Σαλάτα ρεβίθι με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
85λεπτά
Εύκολη
500 γρ.
Ρεβίθια
2 κ.σ.
Μαΐντανός, φρέσκος
2 κ.σ.
1 κ.γλ.
Μέλι
6 κ.σ.
Ελαιόλαδο
2 κ.σ.
Ξύδι
1
Κόκκινη πιπεριά
1 κ.σ.
Κάπαρη
2
Κρεμμύδια φρέσκα
3 κ.σ.
Λιαστές ντομάτες
1 φλιτζάνι
Πράσινες πιπεριές τουρσί
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
690.97 kcal
Υδατάνθρακες
84.85 g
Πρωτεΐνες
27.03 g
Λιπαρά
29.23 g
Εδώδιμες Ίνες
16.82 g
Σάκχαρα
17.24 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
85 λεπτά
Βήμα 1
Βράστε τα ρεβίθια για περίπου 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να διαλυθούν (θα πρέπει να είναι λίγο τραγανά). Αν επιθυμείτε να είναι πολύ μαλακά μουλιάστε τα σε νερό για ένα βράδυ.
Βήμα 2
Ψήστε την πιπεριά στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρετε και όταν κρυώσει ξεφλουδίστε και κρατήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Ρίξτε στο μίξερ μισή κούπα από τα βρασμένα ρεβίθια, 1/3 της κούπας νερό από τα βρασμένα ρεβίθια, την καθαρισμένη πιπεριά, ελαιόλαδο, μέλι, τη νοστιμιά και ξίδι και χτυπήστε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής κρέμα (αν είναι πολύ σφιχτή βάλτε λίγο ακόμη νερό).
Βήμα 4
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα ρεβίθια, την σάλτσα, το φρέσκο κρεμμύδι λεπτοκομμένο, χοντροκομμένη την λιαστή τομάτα, την κάπαρη, τις πράσινες πιπεριές και ανακατέψτε.
Αδειάστε μέσα στα ρεβίθια την σάλτσα και την νεαρή ρόκα. Απαλά ανακατέψτε με μια μεγάλη κουτάλα και σερβίρετε άμεσα ή συντηρήστε στο ψυγείο.
Σχόλια 0