Αρχική   >   Συνταγή    >    Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ


  • 500γρ. φιλέτο σολομού

  • 150γρ. φασολάκια πράσινα τσαουλιά

  • 250γρ. πλιγούρι

  • 5 φύλλα φρέσκο δυόσμο

  • 1 μοσχολέμονο χυμό και ξύσμα

  • 5 τοματίνια

  • 1 κύβο λαχανικών MAGGI

  • Αλάτι

  • Ελαιόλαδο

  • Πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Καθαρίστε τα φασολάκια κόβοντας τις άκρες και ελέγχοντας το πλάι τους για ίνες . Βάλτε νερό σε ένα κατσαρολάκι και δώστε μια βράση σε δυνατή φωτιά, ρίξτε τα φασολάκια και βράστε για 5 λεπτά , μεταφέρετε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με αρκετό νερό και πάγο (με αυτό τον τρόπο δεν χάνουν το χρώμα τους και σταματάμε τον βρασμό του για να μην μαγειρευτούν παραπάνω από το επιθυμητό). Θέλουμε να είναι τραγανά και όχι παραβρασμένα .

  2. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι ελάχιστο ελαιόλαδο και καβουρδίστε για ελάχιστο χρόνο το πλιγούρι ,προσθέστε 500 ml νερό και τον κύβο λαχανικών MAGGI .

  3. Ανακατέψτε μέχρι να βράσει το νερό , σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι της ή κλείστε καλά με μεμβράνη και αποσύρετε από την εστία (πρέπει να κρατήσει μέσα τους ατμούς για να μαγειρευτεί σωστά, οπότε δώστε βάση στον τρόπο που θα σφραγίσετε την κατσαρόλα) .

  4. Καθαρίστε το φιλέτο σολομού από κόκαλα και κόψτε στη μέση κάθετα για να έχετε 2 μερίδες όμοιες .

  5. Βάλτε σε ένα αντικολλητικό ή ριγωτό τηγάνι ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σωτάρετε τα φιλέτα πρώτα από την πλευρά με το δέρμα .

  6. Ελέγξτε το ψησιμό τους από την αλλαγή χρώματος της σάρκας τους από κόκκινο σε ροζ .

  7. Γυρίστε μια μόνο φόρα τα φιλέτα και προσέξτε μην τα παραψήσετε .

  8. Σε ένα μπόλ μεταφέρετε το πλιγούρι και προσθέστε τα φασολάκια κομμένα στη μέση, το χυμό και ξίσμα μοσχολέμονου, ψιλοκομμενο δυόσμο, πιπερι  και 4κτς ελαιόλαδο .

  9. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε με τον σολομό .