Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Σολομός Με Πλιγούρι Και Φασολάκια

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

(0)
40 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

3 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 3

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  γρ.
Φιλέτο Σολομού
150  γρ.
φασολάκια τσαούλια
250  γρ.
Πλιγούρι
5  Φύλλα
Δυόσμος, φρέσκο
1 
Λάιμ (ξύσμα και χυμός)
5  Μικρά
Τοματίνια
1  κύβος
MAGGI Ζωμός λαχανικών
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
2  κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.33  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
67.7 g
Ενέργεια
615.8 kcal
Λιπαρά
19.9 g
Εδώδιμες Ίνες
10.7 g
Πρωτεΐνες
45.5 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

40 λεπτά
  • Βήμα 1

    8 λεπτά
    Καθαρίστε τα φασολάκια κόβοντας τις άκρες και ελέγχοντας το πλάι τους για ίνες. Βάλτε νερό σε ένα κατσαρολάκι και δώστε μια βράση σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε τα φασολάκια και βράστε για 5 λεπτά. Μεταφέρετε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με αρκετό νερό και πάγο (με αυτό τον τρόπο δεν χάνουν το χρώμα τους και σταματάμε τον βρασμό του για να μην μαγειρευτούν παραπάνω από το επιθυμητό). Θέλουμε να είναι τραγανά και όχι παραβρασμένα.
  • Βήμα 2

    4 λεπτά
    Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι ελάχιστο ελαιόλαδο και καβουρδίστε για ελάχιστο χρόνο το πλιγούρι, προσθέστε 500 ml νερό και τον κύβο λαχανικών MAGGI.
  • Βήμα 3

    6 λεπτά
    Ανακατέψτε μέχρι να βράσει το νερό. Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι της ή κλείστε καλά με μεμβράνη και αποσύρετε από την εστία (πρέπει να κρατήσει μέσα τους ατμούς για να μαγειρευτεί σωστά, οπότε δώστε βάση στον τρόπο που θα σφραγίσετε την κατσαρόλα).
  • Βήμα 4

    5 λεπτά
    Καθαρίστε το φιλέτο σολομού από κόκαλα και κόψτε στη μέση κάθετα για να έχετε 2 μερίδες όμοιες.
  • Βήμα 5

    8 λεπτά
    Βάλτε σε ένα αντικολλητικό ή ριγωτό τηγάνι ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σωτάρετε τα φιλέτα πρώτα από την πλευρά με το δέρμα.
  • Βήμα 6

    1 λεπτά
    Ελέγξτε το ψήσιμό τους από την αλλαγή χρώματος της σάρκας τους από κόκκινο σε ροζ.
  • Βήμα 7

    1 λεπτά
    Γυρίστε μια μόνο φόρα τα φιλέτα και προσέξτε μην τα παραψήσετε.
  • Βήμα 8

    6 λεπτά
    Σε ένα μπολ μεταφέρετε το πλιγούρι και προσθέστε τα φασολάκια κομμένα στη μέση, το χυμό και το ξύσμα μοσχολέμονου, ψιλοκομμένο δυόσμο, πιπέρι και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
  • Βήμα 9

    1 λεπτά
    Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε με τον σολομό.
Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 1 9

Καθαρίστε τα φασολάκια κόβοντας τις άκρες και ελέγχοντας το πλάι τους για ίνες. Βάλτε νερό σε ένα κατσαρολάκι και δώστε μια βράση σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε τα φασολάκια και βράστε για 5 λεπτά. Μεταφέρετε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με αρκετό νερό και πάγο (με αυτό τον τρόπο δεν χάνουν το χρώμα τους και σταματάμε τον βρασμό του για να μην μαγειρευτούν παραπάνω από το επιθυμητό). Θέλουμε να είναι τραγανά και όχι παραβρασμένα.

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 2 9

Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι ελάχιστο ελαιόλαδο και καβουρδίστε για ελάχιστο χρόνο το πλιγούρι, προσθέστε 500 ml νερό και τον κύβο λαχανικών MAGGI.

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 3 9

Ανακατέψτε μέχρι να βράσει το νερό. Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι της ή κλείστε καλά με μεμβράνη και αποσύρετε από την εστία (πρέπει να κρατήσει μέσα τους ατμούς για να μαγειρευτεί σωστά, οπότε δώστε βάση στον τρόπο που θα σφραγίσετε την κατσαρόλα).

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 4 9

Καθαρίστε το φιλέτο σολομού από κόκαλα και κόψτε στη μέση κάθετα για να έχετε 2 μερίδες όμοιες.

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 5 9

Βάλτε σε ένα αντικολλητικό ή ριγωτό τηγάνι ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σωτάρετε τα φιλέτα πρώτα από την πλευρά με το δέρμα.

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 6 9

Ελέγξτε το ψήσιμό τους από την αλλαγή χρώματος της σάρκας τους από κόκκινο σε ροζ.

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 7 9

Γυρίστε μια μόνο φόρα τα φιλέτα και προσέξτε μην τα παραψήσετε.

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 8 9

Σε ένα μπολ μεταφέρετε το πλιγούρι και προσθέστε τα φασολάκια κομμένα στη μέση, το χυμό και το ξύσμα μοσχολέμονου, ψιλοκομμένο δυόσμο, πιπέρι και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 9 9

Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε με τον σολομό.

Συνταγή ως PDF

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

9 + 6 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Ευρωπαϊκή
  • Κύριο πιάτο
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Πηγή φυτικών ινών
  • Υψηλό σε πρωτεΐνες
  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης