Σολομός με πλιγούρι και φασολάκια
40λεπτά
Δύσκολη
500 γρ.
Φιλέτο Σολομού
150 γρ.
φασολάκια τσαούλια
250 γρ.
Πλιγούρι
5 Φύλλα
Δυόσμος, φρέσκο
1
Λάιμ (ξύσμα και χυμός)
5 Μικρά
Τοματίνια
1 κύβος
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
602.72 kcal
Υδατάνθρακες
66.84 g
Πρωτεΐνες
45.16 g
Λιπαρά
19.11 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
40 λεπτά
Βήμα 1
Καθαρίστε τα φασολάκια κόβοντας τις άκρες και ελέγχοντας το πλάι τους για ίνες . Βάλτε νερό σε ένα κατσαρολάκι και δώστε μια βράση σε δυνατή φωτιά, ρίξτε τα φασολάκια και βράστε για 5 λεπτά , μεταφέρετε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με αρκετό νερό και πάγο (με αυτό τον τρόπο δεν χάνουν το χρώμα τους και σταματάμε τον βρασμό του για να μην μαγειρευτούν παραπάνω από το επιθυμητό). Θέλουμε να είναι τραγανά και όχι παραβρασμένα .
Βήμα 2
Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι ελάχιστο ελαιόλαδο και καβουρδίστε για ελάχιστο χρόνο το πλιγούρι ,προσθέστε 500 ml νερό και τον κύβο λαχανικών MAGGI .
Βήμα 3
Ανακατέψτε μέχρι να βράσει το νερό , σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι της ή κλείστε καλά με μεμβράνη και αποσύρετε από την εστία (πρέπει να κρατήσει μέσα τους ατμούς για να μαγειρευτεί σωστά, οπότε δώστε βάση στον τρόπο που θα σφραγίσετε την κατσαρόλα) .
Βήμα 4
Καθαρίστε το φιλέτο σολομού από κόκαλα και κόψτε στη μέση κάθετα για να έχετε 2 μερίδες όμοιες .
Βήμα 5
Βάλτε σε ένα αντικολλητικό ή ριγωτό τηγάνι ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σωτάρετε τα φιλέτα πρώτα από την πλευρά με το δέρμα .
Βήμα 6
Ελέγξτε το ψησιμό τους από την αλλαγή χρώματος της σάρκας τους από κόκκινο σε ροζ .
Βήμα 7
Γυρίστε μια μόνο φόρα τα φιλέτα και προσέξτε μην τα παραψήσετε.
Βήμα 8
Σε ένα μπολ μεταφέρετε το πλιγούρι και προσθέστε τα φασολάκια κομμένα στη μέση, το χυμό και ξύσμα μοσχολέμονου, ψιλοκομμένο δυόσμο, πιπέρι και 4κτς ελαιόλαδο.
Βήμα 9
Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε με τον σολομό.
Σχόλια 0