Αρχική   >   Συνταγή    >    Σαλάτα ρεβίθι με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

ΣΑΛΑΤΑ ΡΕΒΙΘΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΡΕΒΙΘΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ
Χρόνος προετοιμασίας
15'
Χρόνος μαγειρέματος
50'
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ ρεβίθια μικρά αποφλοιωμένα
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα (το πράσινο μέρος)
  • 2 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
  • 1 κούπα πράσινες πιπεριές τουρσί
  • 3 κουταλιά της σούπας λιαστή τομάτα
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη ή καπαρόφυλλα

Για τη σάλτσα

  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 2 κουταλιά της σούπας ξίδι λευκό
  • 2 κουταλιά της σούπας Maggi Νοστιμιά
  • 6 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράστε τα ρεβίθια για περίπου 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να διαλυθούν (θα πρέπει να είναι λίγο τραγανά). Αν επιθυμείτε να είναι πολύ μαλακά μουλιάστε τα σε νερό για ένα βράδυ.
  2. Ψήστε την πιπεριά στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρετε και όταν κρυώσει ξεφλουδίστε και κρατήστε στην άκρη.
  3. Ρίξτε στο μίξερ μισή κούπα από τα βρασμένα ρεβίθια, 1/3 της κούπας νερό από τα βρασμένα ρεβίθια, την καθαρισμένη πιπεριά, ελαιόλαδο, μέλι, τη Maggi Νοστιμιά και ξίδι και χτυπήστε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής κρέμα (αν είναι πολύ σφιχτή βάλτε λίγο ακόμη νερό).
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα ρεβίθια, την σάλτσα, το φρέσκο κρεμμύδι λεπτοκομμένο, χοντροκομμένη την λιαστή τομάτα, την κάπαρη, τις πράσινες πιπεριές και ανακατέψτε.
  5. Αδειάστε μέσα στα ρεβίθια την σάλτσα και την νεαρή ρόκα. Απαλά ανακατέψτε με μια μεγάλη κουτάλα και σερβίρετε άμεσα ή συντηρήστε στο ψυγείο.
ΘΕΣ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ;