Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια
Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια
40 min
Δύσκολη
Προσθήκη recipe
Πίσω
28 19.8g / 28%
43 67.6g / 43%
29 45.5g / 29%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

(0)
40 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

3 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 3

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  γρ.
Φιλέτο Σολομού
150  γρ.
φασολάκια τσαούλια
250  γρ.
Πλιγούρι
5  Φύλλα
Δυόσμος, φρέσκο
1 
Λάιμ (ξύσμα και χυμός)
5  Μικρά
Τοματίνια
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
2  κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.33  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
67.66 g
Ενέργεια
615.78 kcal
Λιπαρά
19.87 g
Εδώδιμες Ίνες
10.7 g
Πρωτεΐνες
45.52 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

40 λεπτά
  • Βήμα 1

    8 λεπτά
    Καθαρίστε τα φασολάκια κόβοντας τις άκρες και ελέγχοντας το πλάι τους για ίνες. Βάλτε νερό σε ένα κατσαρολάκι και δώστε μια βράση σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε τα φασολάκια και βράστε για 5 λεπτά. Μεταφέρετε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με αρκετό νερό και πάγο (με αυτό τον τρόπο δεν χάνουν το χρώμα τους και σταματάμε τον βρασμό του για να μην μαγειρευτούν παραπάνω από το επιθυμητό). Θέλουμε να είναι τραγανά και όχι παραβρασμένα.
  • Βήμα 2

    4 λεπτά
    Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι ελάχιστο ελαιόλαδο και καβουρδίστε για ελάχιστο χρόνο το πλιγούρι, προσθέστε 500 ml νερό και τον κύβο λαχανικών MAGGI.
  • Βήμα 3

    6 λεπτά
    Ανακατέψτε μέχρι να βράσει το νερό. Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι της ή κλείστε καλά με μεμβράνη και αποσύρετε από την εστία (πρέπει να κρατήσει μέσα τους ατμούς για να μαγειρευτεί σωστά, οπότε δώστε βάση στον τρόπο που θα σφραγίσετε την κατσαρόλα).
  • Βήμα 4

    5 λεπτά
    Καθαρίστε το φιλέτο σολομού από κόκαλα και κόψτε στη μέση κάθετα για να έχετε 2 μερίδες όμοιες.
  • Βήμα 5

    8 λεπτά
    Βάλτε σε ένα αντικολλητικό ή ριγωτό τηγάνι ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σωτάρετε τα φιλέτα πρώτα από την πλευρά με το δέρμα.
  • Βήμα 6

    1 λεπτά
    Ελέγξτε το ψήσιμό τους από την αλλαγή χρώματος της σάρκας τους από κόκκινο σε ροζ.
  • Βήμα 7

    1 λεπτά
    Γυρίστε μια μόνο φόρα τα φιλέτα και προσέξτε μην τα παραψήσετε.
  • Βήμα 8

    6 λεπτά
    Σε ένα μπολ μεταφέρετε το πλιγούρι και προσθέστε τα φασολάκια κομμένα στη μέση, το χυμό και το ξύσμα μοσχολέμονου, ψιλοκομμένο δυόσμο, πιπέρι και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
  • Βήμα 9

    1 λεπτά
    Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε με τον σολομό.
Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 1 9

Καθαρίστε τα φασολάκια κόβοντας τις άκρες και ελέγχοντας το πλάι τους για ίνες. Βάλτε νερό σε ένα κατσαρολάκι και δώστε μια βράση σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε τα φασολάκια και βράστε για 5 λεπτά. Μεταφέρετε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με αρκετό νερό και πάγο (με αυτό τον τρόπο δεν χάνουν το χρώμα τους και σταματάμε τον βρασμό του για να μην μαγειρευτούν παραπάνω από το επιθυμητό). Θέλουμε να είναι τραγανά και όχι παραβρασμένα.

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 2 9

Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι ελάχιστο ελαιόλαδο και καβουρδίστε για ελάχιστο χρόνο το πλιγούρι, προσθέστε 500 ml νερό και τον κύβο λαχανικών MAGGI.

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 3 9

Ανακατέψτε μέχρι να βράσει το νερό. Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι της ή κλείστε καλά με μεμβράνη και αποσύρετε από την εστία (πρέπει να κρατήσει μέσα τους ατμούς για να μαγειρευτεί σωστά, οπότε δώστε βάση στον τρόπο που θα σφραγίσετε την κατσαρόλα).

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 4 9

Καθαρίστε το φιλέτο σολομού από κόκαλα και κόψτε στη μέση κάθετα για να έχετε 2 μερίδες όμοιες.

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 5 9

Βάλτε σε ένα αντικολλητικό ή ριγωτό τηγάνι ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σωτάρετε τα φιλέτα πρώτα από την πλευρά με το δέρμα.

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 6 9

Ελέγξτε το ψήσιμό τους από την αλλαγή χρώματος της σάρκας τους από κόκκινο σε ροζ.

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 7 9

Γυρίστε μια μόνο φόρα τα φιλέτα και προσέξτε μην τα παραψήσετε.

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 8 9

Σε ένα μπολ μεταφέρετε το πλιγούρι και προσθέστε τα φασολάκια κομμένα στη μέση, το χυμό και το ξύσμα μοσχολέμονου, ψιλοκομμένο δυόσμο, πιπέρι και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 9 9

Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε με τον σολομό.

Συνταγή ως PDF