Αρχική   >   Συνταγή    >    Πατατοπιτάκια (Funky Cook)

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ (FUNKY COOK)

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ (FUNKY COOK)

MAGGI
μυστικό

Μπορείτε αντί για άνηθο να προσθέσετε φρέσκο δυόσμο. Επίσης μπορείτε να εμπλουτίσετε τη γεύση με 1 κ.σ ταχίνι.

Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο

ΥΛΙΚΑ

Για την Ζύμη

  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 175 ml χλιαρό νερό

  • 6 γρ ξηρή μαγιά στιγμής

  • ½ κτγ αλάτι

  • 1 κτγ ζάχαρη

  • 1 κ.σ ξύδι

  • 1 κ.σ ελαιόλαδο

  • Αλάτι

Για την Γέμιση

  • συσκευασία πουρέ Maggi (ένα φακελάκι- 125 gr.)

  • 500 ml νερό

  • 250 ml γάλα

  • ¼ κτγ μοσχοκάρυδο

  • 1 κρεμμύδι ξερό

  • 3-4 κ.σ άνηθο

  • Λίγο μπούκοβο ή πάπρικα γλυκιά, προαιρετικά

  • Ελαιόλαδο

Επιπλέον θα χρειαστούμε

  • 1 ασπράδι αυγού

  • ½ κτγ σόδα

  • Σουσάμι, παπαρουνόσπορο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Διαλύστε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό και αφήστε να φουσκώσει σε ζεστό σημείο για 10 λεπτά.

  2. Σε ένα μπώλ κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε, το αλάτι, το ξύδι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το νερό που διαλύσατε την μαγιά.

  3. Ζυμώστε πολύ καλά μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια σας, αν χρειάζεται περισσότερο νερό ή αλεύρι προσθέστε ανάλογα.

  4. Εφόσον έχετε μια ελαστική ζύμη, τοποθετήστε την σε καθαρό μπώλ, που έχετε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο.

  5. Σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε την ζύμη σε ζεστό σημείο για 40 λεπτά ώστε να διπλασιαστεί και ετοιμάστε την γέμιση.

Η γέμιση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε να ζεσταθεί ελαφρά το γάλα μαζί με μοσχοκάρυδο και ελάχιστο αλάτι.

  2. Προσθέστε τον πουρέ Maggi και ανακατέψτε με ξύλινο κουτάλι συνεχώς, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρουμε ένα βελούδινο πουρέ και αποσύρετε από την φωτιά.

  3. Τέλος προσθέστε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο, αντί για βούτυρο.

  4. Αφήστε τον πουρέ να κρυώσει ελαφρά και προσθέστε τον άνηθο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αν θέλετε το μπούκοβο ή το κόκκινο πιπέρι.

Τα πατατοπιτάκια

  1. Αδειάστε την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώστε την ελαφρά.

  2. Κόψτε κομμάτια περίπου 40 γρ και πάστε τα σε μπαλάκια.

  3. Με την παλάμη σας ή με ένα μικρό πλάστη πατήστε την κάθε μπάλα να ανοίξει κυκλικά, τοποθετήστε μια γεμάτη κουταλιά από την γέμιση.

  4. Κλείστε τα πατατοπιτάκια, πιέζοντας με τα δάχτυλά σας την ζύμη και δημιουργήστε μια μπάλα.

  5. Σε μια κατσαρόλα βάλτε ένα λίτρο νερό με ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα.

  6. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίξτε τα πατατοπιτάκια και βράστε για 1 λεπτό.

  7. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και ακουμπήστε τα σε σχάρα να στεγνώσουν.

  8. Ακουμπήστε τα πατατοπιτάκια σε ταψί, όπου έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν, αλείψτε με ασπράδι και πασπαλίστε με τους σπόρους.

  9. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στους 180° C.


*Για περισσότερες συνταγές από το Funky Cook πατήστε εδώ