Τηγανιά με μανιτάρια
63λεπτά
Δύσκολη
150 γρ.
Μπέικον
4
Κρεμμύδια
2 κ.σ.
1
Φύλλο δάφνης
60 γρ.
Ξύδι, βαλσάμικο
80 γρ.
Μέλι
250 γρ.
Μαύρη μπύρα
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.5 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
1 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 κιλό
Μανιτάρια λευκά
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
367.48 kcal
Υδατάνθρακες
45.36 g
Πρωτεΐνες
12.8 g
Λιπαρά
15.95 g
Εδώδιμες Ίνες
4.74 g
Σάκχαρα
32.8 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
63 λεπτά
Βήμα 1
Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κομματάκια από το μπέικον σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο μέσα σε μια βαθιά και πλατιά κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βήμα 2
Σουρώνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μικρό σουρωτήρι και το κρατάμε στην άκρη.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά το μπέικον.
Βήμα 3
Χωρίς να ρίξουμε άλλο λάδι στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το ½ από τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε πάρα πολύ καλά σε δυνατή φωτιά για αρκετή ώρα μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά, κρατάμε σε ένα μπολ και συνεχίζουμε με το άλλο ½ από τα μανιτάρια ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
Βήμα 4
Όταν είναι έτοιμα όλα τα μανιτάρια τότε τα επιστρέφουμε όλα μαζί μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το μπέικον και συνεχίζουμε σβήνοντας με το ξύδι. Ξύνουμε τυχόν κομματάκια που έχουν κολλήσει στην κατσαρόλα με μια ξύλινη κουτάλα τα οποία θα δώσουν την ωραία γεύση στη σάλτσα μας.
Βήμα 5
Προσθέτουμε το μέλι, τη μπύρα, τις 2 κουταλιές της σούπας MAGGI Υγρό ζωμό κοτόπουλου και τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας αφήνοντας ελάχιστο άνοιγμα για να φεύγουν οι πολλοί ατμοί.
Βήμα 6
Βράζουμε για 20-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Σχόλια 0