Αρχική   >   Συνταγή    >    Τυροπιτάκια

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
Χρόνος προετοιμασίας
30'
Χρόνος μαγειρέματος
10'
Μερίδες
6
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Θερμίδες
515 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ


  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας

  • 300γρ φέτα τριμμένη

  • 200γρ ανθότυρο τριμμένο

  • 1 συσκευασία πουρέ πατάτας Maggi

  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο

  • Ελαιόλαδο

  • Αλάτι

  • Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το γάλα και δώστε του μια βράση , αποσύρετε από την εστία και ρίξτε μέσα τον  πουρέ πατάτας Maggi.

  2. Ανακατεύετε συνέχεια για 5 λεπτά με μια σπάτουλα το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να πάρει βελούδινη υφή. 

  3. Ρίξτε μέσα την φέτα με το ανθότυρο, αρκετό πιπέρι και ανακατέψτε. Τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του μίγματος για περίπου 30 λεπτά. 

  4. Ανοίξτε το φύλλο κρούστας και κόψτε σταυρωτά, κάντε δηλαδή μια κάθετη και μια οριζόντια τομή σε όλα τα φύλλα και θα δημιουργηθούν 4 στοίβες. Καλύψτε τα φύλλα με μια νωπή πετσέτα για να μην ξεραθούν και ξεκινήστε να φτιάχνετε ένα ένα τα τυροπιτάκια.

  5. Λαδώστε καλά κάθε φύλλο και τυλίξτε από την ανάποδη πλευρά, λίγο πριν το τέλος κλείστε τις άκρες προς τα μέσα και περάστε με λίγο νερό για να κολλήσουν καλά. 

  6. Όταν είναι όλα έτοιμα τηγανίστε σε ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά ιδανικά σε μικρές ποσότητες για να έχετε καλύτερο έλεγχο και να μην πέσει η θερμοκρασία του ελαιόλαδου.

  7. Τέλος, όταν πάρουν έντονο χρυσό χρώμα μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε.