Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

0
40 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
3 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 3 εδώ

500 γρ
Φιλέτο Σολομού
150 γρ
φασολάκια τσαούλια
250 γρ
Πλιγούρι
5 Φύλλα
Δυόσμος, φρέσκο
1 
Λάιμ (ξύσμα και χυμός)
5 Μικρά
Τοματίνια
0.5 κ.γ.
Αλάτι
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.33 κ.γ.
Μαύρο πιπέρι

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Λίπη
19.11 g
Πρωτεΐνη
45.16 g
Υδατάνθρακες
66.84 g
Ενέργεια
602.72 kcal
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

40 λεπτά
Βήμα 1
8 λεπτά
Καθαρίστε τα φασολάκια κόβοντας τις άκρες και ελέγχοντας το πλάι τους για ίνες . Βάλτε νερό σε ένα κατσαρολάκι και δώστε μια βράση σε δυνατή φωτιά, ρίξτε τα φασολάκια και βράστε για 5 λεπτά , μεταφέρετε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με αρκετό νερό και πάγο (με αυτό τον τρόπο δεν χάνουν το χρώμα τους και σταματάμε τον βρασμό του για να μην μαγειρευτούν παραπάνω από το επιθυμητό). Θέλουμε να είναι τραγανά και όχι παραβρασμένα .
Βήμα 2
4 λεπτά
Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι ελάχιστο ελαιόλαδο και καβουρδίστε για ελάχιστο χρόνο το πλιγούρι ,προσθέστε 500 ml νερό και τον κύβο λαχανικών MAGGI .
Βήμα 3
6 λεπτά
Ανακατέψτε μέχρι να βράσει το νερό , σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι της ή κλείστε καλά με μεμβράνη και αποσύρετε από την εστία (πρέπει να κρατήσει μέσα τους ατμούς για να μαγειρευτεί σωστά, οπότε δώστε βάση στον τρόπο που θα σφραγίσετε την κατσαρόλα) .
Βήμα 4
5 λεπτά
Καθαρίστε το φιλέτο σολομού από κόκαλα και κόψτε στη μέση κάθετα για να έχετε 2 μερίδες όμοιες .
Βήμα 5
8 λεπτά
Βάλτε σε ένα αντικολλητικό ή ριγωτό τηγάνι ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σωτάρετε τα φιλέτα πρώτα από την πλευρά με το δέρμα .
Βήμα 6
1 λεπτά
Ελέγξτε το ψησιμό τους από την αλλαγή χρώματος της σάρκας τους από κόκκινο σε ροζ .
Βήμα 7
1 λεπτά
Γυρίστε μια μόνο φόρα τα φιλέτα και προσέξτε μην τα παραψήσετε.
Βήμα 8
6 λεπτά
Σε ένα μπολ μεταφέρετε το πλιγούρι και προσθέστε τα φασολάκια κομμένα στη μέση, το χυμό και ξύσμα μοσχολέμονου, ψιλοκομμένο δυόσμο, πιπέρι και 4κτς ελαιόλαδο.
Βήμα 9
1 λεπτά
Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε με τον σολομό.
Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 1 9

Καθαρίστε τα φασολάκια κόβοντας τις άκρες και ελέγχοντας το πλάι τους για ίνες . Βάλτε νερό σε ένα κατσαρολάκι και δώστε μια βράση σε δυνατή φωτιά, ρίξτε τα φασολάκια και βράστε για 5 λεπτά , μεταφέρετε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με αρκετό νερό και πάγο (με αυτό τον τρόπο δεν χάνουν το χρώμα τους και σταματάμε τον βρασμό του για να μην μαγειρευτούν παραπάνω από το επιθυμητό). Θέλουμε να είναι τραγανά και όχι παραβρασμένα .

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 2 9

Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι ελάχιστο ελαιόλαδο και καβουρδίστε για ελάχιστο χρόνο το πλιγούρι ,προσθέστε 500 ml νερό και τον κύβο λαχανικών MAGGI .

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 3 9

Ανακατέψτε μέχρι να βράσει το νερό , σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι της ή κλείστε καλά με μεμβράνη και αποσύρετε από την εστία (πρέπει να κρατήσει μέσα τους ατμούς για να μαγειρευτεί σωστά, οπότε δώστε βάση στον τρόπο που θα σφραγίσετε την κατσαρόλα) .

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 4 9

Καθαρίστε το φιλέτο σολομού από κόκαλα και κόψτε στη μέση κάθετα για να έχετε 2 μερίδες όμοιες .

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 5 9

Βάλτε σε ένα αντικολλητικό ή ριγωτό τηγάνι ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σωτάρετε τα φιλέτα πρώτα από την πλευρά με το δέρμα .

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 6 9

Ελέγξτε το ψησιμό τους από την αλλαγή χρώματος της σάρκας τους από κόκκινο σε ροζ .

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 7 9

Γυρίστε μια μόνο φόρα τα φιλέτα και προσέξτε μην τα παραψήσετε.

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 8 9

Σε ένα μπολ μεταφέρετε το πλιγούρι και προσθέστε τα φασολάκια κομμένα στη μέση, το χυμό και ξύσμα μοσχολέμονου, ψιλοκομμένο δυόσμο, πιπέρι και 4κτς ελαιόλαδο.

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 9 9

Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε με τον σολομό.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη