Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Σαλάτα ρόκας με κρουτόν σκόρδου και μοτσαρέλλα

0
45 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
3 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 3 εδώ

3 Ματσάκια
Ρόκα
250 γρ
Μοτσαρέλα φρέσκια βουβαλίσια
5 φέτες
Ψωμί του τοστ
0.25 κ.γ.
Κύμινο
0.25 κ.γ.
Πάπρικα καπνιστή
1 
Σκόρδο, ωμή
200 mL
Ελαιόλαδο
50 mL
Ξύδι βαλσάμικο λευκό
150 mL
Ελαιόλαδο
0.25 κ.γ.
Μουστάρδα
1 κ.σ.
Μέλι θυμαρίσιο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
1301.43 kcal
Υδατάνθρακες
33 g
Πρωτεΐνες
31.91 g
Λιπαρά
117.79 g
Εδώδιμες Ίνες
6.14 g
Σάκχαρα
12.04 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

45 λεπτά
Βήμα 1
2 λεπτά
Γεμίστε τον νιπτήρα σας με παγωμένο νερό και ρίξτε μέσα τη ρόκα αφού πρώτα κόψετε τα κοτσάνια της.
Βήμα 2
11 λεπτά
Αφήστε για τουλάχιστον 10 λεπτά και να ζωντανέψει και να πλυθεί. Αποσύρετε σε ένα σουρωτήρι και μέσα στο ψυγείο για μισή τουλάχιστον ώρα. Είναι πολύ σημαντικό να στεγνώνουμε τα φύλλα από τις σαλάτες καλά, διαφορετικά δεν ‘’κολλάει’’ πάνω τους η σάλτσα.
Βήμα 3
3 λεπτά
Απλώστε λοιπόν χαρτί κουζίνας ή κάποια πετσέτα στον πάγκο της κουζίνας και αραδιάστε τη ρόκα σε περίπτωση που πρέπει άμεσα να στεγνώσετε τη σαλάτα σας.
Βήμα 4
6 λεπτά
Παράλληλα καθαρίστε τα σκόρδα και μαζί με το ελαιόλαδο βάλτε στο μίξερ και χτυπήστε για αρκετή ώρα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα. Μεταφέρετε σε ένα βαζάκι το σκορδόλαδο και συντηρήστε στο ψυγείο σας για τουλάχιστον ένα μήνα.
Βήμα 5
6 λεπτά
Κόψτε το ψωμί σε λεπτά μπαστουνάκια και απλώστε τα σε ένα ταψί για το φούρνο. Σε ένα μπολάκι ρίξτε τα μπαχαρικά, μισή κουταλιά του γλυκού σκορδόλαδο και 2 κ.σ ελαιόλαδο, ανακατέψτε και πασπαλίστε τα ψωμάκια.
Βήμα 6
10 λεπτά
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 7 με 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα τα κρουτόν.
Βήμα 7
5 λεπτά
Σε ένα βαζάκι ρίξτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, δηλαδή το ξύδι βαλσάμικο, 150ml ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι και τη Nοστιμιά MAGGI και χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
Βήμα 8
2 λεπτά
Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τη ρόκα, προσθέστε τη σάλτσα, τη μοτσαρέλλα χοντροκομμένη, ανακατέψτε και σερβίρετε συνοδεύοντας κάθε μερίδα με κρουτόν.
Σαλάτα ρόκας με κρουτόν σκόρδου και μοτσαρέλλα

Βήμα 1 8

Γεμίστε τον νιπτήρα σας με παγωμένο νερό και ρίξτε μέσα τη ρόκα αφού πρώτα κόψετε τα κοτσάνια της.

Σαλάτα ρόκας με κρουτόν σκόρδου και μοτσαρέλλα

Βήμα 2 8

Αφήστε για τουλάχιστον 10 λεπτά και να ζωντανέψει και να πλυθεί. Αποσύρετε σε ένα σουρωτήρι και μέσα στο ψυγείο για μισή τουλάχιστον ώρα. Είναι πολύ σημαντικό να στεγνώνουμε τα φύλλα από τις σαλάτες καλά, διαφορετικά δεν ‘’κολλάει’’ πάνω τους η σάλτσα.

Σαλάτα ρόκας με κρουτόν σκόρδου και μοτσαρέλλα

Βήμα 3 8

Απλώστε λοιπόν χαρτί κουζίνας ή κάποια πετσέτα στον πάγκο της κουζίνας και αραδιάστε τη ρόκα σε περίπτωση που πρέπει άμεσα να στεγνώσετε τη σαλάτα σας.

Σαλάτα ρόκας με κρουτόν σκόρδου και μοτσαρέλλα

Βήμα 4 8

Παράλληλα καθαρίστε τα σκόρδα και μαζί με το ελαιόλαδο βάλτε στο μίξερ και χτυπήστε για αρκετή ώρα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα. Μεταφέρετε σε ένα βαζάκι το σκορδόλαδο και συντηρήστε στο ψυγείο σας για τουλάχιστον ένα μήνα.

Σαλάτα ρόκας με κρουτόν σκόρδου και μοτσαρέλλα

Βήμα 5 8

Κόψτε το ψωμί σε λεπτά μπαστουνάκια και απλώστε τα σε ένα ταψί για το φούρνο. Σε ένα μπολάκι ρίξτε τα μπαχαρικά, μισή κουταλιά του γλυκού σκορδόλαδο και 2 κ.σ ελαιόλαδο, ανακατέψτε και πασπαλίστε τα ψωμάκια.

Σαλάτα ρόκας με κρουτόν σκόρδου και μοτσαρέλλα

Βήμα 6 8

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 7 με 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα τα κρουτόν.

Σαλάτα ρόκας με κρουτόν σκόρδου και μοτσαρέλλα

Βήμα 7 8

Σε ένα βαζάκι ρίξτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, δηλαδή το ξύδι βαλσάμικο, 150ml ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι και τη Nοστιμιά MAGGI και χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.

Σαλάτα ρόκας με κρουτόν σκόρδου και μοτσαρέλλα

Βήμα 8 8

Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τη ρόκα, προσθέστε τη σάλτσα, τη μοτσαρέλλα χοντροκομμένη, ανακατέψτε και σερβίρετε συνοδεύοντας κάθε μερίδα με κρουτόν.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη