-
Βήμα 1
2 λεπτά
Για το κοτόπουλο:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
-
Βήμα 2
7 λεπτά
Λαδώστε και ρίξτε φρέσκο πιπέρι στα φιλέτα. Αλείψτε καλά με τα χέρια σας, να πάει παντού.
-
Βήμα 3
4 λεπτά
Βάλτε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά, σε σημείο που να βγάζει καπνούς.
-
Βήμα 4
7 λεπτά
Προσθέστε τα φιλέτα και αφήστε τα να πάρουν χρώμα.
-
Βήμα 5
5 λεπτά
Παράλληλα, πάρτε ένα μικρό ταψί, ίσα ίσα να χωράνε τα κοτόπουλα μέσα και βάλτε στον πάτο τα 3 κλαδάκια από τα μυρωδικά και το σκόρδο.
-
Βήμα 6
3 λεπτά
Όταν πάρει το κοτόπουλο χρώμα, το μεταφέρετε στο ταψί πάνω από τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, όταν ψήνεται θα περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο.
-
Βήμα 7
4 λεπτά
Λιώστε το βούτυρο και ρίξτε το καυτό πάνω από το κοτόπουλο.
-
Βήμα 8
3 λεπτά
Πασπαλίστε με 1 κουταλάκι του γλυκού Νοστιμιά Maggi.
-
Βήμα 9
16 λεπτά
Ψήστε στο φούρνο για 15 λεπτά.
-
Βήμα 10
7 λεπτά
Για το dressing :
Σε multi ρίξτε τον κύβο κότας Maggi, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και χτυπήστε τα μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.
-
Βήμα 11
5 λεπτά
Ρίξτε το μείγμα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε την μαγιονέζα και ανακατέψτε.
-
Βήμα 12
3 λεπτά
Προσθέστε την παρμεζάνα και ανακατέψτε και πάλι.
-
Βήμα 13
6 λεπτά
Τέλος, για να αραιώσει το dressing, προσθέστε χυμό λεμονιού, πιπέρι και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για χρώμα και ανακατέψτε. Αφήστε στην άκρη.
-
Βήμα 14
3 λεπτά
Για τα κρουτόν :
Λαδώστε και αλατοπιπερώστε τους κύβους του ψωμιού.
-
Βήμα 15
7 λεπτά
Σε ένα τηγάνι δώστε χρώμα στο ψωμί μαζί με το σκόρδο και το θυμάρι.
-
Βήμα 16
4 λεπτά
Μετά από 3 λεπτά ρίξτε λίγο βούτυρο και αφαιρέστε όταν πάρουν χρώμα.
-
Βήμα 17
6 λεπτά
Για το σερβίρισμα :
Καθαρίστε το iceberg βγάζοντας τα εξωτερικά του φύλλα και κόψτε το σε χοντρά κομμάτια.
-
Βήμα 18
3 λεπτά
Βάλτε το σε ένα μπολ, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας dressing και ανακατέψτε.
-
Βήμα 19
3 λεπτά
Προσθέστε τα κρουτόν, το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, επιπλέον παρμεζάνα σε φλοίδες και λίγο ακόμα dressing.
-
Βήμα 20
2 λεπτά
Η σαλάτα σίζαρ είναι έτοιμη να την απολαύσετε!