Αρχική   >   Συνταγή    >    Τσιπούρες φούρνου με ελιές και λεμόνι

ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

Maggi Cooking - Τσιπούρες φούρνου με ελιές και λεμόνι

Χρόνος προετοιμασίας
15'
Χρόνος μαγειρέματος
30'
Μερίδες
2
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο

ΥΛΙΚΑ

  • 2 τσιπούρες (1 κιλό περίπου)
  • 1 κύβος λαχανικών ΜΑGGI
  • 200 γρ λευκό κρασί (καλύτερα μοσχοφίλερο)
  • 100 γρ ελιές διάφορες σε ελαιόλαδο χωρίς κουκούτσια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κεφάλι σκόρδο κομμένο στη μέση
  • ξύσμα από 1 λεμόνι κομμένο σε λωρίδες μικρές
  • 2 πρέζες μπούκοβο
  • επιπλέον αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο ή μυρώνια ακόμα καλύτερα
  • φέτες λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Καθαρίζουμε τα ψάρια καλά ή βάζουμε τον ψαρά μας να το κάνει και τα βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι που να τα χωράει ίσα ίσα.
  3. Διαλύουμε τον κύβο λαχανικών ΜΑGGI στο κρασί και με αυτό περιχύνουμε τα ψάρια. Θέλουμε να έρχεται σε ύψος το κρασί στο μισό του ψαριού κι αν δε φτάνει τότε προσθέτουμε λίγο ακόμα κρασί.
  4. Βάζουμε και τις ελιές και το σκόρδο ενδιάμεσα στα ψάρια.
  5. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο τα ψάρια και σκορπίζουμε το ξύσμα και το μπούκοβο. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τα ψάρια.
  6. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι τα ψάρια να είναι έτοιμα.
  7. Σερβίρουμε από το ταψάκι με μπόλικο μαϊντανό ή μυρώνια.

ΘΕΣ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ;