Τσιπούρες φούρνου με ελιές και λεμόνι
45λεπτά
Εύκολη
2
Τσιπούρες
1 κύβος
200 γρ.
Λευκό κρασί
100 γρ.
Ελιές χωρίς το κουκούτσι
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1
Σκελίδα σκόρδο
1
Ξύσμα λεμονιού
0.25 κ.γλ.
Μπούκοβο
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
1 Ματσάκι
Μαΐντανός, φρέσκος
1
Λεμόνι σε φέτες
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
484.02 kcal
Υδατάνθρακες
9.85 g
Πρωτεΐνες
45.3 g
Λιπαρά
23.82 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
45 λεπτά
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Καθαρίζουμε τα ψάρια καλά ή βάζουμε τον ψαρά μας να το κάνει (τα ψάρια να είναι 1 κιλό περίπου) και τα βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι που να τα χωράει ίσα ίσα.
Βήμα 3
Διαλύουμε τον κύβο λαχανικών ΜΑGGI στο κρασί και με αυτό περιχύνουμε τα ψάρια. Θέλουμε να έρχεται σε ύψος το κρασί στο μισό του ψαριού κι αν δε φτάνει τότε προσθέτουμε λίγο ακόμα κρασί (το κρασί καλύτερα να είναι Μοσχοφίλερο).
Βήμα 4
Βάζουμε και τις ελιές και το σκόρδο, κομμένο στα 2, ενδιάμεσα στα ψάρια.
Βήμα 5
Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο τα ψάρια και σκορπίζουμε το ξύσμα και το μπούκοβο. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τα ψάρια.
Βήμα 6
Ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι τα ψάρια να είναι έτοιμα.
Βήμα 7
Σερβίρουμε από το ταψάκι με μπόλικο μαϊντανό ή μυρώνια ψιλοκομμένα.
Σχόλια 0