Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Room for Balance Improvement
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
Συκωταριά
Συκωταριά
190 min
Εύκολη
Προσθήκη recipe
Πίσω
41 9.1g / 41%
14 7.1g / 14%
45 21.7g / 45%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Συκωταριά

(0)
190 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

8 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 8

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  γρ.
Νερό
4  κ.σ.
Ελαιόλαδο
1  φλιτζάνι
Χυμός λεμονιού
2  Κλωνάρια
Δεντρολίβανο, φρέσκο
1  κ.γλ.
Πάπρικα γλυκιά
1  φλιτζάνι
Λευκό κρασί
2  κ.σ.
Βούτυρο
1  κ.σ.
Μέλι
1000  γρ.
Συκώτι

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
7.12 g
Ενέργεια
221.59 kcal
Λιπαρά
9.11 g
Εδώδιμες Ίνες
0.44 g
Πρωτεΐνες
21.79 g
Σάκχαρα
3.56 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

190 λεπτά
  • Βήμα 1

    120 λεπτά
    Το σημαντικό στο να κάνετε μια καλή τηγανιά με συκωταριά είναι η προετοιμασία της πρώτης ύλης. Γι΄αυτό είναι πολύ σημαντικό να βάλετε τη συκωταριά σε κρύο νερό για 2 ώρες και να την ξεπλύνετε καλά μετά.
  • Βήμα 2

    5 λεπτά
    Στη συνέχεια βάζετε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα που να χωράει και την συκωταριά καθώς και άφθονο αλάτι και βράζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Βήμα 3

    10 λεπτά
    Όταν βράσει το νερό ρίχνετε μέσα τη συκωταριά και ζεματίζετε για 5-7 λεπτά.
  • Βήμα 4

    5 λεπτά
    Αφαιρείτε, στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσει.
  • Βήμα 5

    8 λεπτά
    Αφαιρείτε τα νεύρα από τα συκωτάκια και τα πνευμόνια.
  • Βήμα 6

    5 λεπτά
    Κόβετε τη συκωταριά σε μικρές μπουκιές 1 εκατοστού περίπου.
  • Βήμα 7

    5 λεπτά
    Ετοιμάζετε τη μαρινάδα. Παίρνετε ένα μπολ και βάζετε το χυμό από 2 μέτρια λεμόνια, 1 κουταλιά της σούπας Νοστιμιά MAGGI, πάπρικα και τα φύλλα από δύο κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο. Ανακατεύετε καλά.
  • Βήμα 8

    6 λεπτά
    Στο μείγμα αυτό βάζετε τα κομμάτια της συκωταριάς και αφού ανακατεύετε καλά, αφήνετε μισή ώρα να μαριναριστεί λίγο.
  • Βήμα 9

    3 λεπτά
    Βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά μέχρι να κάψει καλά.
  • Βήμα 10

    6 λεπτά
    Προσθέτετε 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά τη συκωταριά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα για 4-5 λεπτά.
  • Βήμα 11

    5 λεπτά
    Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ κλείνετε το καπάκι του τηγανιού και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο δυνατό.
  • Βήμα 12

    10 λεπτά
    Αφήνετε για 10 λεπτά να σιγοψηθεί και διορθώνετε με αλάτι και πιπέρι. Εκτός φωτιάς προσθέτετε στο τέλος το βούτυρο και το μέλι και ανακατεύετε καλά.
  • Βήμα 13

    2 λεπτά
    Η συκωταριά είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Συκωταριά

Βήμα 1 13

Βήμα 1

Το σημαντικό στο να κάνετε μια καλή τηγανιά με συκωταριά είναι η προετοιμασία της πρώτης ύλης. Γι΄αυτό είναι πολύ σημαντικό να βάλετε τη συκωταριά σε κρύο νερό για 2 ώρες και να την ξεπλύνετε καλά μετά.

Συκωταριά

Βήμα 2 13

Βήμα 2

Στη συνέχεια βάζετε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα που να χωράει και την συκωταριά καθώς και άφθονο αλάτι και βράζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Συκωταριά

Βήμα 3 13

Βήμα 3

Όταν βράσει το νερό ρίχνετε μέσα τη συκωταριά και ζεματίζετε για 5-7 λεπτά.

Συκωταριά

Βήμα 4 13

Βήμα 4

Αφαιρείτε, στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσει.

Συκωταριά

Βήμα 5 13

Βήμα 5

Αφαιρείτε τα νεύρα από τα συκωτάκια και τα πνευμόνια.

Συκωταριά

Βήμα 6 13

Βήμα 6 Βήμα 6

Κόβετε τη συκωταριά σε μικρές μπουκιές 1 εκατοστού περίπου.

Συκωταριά

Βήμα 7 13

Βήμα 7 Βήμα 7

Ετοιμάζετε τη μαρινάδα. Παίρνετε ένα μπολ και βάζετε το χυμό από 2 μέτρια λεμόνια, 1 κουταλιά της σούπας Νοστιμιά MAGGI, πάπρικα και τα φύλλα από δύο κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο. Ανακατεύετε καλά.

Συκωταριά

Βήμα 8 13

Βήμα 8 Βήμα 8

Στο μείγμα αυτό βάζετε τα κομμάτια της συκωταριάς και αφού ανακατεύετε καλά, αφήνετε μισή ώρα να μαριναριστεί λίγο.

Συκωταριά

Βήμα 9 13

Βήμα 9 Βήμα 9

Βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά μέχρι να κάψει καλά.

Συκωταριά

Βήμα 10 13

Βήμα 10 Βήμα 10

Προσθέτετε 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά τη συκωταριά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα για 4-5 λεπτά.

Συκωταριά

Βήμα 11 13

Βήμα 11 Βήμα 11

Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ κλείνετε το καπάκι του τηγανιού και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο δυνατό.

Συκωταριά

Βήμα 12 13

Βήμα 12 Βήμα 12

Αφήνετε για 10 λεπτά να σιγοψηθεί και διορθώνετε με αλάτι και πιπέρι. Εκτός φωτιάς προσθέτετε στο τέλος το βούτυρο και το μέλι και ανακατεύετε καλά.

Συκωταριά

Βήμα 13 13

Βήμα 13 Βήμα 13

Η συκωταριά είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Συνταγή ως PDF