Αρχική   >   Συνταγή    >    Σπετσοφάι

ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ

ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ
Χρόνος προετοιμασίας
20'
Χρόνος μαγειρέματος
40'
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο

ΥΛΙΚΑ


  • 150γρ. λουκάνικα χωριάτικα (χοιρινά)

  • 1 πιπεριά κόκκινη

  • 1 πιπεριά κίτρινη

  • 1 πιπεριά πράσινη

  • 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • 2 κρεμμύδια

  • 1 καρότο τριμμένο

  • 1 σκελίδας σκόρδο τριμμένο

  • 1 κύβο κότας MAGGI

  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

  • 2 ώριμες τριμμένες ντομάτες

  • ελαιόλαδο

  • ¼ κ.γ. μπούκοβο

  • πουρές πατάτας MAGGI


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Καθαρίστε τα λουκάνικα από την εξωτερική μεμβράνη και κόψτε σε διαγώνιες ροδέλες.

  2. Κόψτε τις πιπεριές κάθετα στα 8 κομμάτια την καθεμιά.

  3. Ψιλοκόψτε το ένα κρεμμύδι και κόψτε κυδωνάτα σε χοντρά κομμάτια το δεύτερο κρεμμύδι.

  4. Τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά  και σοτάρετε με ελάχιστο ελαιόλαδο τα λουκάνικά.

  5. Όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα ρίξτε μέσα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να μαραθούν.

  6. Στη συνέχεια προσθέστε τις πιπεριές, το τριμμένο καρότο, το χοντροκομμένο κρεμμύδι και την τριμμένη τομάτα.

  7. Όταν πάρει βράση το φαγητό χαμηλώστε την ένταση στην εστία και ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά. Τον κύβο κότας MAGGI, την καπνιστή πάπρικα, το μαϊντανό, το σκόρδο και σκεπάστε με το καπάκι.

  8. Μαγειρέψτε για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και σερβίρετε άμεσα με πουρέ πατάτας MAGGI