Σαλάτα ρόκας με κρουτόν σκόρδου και μοτσαρέλλα
45λεπτά
Εύκολη
3 Ματσάκια
Ρόκα
250 γρ.
Μοτσαρέλα φρέσκια βουβαλίσια
5 φέτες
Ψωμί του τοστ
0.25 κ.γλ.
Κύμινο
0.25 κ.γλ.
Πάπρικα καπνιστή
1
Σκόρδο, ωμή
200 mL
Ελαιόλαδο
50 mL
Ξύδι βαλσάμικο λευκό
150 mL
Ελαιόλαδο
0.25 κ.γλ.
Μουστάρδα
1 κ.σ.
Μέλι θυμαρίσιο
1 κ.γλ.
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
710.61 kcal
Υδατάνθρακες
32.67 g
Πρωτεΐνες
31.85 g
Λιπαρά
51.12 g
Εδώδιμες Ίνες
6.12 g
Σάκχαρα
12.03 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
45 λεπτά
Βήμα 1
Γεμίστε τον νιπτήρα σας με παγωμένο νερό και ρίξτε μέσα τη ρόκα αφού πρώτα κόψετε τα κοτσάνια της.
Βήμα 2
Αφήστε για τουλάχιστον 10 λεπτά και να ζωντανέψει και να πλυθεί. Αποσύρετε σε ένα σουρωτήρι και μέσα στο ψυγείο για μισή τουλάχιστον ώρα. Είναι πολύ σημαντικό να στεγνώνουμε τα φύλλα από τις σαλάτες καλά, διαφορετικά δεν ‘’κολλάει’’ πάνω τους η σάλτσα.
Βήμα 3
Απλώστε λοιπόν χαρτί κουζίνας ή κάποια πετσέτα στον πάγκο της κουζίνας και αραδιάστε τη ρόκα σε περίπτωση που πρέπει άμεσα να στεγνώσετε τη σαλάτα σας.
Βήμα 4
Παράλληλα καθαρίστε τα σκόρδα και μαζί με το ελαιόλαδο βάλτε στο μίξερ και χτυπήστε για αρκετή ώρα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα. Μεταφέρετε σε ένα βαζάκι το σκορδόλαδο και συντηρήστε στο ψυγείο σας για τουλάχιστον ένα μήνα.
Βήμα 5
Κόψτε το ψωμί σε λεπτά μπαστουνάκια και απλώστε τα σε ένα ταψί για το φούρνο. Σε ένα μπολάκι ρίξτε τα μπαχαρικά, μισή κουταλιά του γλυκού σκορδόλαδο και 2 κ.σ ελαιόλαδο, ανακατέψτε και πασπαλίστε τα ψωμάκια.
Βήμα 6
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 7 με 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα τα κρουτόν.
Βήμα 7
Σε ένα βαζάκι ρίξτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, δηλαδή το ξύδι βαλσάμικο, 150ml ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι και τη Nοστιμιά MAGGI και χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
Βήμα 8
Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τη ρόκα, προσθέστε τη σάλτσα, τη μοτσαρέλλα χοντροκομμένη, ανακατέψτε και σερβίρετε συνοδεύοντας κάθε μερίδα με κρουτόν.
Σχόλια 0