Αρχική   >   Συνταγή    >    Τηγανιά με μανιτάρια

ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Χρόνος προετοιμασίας
20'
Χρόνος μαγειρέματος
40'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Θερμίδες
250 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ


  • Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

  • 150 γρ. μπέικον κομμένα κομμάτια σε μικρούς κύβους 3 χιλ.

  • 1 κιλό μανιτάρια κομμένα στη μέση καθαρισμένα από τυχόν χώμα

  • 4 κρεμμύδια ξερά κομμένα στη μέση και χωρισμένα στα "φύλλα" τους

  • 1 κύβο κότας MAGGI

  • (10-15) φύλλα μυρτιάς ή 1 φύλλο δάφνης

  • 50-70 γρ. ξύδι μπαλσάμικο (ανάλογα το ξύδι και τη γεύση σας)

  • 50-100 γρ. μέλι (ανάλογα το μέλι και τη γεύση σας)

  • 250 γρ. μαύρη μπύρα

  • αλάτι

  • πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Σοτάρετε τα κομματάκια από το μπέικον σε 1 κ.σ.ελαιόλαδο μέσα σε μια βαθιά και πλατιά κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.

  2. Σουρώστε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μικρό σουρωτήρι και κρατήστε το στην άκρη.

  3. Αλατοπιπερώστε ελαφρά το μπέικον.

  4. Χωρίς να ρίξετε άλλο λάδι στην ίδια κατσαρόλα βάλτε το 1/2 από τα μανιτάρια και σοτάρετέ τα πάρα πολύ καλά σε δυνατή φωτιά για αρκετή ώρα μέχρι να πάρουν χρώμα.

  5. Αφαιρέστε από τη φωτιά, κρατήστε σε ένα μπολ και συνεχίστε με το άλλο 1/2 από τα μανιτάρια.

  6. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα.

  7. Όταν είναι έτοιμα όλα τα μανιτάρια τότε επιστρέψτε τα όλα μαζί μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το μπέικον και συνεχίστε σβήνονταςμε το ξύδι. Ξύστε τυχόν κομματάκια που έχουν κολλήσει στην κατσαρόλα με μια ξύλινη κουτάλα τα οποία θα δώσουν την ωραία γεύση στη σάλτσα σας.

  8. Προσθέστε το μέλι, τη μπύρα, τον κύβο κότας MAGGI και τα κρεμμύδια, ανακατέψτε και σκεπάστε με το καπάκι της κατσαρόλας αφήνοντας ελάχιστο άνοιγμα για να φεύγουν οι πολλοί ατμοί.

  9. Βράστε για 20-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.