Αρχική   >   Συνταγή    >    Στραπατσάδα

ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ

ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ
Χρόνος προετοιμασίας
5'
Χρόνος μαγειρέματος
20'
Μερίδες
2
Βαθμός δυσκολίας
Θερμίδες
385 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

  • 6 αυγά

  • 2 τομάτες ώριμες

  • 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

  • Ελαιόλαδο

  • Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

  • 1 κύβο λαχανικών MAGGI


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τρίψτε στον χοντρό τρίφτη τις τομάτες και αδειάστε τις σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τον κύβο λαχανικών MAGGI και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει μια ελαφριά πάστα.

  2. Φτιάξτε ένα Μπεν Μαρί βάζοντας μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά και ένα μπολ επάνω στην κατσαρόλα, το οποίο να μην ακουμπάει στο νερό.

  3. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, αδειάστε μέσα τα αυγά και ανακατεύετε συνέχεια με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ή ένα σύρμα χειρός.

  4. Θα πάρει περίπου 15 λεπτά για να σφίξουν τα αυγά. Με αυτόν όμως τον τρόπο δεν παραψήνουμε το ασπράδι και αφήνουμε μια πιο κρεμώδη υφή στα αυγά μας.

  5. Τέλος, αδειάστε μέσα στο μπολ την πάστα της φρέσκιας τομάτας και το φρέσκο κρεμμύδι. Ανακατέψτε και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.