Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Σουβλάκια φρέσκου σολομού με σάλτσα γιαουρτιού και ψητές πατάτες
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Σουβλάκια Φρέσκου Σολομού Με Σάλτσα Γιαουρτιού Και Ψητές Πατάτες

Σουβλάκια φρέσκου σολομού με σάλτσα γιαουρτιού και ψητές πατάτες

(0)
65 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

6 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 6

ingredient_quantity
recipe ingredient
600  γρ.
Σολομός
1 
Κολοκυθάκι
1 
Ξύσμα λεμονιού
0.5 
Χυμός λεμονιού
2  κ.σ.
MAGGI Νοστιμιά
4  κ.σ.
Ελαιόλαδο
250  γρ.
Γιαούρτι με 2% λιπαρά
1  κιλό
Πατάτες baby
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
32.8 g
Ενέργεια
382 kcal
Λιπαρά
14.9 g
Εδώδιμες Ίνες
3.8 g
Πρωτεΐνες
29.2 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

65 λεπτά
  • Βήμα 1

    45 λεπτά
    Πλύνετε καλά τις πατάτες και κόψτε στη μέση. Αραδιάστε σε ένα ταψί για το φούρνο, ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας MAGGI Νοστιμιά και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατέψτε με τα χέρια σας και ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βήμα 2

    10 λεπτά
    Κόψτε το σολομό σε ομοιόμορφα κυβάκια μεγέθους 3 περίπου εκατοστών. Λαδώστε τα καλαμάκια και περάστε ένα-ένα κάθε κομμάτι σολομού, ενώ ενδιάμεσα βάλτε μια λεπτή φέτα κολοκυθάκι.
  • Βήμα 3

    5 λεπτά
    Τοποθετήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίξτε ελάχιστο ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σοτάρετε τα καλαμάκια γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές. Σοτάρετε από κάθε πλευρά για λιγότερο από 1 λεπτό και μεταφέρετε σε μια σχάρα για να πέσει η θερμοκρασία τους (εκτός και αν τα σερβίρετε απευθείας).
  • Βήμα 4

    5 λεπτά
    Για την σάλτσα γιαούρτι ρίξτε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τη 1 κουταλιά της σούπας MAGGI ΝΟΣΤΙΜΙΑ, και ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μίγμα. Σερβίρετε με τα καλαμάκια σολομού και τις ψητές πατάτες.
Σουβλάκια φρέσκου σολομού με σάλτσα γιαουρτιού και ψητές πατάτες

Βήμα 1 4

Βήμα 1

Πλύνετε καλά τις πατάτες και κόψτε στη μέση. Αραδιάστε σε ένα ταψί για το φούρνο, ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας MAGGI Νοστιμιά και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατέψτε με τα χέρια σας και ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Σουβλάκια φρέσκου σολομού με σάλτσα γιαουρτιού και ψητές πατάτες

Βήμα 2 4

Βήμα 2 Βήμα 2

Κόψτε το σολομό σε ομοιόμορφα κυβάκια μεγέθους 3 περίπου εκατοστών. Λαδώστε τα καλαμάκια και περάστε ένα-ένα κάθε κομμάτι σολομού, ενώ ενδιάμεσα βάλτε μια λεπτή φέτα κολοκυθάκι.

Σουβλάκια φρέσκου σολομού με σάλτσα γιαουρτιού και ψητές πατάτες

Βήμα 3 4

Βήμα 3

Τοποθετήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίξτε ελάχιστο ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σοτάρετε τα καλαμάκια γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές. Σοτάρετε από κάθε πλευρά για λιγότερο από 1 λεπτό και μεταφέρετε σε μια σχάρα για να πέσει η θερμοκρασία τους (εκτός και αν τα σερβίρετε απευθείας).

Σουβλάκια φρέσκου σολομού με σάλτσα γιαουρτιού και ψητές πατάτες

Βήμα 4 4

Βήμα 4 Βήμα 4 Βήμα 4

Για την σάλτσα γιαούρτι ρίξτε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τη 1 κουταλιά της σούπας MAGGI ΝΟΣΤΙΜΙΑ, και ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μίγμα. Σερβίρετε με τα καλαμάκια σολομού και τις ψητές πατάτες.

Συνταγή ως PDF

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

1 + 10 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Φίλοι
  • Εύκολο
  • Κύριο πιάτο
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Μερίδα λαχανικών/φρούτων
  • Υψηλό σε πρωτεΐνες
  • Οικογενειακά γεύματα
  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης