Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Τσιπούρες φούρνου με ελιές και λεμόνι

0
45 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
4 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 4 εδώ

2 
Τσιπούρες
200 γρ
Λευκό κρασί
100 γρ
Ελιές χωρίς το κουκούτσι
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 
Σκελίδα σκόρδο
1 
Ξύσμα λεμονιού
0.25 κ.γ.
Μπούκοβο
0.5 κ.γ.
Αλάτι
0.33 κ.γ.
Μαύρο πιπέρι
1 Ματσάκι
Μαΐντανός, φρέσκος
1 
Λεμόνι σε φέτες

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
484.02 kcal
Υδατάνθρακες
9.85 g
Πρωτεΐνες
45.3 g
Λιπαρά
23.82 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

45 λεπτά
Βήμα 1
1 λεπτά
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
5 λεπτά
Καθαρίζουμε τα ψάρια καλά ή βάζουμε τον ψαρά μας να το κάνει (τα ψάρια να είναι 1 κιλό περίπου) και τα βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι που να τα χωράει ίσα ίσα.
Βήμα 3
3 λεπτά
Διαλύουμε τον κύβο λαχανικών ΜΑGGI στο κρασί και με αυτό περιχύνουμε τα ψάρια. Θέλουμε να έρχεται σε ύψος το κρασί στο μισό του ψαριού κι αν δε φτάνει τότε προσθέτουμε λίγο ακόμα κρασί (το κρασί καλύτερα να είναι Μοσχοφίλερο).
Βήμα 4
2 λεπτά
Βάζουμε και τις ελιές και το σκόρδο, κομμένο στα 2, ενδιάμεσα στα ψάρια.
Βήμα 5
3 λεπτά
Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο τα ψάρια και σκορπίζουμε το ξύσμα και το μπούκοβο. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τα ψάρια.
Βήμα 6
30 λεπτά
Ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι τα ψάρια να είναι έτοιμα.
Βήμα 7
1 λεπτά
Σερβίρουμε από το ταψάκι με μπόλικο μαϊντανό ή μυρώνια ψιλοκομμένα.
Τσιπούρες φούρνου με ελιές και λεμόνι

Βήμα 1 7

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Τσιπούρες φούρνου με ελιές και λεμόνι

Βήμα 2 7

Καθαρίζουμε τα ψάρια καλά ή βάζουμε τον ψαρά μας να το κάνει (τα ψάρια να είναι 1 κιλό περίπου) και τα βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι που να τα χωράει ίσα ίσα.

Τσιπούρες φούρνου με ελιές και λεμόνι

Βήμα 3 7

Διαλύουμε τον κύβο λαχανικών ΜΑGGI στο κρασί και με αυτό περιχύνουμε τα ψάρια. Θέλουμε να έρχεται σε ύψος το κρασί στο μισό του ψαριού κι αν δε φτάνει τότε προσθέτουμε λίγο ακόμα κρασί (το κρασί καλύτερα να είναι Μοσχοφίλερο).

Τσιπούρες φούρνου με ελιές και λεμόνι

Βήμα 4 7

Βάζουμε και τις ελιές και το σκόρδο, κομμένο στα 2, ενδιάμεσα στα ψάρια.

Τσιπούρες φούρνου με ελιές και λεμόνι

Βήμα 5 7

Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο τα ψάρια και σκορπίζουμε το ξύσμα και το μπούκοβο. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τα ψάρια.

Τσιπούρες φούρνου με ελιές και λεμόνι

Βήμα 6 7

Ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι τα ψάρια να είναι έτοιμα.

Τσιπούρες φούρνου με ελιές και λεμόνι

Βήμα 7 7

Σερβίρουμε από το ταψάκι με μπόλικο μαϊντανό ή μυρώνια ψιλοκομμένα.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη