Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Τσιπούρες φούρνου με ελιές και λεμόνι

0
45λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
4 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 4 εδώ

2 
Τσιπούρες
200 γρ.
Λευκό κρασί
100 γρ.
Ελιές χωρίς το κουκούτσι
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 
Σκελίδα σκόρδο
1 
Ξύσμα λεμονιού
0.25 κ.γλ.
Μπούκοβο
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
1 Ματσάκι
Μαΐντανός, φρέσκος
1 
Λεμόνι σε φέτες

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
484.02 kcal
Υδατάνθρακες
9.85 g
Πρωτεΐνες
45.3 g
Λιπαρά
23.82 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

45 λεπτά
Βήμα 1
1 λεπτά
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
5 λεπτά
Καθαρίζουμε τα ψάρια καλά ή βάζουμε τον ψαρά μας να το κάνει (τα ψάρια να είναι 1 κιλό περίπου) και τα βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι που να τα χωράει ίσα ίσα.
Βήμα 3
3 λεπτά
Διαλύουμε τον κύβο λαχανικών ΜΑGGI στο κρασί και με αυτό περιχύνουμε τα ψάρια. Θέλουμε να έρχεται σε ύψος το κρασί στο μισό του ψαριού κι αν δε φτάνει τότε προσθέτουμε λίγο ακόμα κρασί (το κρασί καλύτερα να είναι Μοσχοφίλερο).
Βήμα 4
2 λεπτά
Βάζουμε και τις ελιές και το σκόρδο, κομμένο στα 2, ενδιάμεσα στα ψάρια.
Βήμα 5
3 λεπτά
Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο τα ψάρια και σκορπίζουμε το ξύσμα και το μπούκοβο. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τα ψάρια.
Βήμα 6
30 λεπτά
Ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι τα ψάρια να είναι έτοιμα.
Βήμα 7
1 λεπτά
Σερβίρουμε από το ταψάκι με μπόλικο μαϊντανό ή μυρώνια ψιλοκομμένα.
Τσιπούρες φούρνου με ελιές και λεμόνι

Βήμα 1 7

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Τσιπούρες φούρνου με ελιές και λεμόνι

Βήμα 2 7

Βήμα 2

Καθαρίζουμε τα ψάρια καλά ή βάζουμε τον ψαρά μας να το κάνει (τα ψάρια να είναι 1 κιλό περίπου) και τα βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι που να τα χωράει ίσα ίσα.

Τσιπούρες φούρνου με ελιές και λεμόνι

Βήμα 3 7

Βήμα 3

Διαλύουμε τον κύβο λαχανικών ΜΑGGI στο κρασί και με αυτό περιχύνουμε τα ψάρια. Θέλουμε να έρχεται σε ύψος το κρασί στο μισό του ψαριού κι αν δε φτάνει τότε προσθέτουμε λίγο ακόμα κρασί (το κρασί καλύτερα να είναι Μοσχοφίλερο).

Τσιπούρες φούρνου με ελιές και λεμόνι

Βήμα 4 7

Βήμα 4

Βάζουμε και τις ελιές και το σκόρδο, κομμένο στα 2, ενδιάμεσα στα ψάρια.

Τσιπούρες φούρνου με ελιές και λεμόνι

Βήμα 5 7

Βήμα 5

Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο τα ψάρια και σκορπίζουμε το ξύσμα και το μπούκοβο. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τα ψάρια.

Τσιπούρες φούρνου με ελιές και λεμόνι

Βήμα 6 7

Βήμα 6 Βήμα 6

Ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι τα ψάρια να είναι έτοιμα.

Τσιπούρες φούρνου με ελιές και λεμόνι

Βήμα 7 7

Βήμα 7

Σερβίρουμε από το ταψάκι με μπόλικο μαϊντανό ή μυρώνια ψιλοκομμένα.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη