Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • ZEUR_en_MAGGI_AIRFRYER_IMG_VECTOR_ICON_150X150 AirFrier
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Συκωταριά
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Συκωταριά

Συκωταριά

(0)
190 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

8 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 8

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  γρ.
Νερό
1  κ.σ.
MAGGI Νοστιμιά
4  κ.σ.
Ελαιόλαδο
1  φλιτζάνι
Χυμός λεμονιού
2  Κλωνάρια
Δεντρολίβανο, φρέσκο
1  κ.γλ.
Πάπρικα γλυκιά
1  φλιτζάνι
Λευκό κρασί
2  κ.σ.
Βούτυρο
1  κ.σ.
Μέλι
1000  γρ.
Συκώτι
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
7.1 g
Ενέργεια
221.6 kcal
Λιπαρά
9.1 g
Εδώδιμες Ίνες
0.4 g
Πρωτεΐνες
21.8 g
Σάκχαρα
3.6 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

190 λεπτά
  • Βήμα 1

    120 λεπτά
    Το σημαντικό στο να κάνετε μια καλή τηγανιά με συκωταριά είναι η προετοιμασία της πρώτης ύλης. Γι΄αυτό είναι πολύ σημαντικό να βάλετε τη συκωταριά σε κρύο νερό για 2 ώρες και να την ξεπλύνετε καλά μετά.
  • Βήμα 2

    5 λεπτά
    Στη συνέχεια βάζετε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα που να χωράει και την συκωταριά καθώς και άφθονο αλάτι και βράζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Βήμα 3

    10 λεπτά
    Όταν βράσει το νερό ρίχνετε μέσα τη συκωταριά και ζεματίζετε για 5-7 λεπτά.
  • Βήμα 4

    5 λεπτά
    Αφαιρείτε, στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσει.
  • Βήμα 5

    8 λεπτά
    Αφαιρείτε τα νεύρα από τα συκωτάκια και τα πνευμόνια.
  • Βήμα 6

    5 λεπτά
    Κόβετε τη συκωταριά σε μικρές μπουκιές 1 εκατοστού περίπου.
  • Βήμα 7

    5 λεπτά
    Ετοιμάζετε τη μαρινάδα. Παίρνετε ένα μπολ και βάζετε το χυμό από 2 μέτρια λεμόνια, 1 κουταλιά της σούπας Νοστιμιά MAGGI, πάπρικα και τα φύλλα από δύο κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο. Ανακατεύετε καλά.
  • Βήμα 8

    6 λεπτά
    Στο μείγμα αυτό βάζετε τα κομμάτια της συκωταριάς και αφού ανακατεύετε καλά, αφήνετε μισή ώρα να μαριναριστεί λίγο.
  • Βήμα 9

    3 λεπτά
    Βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά μέχρι να κάψει καλά.
  • Βήμα 10

    6 λεπτά
    Προσθέτετε 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά τη συκωταριά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα για 4-5 λεπτά.
  • Βήμα 11

    5 λεπτά
    Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ κλείνετε το καπάκι του τηγανιού και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο δυνατό.
  • Βήμα 12

    10 λεπτά
    Αφήνετε για 10 λεπτά να σιγοψηθεί και διορθώνετε με αλάτι και πιπέρι. Εκτός φωτιάς προσθέτετε στο τέλος το βούτυρο και το μέλι και ανακατεύετε καλά.
  • Βήμα 13

    2 λεπτά
    Η συκωταριά είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Συνταγή ως PDF

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Πάσχα
  • Εύκολο
  • Κάτω από 300 cal
  • Ορεκτικό
  • Ελληνική
  • Κύριο πιάτο
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Υψηλό σε πρωτεΐνες
  • Μεσημεριανό
  • Χαμηλή ζάχαρη
  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Δήλωση προσβασιμότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης