Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Τηγανιά με μανιτάρια

0
63λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
5 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 5 εδώ

150 γρ.
Μπέικον
4 
Κρεμμύδια
1 
Φύλλο δάφνης
60 γρ.
Ξύδι, βαλσάμικο
80 γρ.
Μέλι
250 γρ.
Μαύρη μπύρα
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.5 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
1 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 κιλό
Μανιτάρια λευκά

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
367.48 kcal
Υδατάνθρακες
45.36 g
Πρωτεΐνες
12.8 g
Λιπαρά
15.95 g
Εδώδιμες Ίνες
4.74 g
Σάκχαρα
32.8 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

63 λεπτά
Βήμα 1
5 λεπτά
Σοτάρετε σε μέτρια φωτιά τα κομματάκια από το μπέικον σε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μέσα σε μια βαθιά και πλατιά κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βήμα 2
3 λεπτά
Σουρώνετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μικρό σουρωτήρι και το κρατάτε στην άκρη. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά το μπέικον.
Βήμα 3
15 λεπτά
Χωρίς να ρίξετε άλλο λάδι στην ίδια κατσαρόλα βάζετε τη ½ ποσότητα από τα μανιτάρια και τα σοτάρετε πάρα πολύ καλά σε δυνατή φωτιά για αρκετή ώρα μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρείτε από τη φωτιά, κρατάτε σε ένα μπολ και συνεχίζετε με το άλλο ½ από τα μανιτάρια ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
Βήμα 4
5 λεπτά
Όταν είναι έτοιμα όλα τα μανιτάρια τότε τα επιστρέφετε όλα μαζί μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το μπέικον και συνεχίζετε σβήνοντας με το ξύδι. Ξύνετε τυχόν κομματάκια που έχουν κολλήσει στην κατσαρόλα με μια ξύλινη κουτάλα τα οποία θα δώσουν την ωραία γεύση στη σάλτσα σας.
Βήμα 5
5 λεπτά
Προσθέτετε το μέλι, τη μπύρα, τις 2 κουταλιές της σούπας MAGGI Υγρό ζωμό κοτόπουλου και τα κρεμμύδια, ανακατεύετε και σκεπάζετε με το καπάκι της κατσαρόλας αφήνοντας ελάχιστο άνοιγμα για να φεύγουν οι πολλοί ατμοί.
Βήμα 6
30 λεπτά
Βράζετε για 20-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά και η τηγανιά με μανιτάρια είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Τηγανιά με μανιτάρια

Βήμα 1 6

Βήμα 1 Βήμα 1

Σοτάρετε σε μέτρια φωτιά τα κομματάκια από το μπέικον σε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μέσα σε μια βαθιά και πλατιά κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Τηγανιά με μανιτάρια

Βήμα 2 6

Βήμα 2

Σουρώνετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μικρό σουρωτήρι και το κρατάτε στην άκρη. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά το μπέικον.

Τηγανιά με μανιτάρια

Βήμα 3 6

Βήμα 3

Χωρίς να ρίξετε άλλο λάδι στην ίδια κατσαρόλα βάζετε τη ½ ποσότητα από τα μανιτάρια και τα σοτάρετε πάρα πολύ καλά σε δυνατή φωτιά για αρκετή ώρα μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρείτε από τη φωτιά, κρατάτε σε ένα μπολ και συνεχίζετε με το άλλο ½ από τα μανιτάρια ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

Τηγανιά με μανιτάρια

Βήμα 4 6

Βήμα 4

Όταν είναι έτοιμα όλα τα μανιτάρια τότε τα επιστρέφετε όλα μαζί μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το μπέικον και συνεχίζετε σβήνοντας με το ξύδι. Ξύνετε τυχόν κομματάκια που έχουν κολλήσει στην κατσαρόλα με μια ξύλινη κουτάλα τα οποία θα δώσουν την ωραία γεύση στη σάλτσα σας.

Τηγανιά με μανιτάρια

Βήμα 5 6

Βήμα 5

Προσθέτετε το μέλι, τη μπύρα, τις 2 κουταλιές της σούπας MAGGI Υγρό ζωμό κοτόπουλου και τα κρεμμύδια, ανακατεύετε και σκεπάζετε με το καπάκι της κατσαρόλας αφήνοντας ελάχιστο άνοιγμα για να φεύγουν οι πολλοί ατμοί.

Τηγανιά με μανιτάρια

Βήμα 6 6

Βήμα 6

Βράζετε για 20-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά και η τηγανιά με μανιτάρια είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη