Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Σαλάτα ρόκας με κρουτόν σκόρδου και μοτσαρέλλα

0
45λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
3 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 3 εδώ

3 Ματσάκια
Ρόκα
250 γρ.
Μοτσαρέλα φρέσκια βουβαλίσια
5 φέτες
Ψωμί του τοστ
0.25 κ.γλ.
Κύμινο
0.25 κ.γλ.
Πάπρικα καπνιστή
1 
Σκόρδο, ωμή
200 mL
Ελαιόλαδο
50 mL
Ξύδι βαλσάμικο λευκό
150 mL
Ελαιόλαδο
0.25 κ.γλ.
Μουστάρδα
1 κ.σ.
Μέλι θυμαρίσιο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
710.61 kcal
Υδατάνθρακες
32.67 g
Πρωτεΐνες
31.85 g
Λιπαρά
51.12 g
Εδώδιμες Ίνες
6.12 g
Σάκχαρα
12.03 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

45 λεπτά
Βήμα 1
2 λεπτά
Γεμίστε το νεροχύτη σας με παγωμένο νερό και ρίξτε μέσα τη ρόκα αφού πρώτα κόψετε τα κοτσάνια της.
Βήμα 2
11 λεπτά
Αφήστε για τουλάχιστον 10 λεπτά να ζωντανέψει και να πλυθεί. Αποσύρετε σε ένα σουρωτήρι και μέσα στο ψυγείο για τουλάχιστον ½ ώρα. Είναι πολύ σημαντικό να στεγνώνουμε τα φύλλα από τις σαλάτες καλά, διαφορετικά δεν ‘’κολλάει’’ πάνω τους η σάλτσα.
Βήμα 3
3 λεπτά
Στρώστε, λοιπόν, χαρτί κουζίνας ή κάποια πετσέτα στον πάγκο της κουζίνας και απλώστε τη ρόκα σε περίπτωση που πρέπει άμεσα να στεγνώσετε τη σαλάτα σας.
Βήμα 4
6 λεπτά
Παράλληλα καθαρίστε τα σκόρδα και μαζί με το ελαιόλαδο βάλτε στο μίξερ και χτυπήστε για αρκετή ώρα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα. Μεταφέρετε σε ένα βαζάκι το σκορδόλαδο και συντηρήστε στο ψυγείο σας για τουλάχιστον 1 μήνα.
Βήμα 5
6 λεπτά
Κόψτε το ψωμί σε λεπτά μπαστουνάκια και απλώστε τα σε ένα ταψί για το φούρνο. Σε ένα μπολάκι ρίξτε τα μπαχαρικά, ½ κουταλάκι του γλυκού σκορδόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατέψτε και πασπαλίστε τα ψωμάκια.
Βήμα 6
10 λεπτά
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 7 με 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα τα κρουτόν.
Βήμα 7
5 λεπτά
Σε ένα βαζάκι ρίξτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, δηλαδή το ξύδι βαλσάμικο, 150ml ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι και τη Nοστιμιά MAGGI και χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
Βήμα 8
2 λεπτά
Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τη ρόκα, προσθέστε τη σάλτσα & τη μοτσαρέλλα χοντροκομμένη και ανακατέψτε. Σερβίρετε συνοδεύοντας κάθε μερίδα με κρουτόν.
Σαλάτα ρόκας με κρουτόν σκόρδου και μοτσαρέλλα

Βήμα 1 8

Γεμίστε το νεροχύτη σας με παγωμένο νερό και ρίξτε μέσα τη ρόκα αφού πρώτα κόψετε τα κοτσάνια της.

Σαλάτα ρόκας με κρουτόν σκόρδου και μοτσαρέλλα

Βήμα 2 8

Αφήστε για τουλάχιστον 10 λεπτά να ζωντανέψει και να πλυθεί. Αποσύρετε σε ένα σουρωτήρι και μέσα στο ψυγείο για τουλάχιστον ½ ώρα. Είναι πολύ σημαντικό να στεγνώνουμε τα φύλλα από τις σαλάτες καλά, διαφορετικά δεν ‘’κολλάει’’ πάνω τους η σάλτσα.

Σαλάτα ρόκας με κρουτόν σκόρδου και μοτσαρέλλα

Βήμα 3 8

Στρώστε, λοιπόν, χαρτί κουζίνας ή κάποια πετσέτα στον πάγκο της κουζίνας και απλώστε τη ρόκα σε περίπτωση που πρέπει άμεσα να στεγνώσετε τη σαλάτα σας.

Σαλάτα ρόκας με κρουτόν σκόρδου και μοτσαρέλλα

Βήμα 4 8

Παράλληλα καθαρίστε τα σκόρδα και μαζί με το ελαιόλαδο βάλτε στο μίξερ και χτυπήστε για αρκετή ώρα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα. Μεταφέρετε σε ένα βαζάκι το σκορδόλαδο και συντηρήστε στο ψυγείο σας για τουλάχιστον 1 μήνα.

Σαλάτα ρόκας με κρουτόν σκόρδου και μοτσαρέλλα

Βήμα 5 8

Κόψτε το ψωμί σε λεπτά μπαστουνάκια και απλώστε τα σε ένα ταψί για το φούρνο. Σε ένα μπολάκι ρίξτε τα μπαχαρικά, ½ κουταλάκι του γλυκού σκορδόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατέψτε και πασπαλίστε τα ψωμάκια.

Σαλάτα ρόκας με κρουτόν σκόρδου και μοτσαρέλλα

Βήμα 6 8

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 7 με 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα τα κρουτόν.

Σαλάτα ρόκας με κρουτόν σκόρδου και μοτσαρέλλα

Βήμα 7 8

Σε ένα βαζάκι ρίξτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, δηλαδή το ξύδι βαλσάμικο, 150ml ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι και τη Nοστιμιά MAGGI και χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.

Σαλάτα ρόκας με κρουτόν σκόρδου και μοτσαρέλλα

Βήμα 8 8

Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τη ρόκα, προσθέστε τη σάλτσα & τη μοτσαρέλλα χοντροκομμένη και ανακατέψτε. Σερβίρετε συνοδεύοντας κάθε μερίδα με κρουτόν.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη