Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Τσιπούρες φούρνου με ελιές και λεμόνι

0
45λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
4 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 4 εδώ

2 
Τσιπούρες
200  γρ.
Λευκό κρασί
100  γρ.
Ελιές χωρίς το κουκούτσι
2  κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 
Σκελίδα σκόρδο
1 
Ξύσμα λεμονιού
0.25  κ.γλ.
Μπούκοβο
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
0.33  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
1  Ματσάκι
Μαΐντανός, φρέσκος
1 
Λεμόνι σε φέτες

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
484.02 kcal
Υδατάνθρακες
9.85 g
Πρωτεΐνες
45.3 g
Λιπαρά
23.82 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

45 λεπτά
Βήμα 1
1 λεπτά
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Βήμα 2
5 λεπτά
Καθαρίζετε τα ψάρια καλά ή βάζετε τον ψαρά μας να το κάνει (τα ψάρια να είναι 1 κιλό περίπου). Τα τοποθετείτε σε ένα μικρό ταψάκι που να τα χωράει ίσα ίσα.
Βήμα 3
3 λεπτά
Διαλύετε τον κύβο λαχανικών ΜΑGGI στο κρασί και με αυτό περιχύνετε τα ψάρια. Το κρασί θα πρέπει να είναι μέχρι το μισό του ψαριού. Σε περίπτωση που δεν φτάνει τότε προσθέτετε λίγο ακόμα κρασί (το κρασί καλύτερα να είναι Μοσχοφίλερο).
Βήμα 4
2 λεπτά
Βάζετε τις ελιές και το σκόρδο, κομμένο στα 2, ενδιάμεσα στα ψάρια.
Βήμα 5
3 λεπτά
Ραντίζετε με το ελαιόλαδο τα ψάρια και σκορπίζετε το ξύσμα και το μπούκοβο. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά τα ψάρια.
Βήμα 6
30 λεπτά
Ψήνετε για 20-30 λεπτά μέχρι τα ψάρια να είναι έτοιμα.
Βήμα 7
1 λεπτά
Σερβίρετε από το ταψάκι με μπόλικο μαϊντανό ή μυρώνια ψιλοκομμένα.
Τσιπούρες φούρνου με ελιές και λεμόνι

Βήμα 1 7

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Τσιπούρες φούρνου με ελιές και λεμόνι

Βήμα 2 7

Βήμα 2

Καθαρίζετε τα ψάρια καλά ή βάζετε τον ψαρά μας να το κάνει (τα ψάρια να είναι 1 κιλό περίπου). Τα τοποθετείτε σε ένα μικρό ταψάκι που να τα χωράει ίσα ίσα.

Τσιπούρες φούρνου με ελιές και λεμόνι

Βήμα 3 7

Βήμα 3

Διαλύετε τον κύβο λαχανικών ΜΑGGI στο κρασί και με αυτό περιχύνετε τα ψάρια. Το κρασί θα πρέπει να είναι μέχρι το μισό του ψαριού. Σε περίπτωση που δεν φτάνει τότε προσθέτετε λίγο ακόμα κρασί (το κρασί καλύτερα να είναι Μοσχοφίλερο).

Τσιπούρες φούρνου με ελιές και λεμόνι

Βήμα 4 7

Βήμα 4

Βάζετε τις ελιές και το σκόρδο, κομμένο στα 2, ενδιάμεσα στα ψάρια.

Τσιπούρες φούρνου με ελιές και λεμόνι

Βήμα 5 7

Βήμα 5

Ραντίζετε με το ελαιόλαδο τα ψάρια και σκορπίζετε το ξύσμα και το μπούκοβο. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά τα ψάρια.

Τσιπούρες φούρνου με ελιές και λεμόνι

Βήμα 6 7

Βήμα 6 Βήμα 6

Ψήνετε για 20-30 λεπτά μέχρι τα ψάρια να είναι έτοιμα.

Τσιπούρες φούρνου με ελιές και λεμόνι

Βήμα 7 7

Βήμα 7

Σερβίρετε από το ταψάκι με μπόλικο μαϊντανό ή μυρώνια ψιλοκομμένα.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη