Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Συκωταριά
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Συκωταριά

Συκωταριά

(0)
190 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

8 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 8

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  γρ.
Νερό
1  κ.σ.
MAGGI Νοστιμιά
4  κ.σ.
Ελαιόλαδο
1  φλιτζάνι
Χυμός λεμονιού
2  Κλωνάρια
Δεντρολίβανο, φρέσκο
1  κ.γλ.
Πάπρικα γλυκιά
1  φλιτζάνι
Λευκό κρασί
2  κ.σ.
Βούτυρο
1  κ.σ.
Μέλι
1000  γρ.
Συκώτι
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
7.1 g
Ενέργεια
221.6 kcal
Λιπαρά
9.1 g
Εδώδιμες Ίνες
0.4 g
Πρωτεΐνες
21.8 g
Σάκχαρα
3.6 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

190 λεπτά
  • Βήμα 1

    120 λεπτά
    Το σημαντικό στο να κάνετε μια καλή τηγανιά με συκωταριά είναι η προετοιμασία της πρώτης ύλης. Γι΄αυτό είναι πολύ σημαντικό να βάλετε τη συκωταριά σε κρύο νερό για 2 ώρες και να την ξεπλύνετε καλά μετά.
  • Βήμα 2

    5 λεπτά
    Στη συνέχεια βάζετε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα που να χωράει και την συκωταριά καθώς και άφθονο αλάτι και βράζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Βήμα 3

    10 λεπτά
    Όταν βράσει το νερό ρίχνετε μέσα τη συκωταριά και ζεματίζετε για 5-7 λεπτά.
  • Βήμα 4

    5 λεπτά
    Αφαιρείτε, στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσει.
  • Βήμα 5

    8 λεπτά
    Αφαιρείτε τα νεύρα από τα συκωτάκια και τα πνευμόνια.
  • Βήμα 6

    5 λεπτά
    Κόβετε τη συκωταριά σε μικρές μπουκιές 1 εκατοστού περίπου.
  • Βήμα 7

    5 λεπτά
    Ετοιμάζετε τη μαρινάδα. Παίρνετε ένα μπολ και βάζετε το χυμό από 2 μέτρια λεμόνια, 1 κουταλιά της σούπας Νοστιμιά MAGGI, πάπρικα και τα φύλλα από δύο κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο. Ανακατεύετε καλά.
  • Βήμα 8

    6 λεπτά
    Στο μείγμα αυτό βάζετε τα κομμάτια της συκωταριάς και αφού ανακατεύετε καλά, αφήνετε μισή ώρα να μαριναριστεί λίγο.
  • Βήμα 9

    3 λεπτά
    Βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά μέχρι να κάψει καλά.
  • Βήμα 10

    6 λεπτά
    Προσθέτετε 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά τη συκωταριά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα για 4-5 λεπτά.
  • Βήμα 11

    5 λεπτά
    Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ κλείνετε το καπάκι του τηγανιού και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο δυνατό.
  • Βήμα 12

    10 λεπτά
    Αφήνετε για 10 λεπτά να σιγοψηθεί και διορθώνετε με αλάτι και πιπέρι. Εκτός φωτιάς προσθέτετε στο τέλος το βούτυρο και το μέλι και ανακατεύετε καλά.
  • Βήμα 13

    2 λεπτά
    Η συκωταριά είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Συκωταριά

Βήμα 1 13

Βήμα 1

Το σημαντικό στο να κάνετε μια καλή τηγανιά με συκωταριά είναι η προετοιμασία της πρώτης ύλης. Γι΄αυτό είναι πολύ σημαντικό να βάλετε τη συκωταριά σε κρύο νερό για 2 ώρες και να την ξεπλύνετε καλά μετά.

Συκωταριά

Βήμα 2 13

Βήμα 2

Στη συνέχεια βάζετε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα που να χωράει και την συκωταριά καθώς και άφθονο αλάτι και βράζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Συκωταριά

Βήμα 3 13

Βήμα 3

Όταν βράσει το νερό ρίχνετε μέσα τη συκωταριά και ζεματίζετε για 5-7 λεπτά.

Συκωταριά

Βήμα 4 13

Βήμα 4

Αφαιρείτε, στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσει.

Συκωταριά

Βήμα 5 13

Βήμα 5

Αφαιρείτε τα νεύρα από τα συκωτάκια και τα πνευμόνια.

Συκωταριά

Βήμα 6 13

Βήμα 6 Βήμα 6

Κόβετε τη συκωταριά σε μικρές μπουκιές 1 εκατοστού περίπου.

Συκωταριά

Βήμα 7 13

Βήμα 7 Βήμα 7

Ετοιμάζετε τη μαρινάδα. Παίρνετε ένα μπολ και βάζετε το χυμό από 2 μέτρια λεμόνια, 1 κουταλιά της σούπας Νοστιμιά MAGGI, πάπρικα και τα φύλλα από δύο κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο. Ανακατεύετε καλά.

Συκωταριά

Βήμα 8 13

Βήμα 8 Βήμα 8

Στο μείγμα αυτό βάζετε τα κομμάτια της συκωταριάς και αφού ανακατεύετε καλά, αφήνετε μισή ώρα να μαριναριστεί λίγο.

Συκωταριά

Βήμα 9 13

Βήμα 9 Βήμα 9

Βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά μέχρι να κάψει καλά.

Συκωταριά

Βήμα 10 13

Βήμα 10 Βήμα 10

Προσθέτετε 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά τη συκωταριά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα για 4-5 λεπτά.

Συκωταριά

Βήμα 11 13

Βήμα 11 Βήμα 11

Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ κλείνετε το καπάκι του τηγανιού και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο δυνατό.

Συκωταριά

Βήμα 12 13

Βήμα 12 Βήμα 12

Αφήνετε για 10 λεπτά να σιγοψηθεί και διορθώνετε με αλάτι και πιπέρι. Εκτός φωτιάς προσθέτετε στο τέλος το βούτυρο και το μέλι και ανακατεύετε καλά.

Συκωταριά

Βήμα 13 13

Βήμα 13 Βήμα 13

Η συκωταριά είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Συνταγή ως PDF

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

9 + 7 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Πάσχα
  • Εύκολο
  • Κάτω από 300 cal
  • Ορεκτικό
  • Ελληνική
  • Κύριο πιάτο
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Υψηλό σε πρωτεΐνες
  • Μεσημεριανό
  • Χαμηλή ζάχαρη
  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης