Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Σαλάτα ρόκας με κρουτόν σκόρδου και μοτσαρέλλα
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Σαλάτα Ρόκας Με Κρουτόν Σκόρδου Και Μοτσαρέλλα

Σαλάτα ρόκας με κρουτόν σκόρδου και μοτσαρέλλα

(0)
45 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

3 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 3

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  Ματσάκια
Ρόκα
250  γρ.
Μοτσαρέλα φρέσκια βουβαλίσια
5  φέτες
Ψωμί του τοστ
0.25  κ.γλ.
Κύμινο
0.25  κ.γλ.
Πάπρικα καπνιστή
1 
Σκόρδο, ωμή
200  mL
Ελαιόλαδο
50  mL
Ξύδι βαλσάμικο λευκό
150  mL
Ελαιόλαδο
0.25  κ.γλ.
Μουστάρδα
1  κ.σ.
Μέλι θυμαρίσιο
1  κ.γλ.
MAGGI Νοστιμιά
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
33.4 g
Ενέργεια
716.4 kcal
Λιπαρά
51.2 g
Εδώδιμες Ίνες
6.2 g
Πρωτεΐνες
32.4 g
Σάκχαρα
12.3 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

45 λεπτά
  • Βήμα 1

    2 λεπτά
    Γεμίστε το νεροχύτη σας με παγωμένο νερό και ρίξτε μέσα τη ρόκα αφού πρώτα κόψετε τα κοτσάνια της.
  • Βήμα 2

    11 λεπτά
    Αφήστε για τουλάχιστον 10 λεπτά να ζωντανέψει και να πλυθεί. Αποσύρετε σε ένα σουρωτήρι και μέσα στο ψυγείο για τουλάχιστον ½ ώρα. Είναι πολύ σημαντικό να στεγνώνουμε τα φύλλα από τις σαλάτες καλά, διαφορετικά δεν ‘’κολλάει’’ πάνω τους η σάλτσα.
  • Βήμα 3

    3 λεπτά
    Στρώστε, λοιπόν, χαρτί κουζίνας ή κάποια πετσέτα στον πάγκο της κουζίνας και απλώστε τη ρόκα σε περίπτωση που πρέπει άμεσα να στεγνώσετε τη σαλάτα σας.
  • Βήμα 4

    6 λεπτά
    Παράλληλα καθαρίστε τα σκόρδα και μαζί με το ελαιόλαδο βάλτε στο μίξερ και χτυπήστε για αρκετή ώρα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα. Μεταφέρετε σε ένα βαζάκι το σκορδόλαδο και συντηρήστε στο ψυγείο σας για τουλάχιστον 1 μήνα.
  • Βήμα 5

    6 λεπτά
    Κόψτε το ψωμί σε λεπτά μπαστουνάκια και απλώστε τα σε ένα ταψί για το φούρνο. Σε ένα μπολάκι ρίξτε τα μπαχαρικά, ½ κουταλάκι του γλυκού σκορδόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατέψτε και πασπαλίστε τα ψωμάκια.
  • Βήμα 6

    10 λεπτά
    Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 7 με 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα τα κρουτόν.
  • Βήμα 7

    5 λεπτά
    Σε ένα βαζάκι ρίξτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, δηλαδή το ξύδι βαλσάμικο, 150ml ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι και τη Nοστιμιά MAGGI και χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  • Βήμα 8

    2 λεπτά
    Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τη ρόκα, προσθέστε τη σάλτσα & τη μοτσαρέλλα χοντροκομμένη και ανακατέψτε. Σερβίρετε συνοδεύοντας κάθε μερίδα με κρουτόν.
Σαλάτα ρόκας με κρουτόν σκόρδου και μοτσαρέλλα

Βήμα 1 8

Γεμίστε το νεροχύτη σας με παγωμένο νερό και ρίξτε μέσα τη ρόκα αφού πρώτα κόψετε τα κοτσάνια της.

Σαλάτα ρόκας με κρουτόν σκόρδου και μοτσαρέλλα

Βήμα 2 8

Αφήστε για τουλάχιστον 10 λεπτά να ζωντανέψει και να πλυθεί. Αποσύρετε σε ένα σουρωτήρι και μέσα στο ψυγείο για τουλάχιστον ½ ώρα. Είναι πολύ σημαντικό να στεγνώνουμε τα φύλλα από τις σαλάτες καλά, διαφορετικά δεν ‘’κολλάει’’ πάνω τους η σάλτσα.

Σαλάτα ρόκας με κρουτόν σκόρδου και μοτσαρέλλα

Βήμα 3 8

Στρώστε, λοιπόν, χαρτί κουζίνας ή κάποια πετσέτα στον πάγκο της κουζίνας και απλώστε τη ρόκα σε περίπτωση που πρέπει άμεσα να στεγνώσετε τη σαλάτα σας.

Σαλάτα ρόκας με κρουτόν σκόρδου και μοτσαρέλλα

Βήμα 4 8

Παράλληλα καθαρίστε τα σκόρδα και μαζί με το ελαιόλαδο βάλτε στο μίξερ και χτυπήστε για αρκετή ώρα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα. Μεταφέρετε σε ένα βαζάκι το σκορδόλαδο και συντηρήστε στο ψυγείο σας για τουλάχιστον 1 μήνα.

Σαλάτα ρόκας με κρουτόν σκόρδου και μοτσαρέλλα

Βήμα 5 8

Κόψτε το ψωμί σε λεπτά μπαστουνάκια και απλώστε τα σε ένα ταψί για το φούρνο. Σε ένα μπολάκι ρίξτε τα μπαχαρικά, ½ κουταλάκι του γλυκού σκορδόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατέψτε και πασπαλίστε τα ψωμάκια.

Σαλάτα ρόκας με κρουτόν σκόρδου και μοτσαρέλλα

Βήμα 6 8

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 7 με 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα τα κρουτόν.

Σαλάτα ρόκας με κρουτόν σκόρδου και μοτσαρέλλα

Βήμα 7 8

Σε ένα βαζάκι ρίξτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, δηλαδή το ξύδι βαλσάμικο, 150ml ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι και τη Nοστιμιά MAGGI και χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.

Σαλάτα ρόκας με κρουτόν σκόρδου και μοτσαρέλλα

Βήμα 8 8

Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τη ρόκα, προσθέστε τη σάλτσα & τη μοτσαρέλλα χοντροκομμένη και ανακατέψτε. Σερβίρετε συνοδεύοντας κάθε μερίδα με κρουτόν.

Συνταγή ως PDF

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

11 + 1 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Σαλάτα
  • Ιταλική
  • Συνοδευτικό
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Σαλάτα με σπανάκι

    Σαλάτα με σπανάκι

    55 λεπτά Εύκολη
  • Σαλάτα ανάμεικτη με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

    Σαλάτα ανάμεικτη με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

    20 λεπτά Εύκολη
  • Κρύα σαλάτα ζυμαρικών

    Κρύα σαλάτα ζυμαρικών

    20 λεπτά Εύκολη
  • Πατατοσαλάτα με σπαράγγια

    Πατατοσαλάτα με σπαράγγια

    35 λεπτά Εύκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης