Σαλάτα πράσινη με σάλτσα γιαούρτι και άνηθο
23λεπτά
Εύκολη
1
Μαρούλι
1
Κόκκινη λόλα
1
Μαρούλι iceberg
10 γρ.
1
Limes
200 mL
Ηλιέλαιο
1 κ.γλ.
Μουστάρδα
0.5 κ.σ.
Μαγιονέζα
0.5
Σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ.
Γιαούρτι
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
511.3 kcal
Υδατάνθρακες
8.11 g
Πρωτεΐνες
5.34 g
Λιπαρά
52.34 g
Εδώδιμες Ίνες
2.9 g
Σάκχαρα
3.78 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
23 λεπτά
Βήμα 1
Ξεχωρίστε τα φύλλα από τα μαρούλια και τοποθετήστε τα σε μια λεκάνη με αρκετό κρύο νερό , αφήστε για 30 λεπτά . Βγάλτε από το νερό και στραγγίξτε καλά . Κόψτε σε χοντρά κομμάτια τα φύλλα με τα χέρια σας και αφήστε σε ένα σουρωτήρι μέχρι να έρθει η ώρα να σερβίρετε .
Βήμα 2
Σε ένα μπολ Ρίξτε το γιαούρτι , τη μουστάρδα , τη μαγιονέζα , το σκόρδο ,το χυμό λεμόνι και τη νοστιμιά . Ανακατεύετε με ένα σύρμα ενώ σιγά σιγά προσθέτετε το ηλιέλαιο , μέχρι να ομογενοποιηθεί ή σάλτσα με όλα τα υλικά .
Βήμα 3
Μεταφέρετε τα φύλλα σε να μεγάλο μπολ , ρίξτε τη σάλτσα , ανακατέψτε καλά και σερβίρετε άμεσα .
Σχόλια 0