Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές
  • Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια
95 of 100
Ισορρόπησε το γεύμα σου
X
MyMenu IQ™
95 of 100
Μεγάλη Ισορροπία
Το γεύμα είναι ισορροπημένο
Πίσω

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για το MyMenu IQ™;

Τι είναι ένα ισορροπημένο μενού;

Ένα ισορροπημένο μενού παρέχει μια ποικιλία τροφών από όλες τις ομάδες τροφίμων και καλύπτει βασικά θρεπτικά συστατικά.

Το MyMenu IQ ™ μας δίνει ένα διατροφικό σκόρ, λαμβάνοντας υπόψη την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά του γεύματος και τη συμβολή τους στην κάλυψη των διατροφικών συστάσεων για την καθημερινή διατροφή που βασίζεται σε ένα μέσο όρο 2.000 kcal, που αντιστοιχούν σε έναν μέσο ενήλικα.

Το MyMenu IQ σε καθοδηγεί να επιλέξεις ένα ισορροπημένο μενού σε μια κλίμακα από 0 έως 100, με έμφαση στο κύριο γεύμα.

Τι σημαίνει η βαθμολογία MyMenu IQ™;
Υπάρχει περιθώριο για πιο Ισορροπημένο Γεύμα (0 - 44)
Αυτό το μενού μπορεί να γίνει πιο ισορροπημένο, ώστε να σε βοηθήσει να καλύψεις τις διατροφικές σου ανάγκες
Καλή Ισορροπία (45 - 69)
Αυτό το μενού έχει διατροφική ισορροπία, περιλαμβάνει ποικιλία τροφίμων και καλύπτει βασικά θρεπτικά συστατικά.
Μεγάλη Ισορροπία (70 - 100)
Αυτό το μενού έχει διατροφική ισορροπία, περιλαμβάνει ποικιλία τροφίμων και καλύπτει βασικά θρεπτικά συστατικά.
Η βαθμολογία τουMyMenu IQ™ ισχύει για την κάθε συνταγή όπως αυτή περιγράφεται στον ιστότοπο. Τα δεδομένα για τη διατροφική σύνθεση των τροφίμων βασίζονται σε διεθνείς Βάσεις Δεδομένων όπως USDA SR28, BLS32 καθώς και σε δεδομένα ετικετών τροφίμων.

Τι είναι ο καταμερισμός ενέργειας;

Υδατάνθρακες
67.7g / 42%
Πρωτεΐνες
45.5g / 28%
Λιπαρά
19.9g / 29%
Ο καταμερισμός ενέργειας δείχνει την ποσότητα των μακροθρεπτικών συστατικών (δηλαδή υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λιπαρά) που περιέχονται σε μία μερίδα της συνταγής και τη σχετική συνεισφορά τους (σε%) στο συνολικό ενεργειακό περιεχόμενο της μερίδας.

Διατροφικές συμβουλές

  • Η καλή διατροφή θέλει ποικιλία. Συνδύασε λαχανικά με διαφορετικά χρώματα στη σαλάτα σου για να πάρεις περισσότερες βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία.
  • Ένα θρεπτικό γεύμα πρέπει να συνδυάζεται με τη καλή ενυδάτωση. Φρόντισε να έχεις πάντα ένα ποτήρι νερό μαζί με το γεύμα σου.
  • Δώσε το καλό παράδειγμα στα παιδιά σου. Μαγείρεψε μαζί τους υγιεινές και ισορροπημένες συνταγές.
x
MyMenu IQ™

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

+

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Not the right choice? Go back

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

(0)
40λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

3 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 3

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  γρ.
Φιλέτο Σολομού
150  γρ.
φασολάκια τσαούλια
250  γρ.
Πλιγούρι
5  Φύλλα
Δυόσμος, φρέσκο
1 
Λάιμ (ξύσμα και χυμός)
5  Μικρά
Τοματίνια
1  κύβος
MAGGI Ζωμός λαχανικών
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
2  κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.33  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
615.78 kcal
Υδατάνθρακες
67.66 g
Πρωτεΐνες
45.52 g
Λιπαρά
19.87 g
Εδώδιμες Ίνες
10.7 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

40 λεπτά
  • Βήμα 1

    8 λεπτά
    Καθαρίστε τα φασολάκια κόβοντας τις άκρες και ελέγχοντας το πλάι τους για ίνες. Βάλτε νερό σε ένα κατσαρολάκι και δώστε μια βράση σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε τα φασολάκια και βράστε για 5 λεπτά. Μεταφέρετε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με αρκετό νερό και πάγο (με αυτό τον τρόπο δεν χάνουν το χρώμα τους και σταματάμε τον βρασμό του για να μην μαγειρευτούν παραπάνω από το επιθυμητό). Θέλουμε να είναι τραγανά και όχι παραβρασμένα.
  • Βήμα 2

    4 λεπτά
    Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι ελάχιστο ελαιόλαδο και καβουρδίστε για ελάχιστο χρόνο το πλιγούρι, προσθέστε 500 ml νερό και τον κύβο λαχανικών MAGGI.
  • Βήμα 3

    6 λεπτά
    Ανακατέψτε μέχρι να βράσει το νερό. Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι της ή κλείστε καλά με μεμβράνη και αποσύρετε από την εστία (πρέπει να κρατήσει μέσα τους ατμούς για να μαγειρευτεί σωστά, οπότε δώστε βάση στον τρόπο που θα σφραγίσετε την κατσαρόλα).
  • Βήμα 4

    5 λεπτά
    Καθαρίστε το φιλέτο σολομού από κόκαλα και κόψτε στη μέση κάθετα για να έχετε 2 μερίδες όμοιες.
  • Βήμα 5

    8 λεπτά
    Βάλτε σε ένα αντικολλητικό ή ριγωτό τηγάνι ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σωτάρετε τα φιλέτα πρώτα από την πλευρά με το δέρμα.
  • Βήμα 6

    1 λεπτά
    Ελέγξτε το ψήσιμό τους από την αλλαγή χρώματος της σάρκας τους από κόκκινο σε ροζ.
  • Βήμα 7

    1 λεπτά
    Γυρίστε μια μόνο φόρα τα φιλέτα και προσέξτε μην τα παραψήσετε.
  • Βήμα 8

    6 λεπτά
    Σε ένα μπολ μεταφέρετε το πλιγούρι και προσθέστε τα φασολάκια κομμένα στη μέση, το χυμό και το ξύσμα μοσχολέμονου, ψιλοκομμένο δυόσμο, πιπέρι και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
  • Βήμα 9

    1 λεπτά
    Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε με τον σολομό.
Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 1 9

Καθαρίστε τα φασολάκια κόβοντας τις άκρες και ελέγχοντας το πλάι τους για ίνες. Βάλτε νερό σε ένα κατσαρολάκι και δώστε μια βράση σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε τα φασολάκια και βράστε για 5 λεπτά. Μεταφέρετε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με αρκετό νερό και πάγο (με αυτό τον τρόπο δεν χάνουν το χρώμα τους και σταματάμε τον βρασμό του για να μην μαγειρευτούν παραπάνω από το επιθυμητό). Θέλουμε να είναι τραγανά και όχι παραβρασμένα.

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 2 9

Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι ελάχιστο ελαιόλαδο και καβουρδίστε για ελάχιστο χρόνο το πλιγούρι, προσθέστε 500 ml νερό και τον κύβο λαχανικών MAGGI.

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 3 9

Ανακατέψτε μέχρι να βράσει το νερό. Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι της ή κλείστε καλά με μεμβράνη και αποσύρετε από την εστία (πρέπει να κρατήσει μέσα τους ατμούς για να μαγειρευτεί σωστά, οπότε δώστε βάση στον τρόπο που θα σφραγίσετε την κατσαρόλα).

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 4 9

Καθαρίστε το φιλέτο σολομού από κόκαλα και κόψτε στη μέση κάθετα για να έχετε 2 μερίδες όμοιες.

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 5 9

Βάλτε σε ένα αντικολλητικό ή ριγωτό τηγάνι ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σωτάρετε τα φιλέτα πρώτα από την πλευρά με το δέρμα.

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 6 9

Ελέγξτε το ψήσιμό τους από την αλλαγή χρώματος της σάρκας τους από κόκκινο σε ροζ.

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 7 9

Γυρίστε μια μόνο φόρα τα φιλέτα και προσέξτε μην τα παραψήσετε.

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 8 9

Σε ένα μπολ μεταφέρετε το πλιγούρι και προσθέστε τα φασολάκια κομμένα στη μέση, το χυμό και το ξύσμα μοσχολέμονου, ψιλοκομμένο δυόσμο, πιπέρι και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια

Βήμα 9 9

Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε με τον σολομό.

Συνταγή ως PDF

Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!

Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή

Σχόλια 0

Please enter proper keywords 0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη
Ματαίωση
Αποθηκεύσετε
Σχόλιο Φορτώστε περισσότερο

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Ευρωπαϊκή
  • Κύριο πιάτο

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Σαλάτα με πράσινα φασολάκια

    Σαλάτα με πράσινα φασολάκια

    25 λεπτά Εύκολη
  • Φασολάκια

    Φασολάκια

    60 λεπτά Εύκολη
  • Χοιρινό φιλέτο με μανιτάρια και φασολάκια

    Χοιρινό φιλέτο με μανιτάρια και φασολάκια

    35 λεπτά Εύκολη
  • Κρύα σαλάτα ζυμαρικών με πράσινα φασολάκια

    Κρύα σαλάτα ζυμαρικών με πράσινα φασολάκια

    25 λεπτά Εύκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης