Αρχική   >   Συνταγή    >    Τεμπελόπιτα με λιαστή ντομάτα και μπέικον

ΤΕΜΠΕΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ

ΤΕΜΠΕΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ

MAGGI
μυστικό


Χρόνος προετοιμασίας
5'
Χρόνος μαγειρέματος
20'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Θερμίδες
450 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

  • 100γρ. αλεύρι

  • 50γρ. καλαμποκάλευρο  ή σιμιγδάλι

  • 100γρ. γιαούρτι

  • 1 κούπα νερό

  • 1 αβγό

  • 100γρ. γραβιέρα τριμμένη

  • 1κτς μπεικιν πάουντερ

  • 5 τεμάχια λιαστή ντομάτα χοντροκομμένη

  • 100γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

  • 2κτς MAGGI Νοστιμιά

  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • 100γρ. ανθότυρο

  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το γιαούρτι, το αβγό,το νερό, τη MAGGI Νοστιμιά , το ελαιόλαδο και τα τυριά .

  2. Ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα και  προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά .Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί ένας πηκτός χηλός .

  3. Λαδώστε ένα  μεγάλο στρογγυλό ή τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος και αδειάστε μέσα το μείγμα .

  4. Στρώστε το μείγμα έτσι ώστε να έχει σε όλα τα σημεία το ίδιο πάχος, το οποίο δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το ένα εκατοστό.

  5. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά (αν το πάχος της πίτας σας βγει περισσότερο από 1 εκατοστό τότε απλά ψήστε για περισσότερο χρόνο).