Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Τηγανιά με μανιτάρια

0
63λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
5 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 5 εδώ

150 γρ.
Μπέικον
4 
Κρεμμύδια
1 
Φύλλο δάφνης
60 γρ.
Ξύδι, βαλσάμικο
80 γρ.
Μέλι
250 γρ.
Μαύρη μπύρα
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.5 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
1 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 κιλό
Μανιτάρια λευκά

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
359.95 kcal
Υδατάνθρακες
44.64 g
Πρωτεΐνες
12.49 g
Λιπαρά
15.57 g
Εδώδιμες Ίνες
4.73 g
Σάκχαρα
32.44 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

63 λεπτά
Βήμα 1
5 λεπτά
Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κομματάκια από το μπέικον σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο μέσα σε μια βαθιά και πλατιά κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βήμα 2
3 λεπτά
Σουρώνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μικρό σουρωτήρι και το κρατάμε στην άκρη. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά το μπέικον.
Βήμα 3
15 λεπτά
Χωρίς να ρίξουμε άλλο λάδι στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το ½ από τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε πάρα πολύ καλά σε δυνατή φωτιά για αρκετή ώρα μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά, κρατάμε σε ένα μπολ και συνεχίζουμε με το άλλο ½ από τα μανιτάρια ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
Βήμα 4
5 λεπτά
Όταν είναι έτοιμα όλα τα μανιτάρια τότε τα επιστρέφουμε όλα μαζί μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το μπέικον και συνεχίζουμε σβήνοντας με το ξύδι. Ξύνουμε τυχόν κομματάκια που έχουν κολλήσει στην κατσαρόλα με μια ξύλινη κουτάλα τα οποία θα δώσουν την ωραία γεύση στη σάλτσα μας.
Βήμα 5
5 λεπτά
Προσθέτουμε το μέλι, τη μπύρα, το ζωμό κότας MAGGI και τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας αφήνοντας ελάχιστο άνοιγμα για να φεύγουν οι πολλοί ατμοί.
Βήμα 6
30 λεπτά
Βράζουμε για 20-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Τηγανιά με μανιτάρια

Βήμα 1 6

Βήμα 1 Βήμα 1

Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κομματάκια από το μπέικον σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο μέσα σε μια βαθιά και πλατιά κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Τηγανιά με μανιτάρια

Βήμα 2 6

Βήμα 2

Σουρώνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μικρό σουρωτήρι και το κρατάμε στην άκρη. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά το μπέικον.

Τηγανιά με μανιτάρια

Βήμα 3 6

Βήμα 3

Χωρίς να ρίξουμε άλλο λάδι στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το ½ από τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε πάρα πολύ καλά σε δυνατή φωτιά για αρκετή ώρα μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά, κρατάμε σε ένα μπολ και συνεχίζουμε με το άλλο ½ από τα μανιτάρια ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

Τηγανιά με μανιτάρια

Βήμα 4 6

Βήμα 4

Όταν είναι έτοιμα όλα τα μανιτάρια τότε τα επιστρέφουμε όλα μαζί μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το μπέικον και συνεχίζουμε σβήνοντας με το ξύδι. Ξύνουμε τυχόν κομματάκια που έχουν κολλήσει στην κατσαρόλα με μια ξύλινη κουτάλα τα οποία θα δώσουν την ωραία γεύση στη σάλτσα μας.

Τηγανιά με μανιτάρια

Βήμα 5 6

Βήμα 5

Προσθέτουμε το μέλι, τη μπύρα, το ζωμό κότας MAGGI και τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας αφήνοντας ελάχιστο άνοιγμα για να φεύγουν οι πολλοί ατμοί.

Τηγανιά με μανιτάρια

Βήμα 6 6

Βήμα 6

Βράζουμε για 20-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη