Αρχική   >   Συνταγή    >    Σουβλάκι χοιρινό μαριναρισμένο σε πάπρικα

ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΠΑΠΡΙΚΑ

ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΠΑΠΡΙΚΑ

MAGGI
μυστικό

Συνοδεύστε με πουρέ πατάτας ή σαλάτα. 

Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Θερμίδες
823 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

  • 1,5 κιλό λαιμό χοιρινό
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 πιπεριές κίτρινες

Για τη μαρινάδα:

  • 1 κ.σ πάπρικα γλυκιά
  • 2 κύβοι βοδινού MAGGI
  • ½ κ.σ πάπρικα καπνιστή
  • 2 κ.σ ξύδι λευκό βαλσάμικο
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίστε καλά το κρέας από λίπη και ίνες και κόψτε σε χοντρά τετράγωνα κομμάτια πάχους 3 με 4 εκατοστά

  2. Σε ένα μπρίκι ρίξτε 3 κ.σ νερό μαζί με τους κύβους βοδινού MAGGI, ζεστάνετε μέχρι να λιώσουν οι κύβοι και βάλτε μαζί  με όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη μαρινάδα μέσα σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. 

  3. Περάστε τα κομμάτια χοιρινού από ξύλινα καλαμάκια μαζί με ένα φιλέτο πιπεριάς ανά κομμάτι

  4. Στρώστε τα καλαμάκια σε ένα βαθύ σκεύος και αδειάστε τη μαρινάδα

  5. Αφήστε για τουλάχιστον 2 ώρες και ψήστε ιδανικά στα κάρβουναΔιαφορετικά, σε ριγωτό τηγάνι και ύστερα στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.