-
Βήμα 1
4 λεπτά
Εκτέλεση για το κοτόπουλο:
Λαδώνετε και αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου. Προσθέτετε τα μυρωδικά χοντροκομμένα, όπως 10 φύλλα βασιλικού, 5 φύλλα δυόσμο και ξύσμα από 1 λάιμ.
-
Βήμα 2
5 λεπτά
Αφήνετε για 5 λεπτά να μαριναριστούν.
-
Βήμα 3
5 λεπτά
Σοτάρετε το κρέας σε καυτό τηγάνι για 5 λεπτά από κάθε μεριά. Προς το τέλος, ρίχνετε και τα μυρωδικά για το σοτάρισμα.
-
Βήμα 4
3 λεπτά
Αφήνετε το κρέας σε ένα πιάτο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
-
Βήμα 5
1 λεπτά
Παράλληλα ετοιμάζετε τη σάλτσα για τη σαλάτα.
-
Βήμα 6
2 λεπτά
Εκτέλεση για τη σάλτσα:
Βάζετε στο μούλτι τις φράουλες, το λεμόνι, την Νοστιμιά Maggi και το μέλι και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο λεμόνι και μέλι ανάλογα πόσο ώριμα είναι τα φρούτα.
-
Βήμα 7
1 λεπτά
Προσθέτετε λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι.
-
Βήμα 8
2 λεπτά
Ρίχνετε το ξύδι και, ενώ χτυπάτε, προσθέτετε το ελαιόλαδο λίγο λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Μπορεί να πάρει και περισσότερο ελαιόλαδο.
-
Βήμα 9
1 λεπτά
Προσθέτετε τους σπόρους της παπαρούνας.
-
Βήμα 10
2 λεπτά
Εκτέλεση για τη σαλάτα:
Βάζετε 2-3 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα στον πάτο του μπολ.
-
Βήμα 11
2 λεπτά
Στρώνετε εναλλάξ τα σαλατικά και το αβοκάντο μέσα στο μπολ και από πάνω βάζετε το κοτόπουλο και τις φράουλες κομμένες στα 4.
-
Βήμα 12
2 λεπτά
Βάζετε την υπόλοιπη σάλτσα όμορφα γύρω στη σαλάτα.