Αρχική   >   Συνταγή    >    Τορτίγιες με κιμά

ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Θερμίδες
588 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ


·      500γρ. κιμά μόσχου (σπάλα)

·      1 κρεμμύδι

·      2 τομάτες τριμμένες

·      1 σκελίδα σκόρδο (τριμμένο)

·      1 κ.σ πάπρικα καπνιστή

·      1 συσκευασία τορτίγιες

·      1 πιπεριά κόκκινη

·      1 πιπεριά πράσινη

·      4 φύλλα μαρούλι γαλλικό ή λόλα

·      ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

·      2 κ.σ γιαούρτι

·      1 κ.σ μαγιονέζα

·      1 κ.σ μασκαρπόνε

·      αλάτι

·      ελαιόλαδο

·      κύβο βοδινού MAGGI



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να μαλακώσει. Παράλληλα βάλτε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και ‘’καβουρδίστε’’ τον κιμά μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα ( σε δύο δόσεις, διαφορετικά θα βγάλει τα υγρά του).

  2.  Μεταφέρετε τον κιμά στο κατσαρολάκι, προσθέστε το σκόρδο, την τομάτα, την πάπρικα και τον κύβο βοδινού MAGGIμαγειρέψτε για τουλάχιστον μια ώρα και φροντίστε να μην έχει πολλά υγρά όταν τελειώσετε το μαγείρεμα του. 

  3. Βάλτε σε ένα μπολ το γιαούρτι, την μαγιονέζα, το μασκαρπόνε, λεμόνι και αλάτι. Ανακατέψτε καλά και απλώστε από μια κουταλιά σε κάθε τορτίγια, βάλτε κιμά, τις  πιπεριές ψιλοκομμένες και ολόκληρα τα φύλλα μαρουλιού. 

  4. Τυλίξτε σφιχτά και κόψτε στη μέση. Σερβίρετε άμεσα.