Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Τυροπιτάκια
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Τυροπιτάκια

Τυροπιτάκια

(0)
40 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

6 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 6

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Συσκευασία
Φύλλο πίτας
300  γρ.
Φέτα τριμμένη
200  γρ.
Ανθότυρο
1  Συσκευασία
MAGGI Πουρές Πατάτας
1  L
Γάλα φρέσκο
5  κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
0.33  κ.γλ.
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
68.6 g
Ενέργεια
704.6 kcal
Λιπαρά
36.9 g
Πρωτεΐνες
22.8 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

40 λεπτά
  • Βήμα 1

    4 λεπτά
    Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το γάλα και δώστε του μια βράση. Αποσύρετε από την εστία και ρίξτε μέσα μία συσκευασία Πουρέ Πατάτας Maggi 125γρ.
  • Βήμα 2

    5 λεπτά
    Ανακατεύετε συνέχεια για 5 λεπτά με μια σπάτουλα το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να πάρει βελούδινη υφή.
  • Βήμα 3

    5 λεπτά
    Ρίξτε μέσα την φέτα με το ανθότυρο (τριμμένο), αρκετό πιπέρι και ανακατέψτε. Τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του μίγματος για περίπου 30 λεπτά.
  • Βήμα 4

    10 λεπτά
    Ανοίξτε το φύλλο κρούστας και κόψτε σταυρωτά, κάντε δηλαδή μια κάθετη και μια οριζόντια τομή σε όλα τα φύλλα και θα δημιουργηθούν 4 στοίβες. Καλύψτε τα φύλλα με μια νωπή πετσέτα για να μην ξεραθούν και ξεκινήστε να φτιάχνετε ένα ένα τα τυροπιτάκια.
  • Βήμα 5

    5 λεπτά
    Λαδώστε καλά κάθε φύλλο και τυλίξτε από την ανάποδη πλευρά. Λίγο πριν το τέλος κλείστε τις άκρες προς τα μέσα και περάστε με λίγο νερό για να κολλήσουν καλά.
  • Βήμα 6

    10 λεπτά
    Όταν είναι όλα έτοιμα τηγανίστε σε ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά ιδανικά σε μικρές ποσότητες για να έχετε καλύτερο έλεγχο και να μην πέσει η θερμοκρασία του ελαιόλαδου.
  • Βήμα 7

    1 λεπτά
    Τέλος, όταν πάρουν έντονο χρυσαφί χρώμα μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί. Τα τυροπιτάκια είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Τυροπιτάκια

Βήμα 1 7

Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το γάλα και δώστε του μια βράση. Αποσύρετε από την εστία και ρίξτε μέσα μία συσκευασία Πουρέ Πατάτας Maggi 125γρ.

Τυροπιτάκια

Βήμα 2 7

Ανακατεύετε συνέχεια για 5 λεπτά με μια σπάτουλα το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να πάρει βελούδινη υφή.

Τυροπιτάκια

Βήμα 3 7

Ρίξτε μέσα την φέτα με το ανθότυρο (τριμμένο), αρκετό πιπέρι και ανακατέψτε. Τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του μίγματος για περίπου 30 λεπτά.

Τυροπιτάκια

Βήμα 4 7

Ανοίξτε το φύλλο κρούστας και κόψτε σταυρωτά, κάντε δηλαδή μια κάθετη και μια οριζόντια τομή σε όλα τα φύλλα και θα δημιουργηθούν 4 στοίβες. Καλύψτε τα φύλλα με μια νωπή πετσέτα για να μην ξεραθούν και ξεκινήστε να φτιάχνετε ένα ένα τα τυροπιτάκια.

Τυροπιτάκια

Βήμα 5 7

Λαδώστε καλά κάθε φύλλο και τυλίξτε από την ανάποδη πλευρά. Λίγο πριν το τέλος κλείστε τις άκρες προς τα μέσα και περάστε με λίγο νερό για να κολλήσουν καλά.

Τυροπιτάκια

Βήμα 6 7

Όταν είναι όλα έτοιμα τηγανίστε σε ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά ιδανικά σε μικρές ποσότητες για να έχετε καλύτερο έλεγχο και να μην πέσει η θερμοκρασία του ελαιόλαδου.

Τυροπιτάκια

Βήμα 7 7

Τέλος, όταν πάρουν έντονο χρυσαφί χρώμα μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί. Τα τυροπιτάκια είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Συνταγή ως PDF

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

1 + 13 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Ελληνική
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης