε την για 15 λεπτά μέσα σε κρύο νερό για να πλυθεί και να ενυδατωθεί.
Βήμα 2
Στραγγίξτε καλά και μεταφέρετε σε ένα βαθύ μπολ. Απλώστε τα μανιτάρια σε ένα ταψί για το φούρνο, ραντίστε με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με τη Νοστιμιά MAGGI.
Βήμα 3
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10 περίπου λεπτά.
Βήμα 4
Σε ένα βάζο ρίξτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, δηλαδή το ξύδι, το ελαιόλαδο, τη μαρμελάδα, τη μουστάρδα και το αλάτι, σκεπάστε με το καπάκι και χτυπήστε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής σάλτσα .
Βήμα 5
Βγάλτε τα μανιτάρια από το φούρνο και αφήστε για 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία τους πριν πέσουν στη σαλάτα.
Βήμα 6
Κόψτε τα παντζάρια σε μικρά κυβάκια, κόψτε τα μανιτάρια σε όμοια μεγέθη και μαζί με τη σάλτσα ρίξτε μέσα στο μπολ με τη ρόκα.
Βήμα 7
Ανακατέψτε με τα χέρια σας απαλά. Σερβίρετε άμεσα (διαφορετικά ρίξτε τη σάλτσα τελευταία στιγμή μέσα στη σαλάτα).
Σχόλια 0