Αρχική   >   Συνταγή    >    Wraps με κοτόπουλο και σάλτσα γιαούρτι λεμόνι

WRAPS ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΛΕΜΟΝΙ

WRAPS ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΛΕΜΟΝΙ
Χρόνος προετοιμασίας
25'
Χρόνος μαγειρέματος
30'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Θερμίδες
400 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

·      4 μεγάλες πίτες για τορτίγιες

·      600γρ. φιλέτα από μπούτι κοτόπουλο    

·       5 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα

·      4 αυγά

·      1/2 κούπα αλεύρι


·      1 κούπα νιφάδες καλαμποκιού 

·       1κ.σ. κουρκουμά

·       1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά 

·       ½ κούπα αλεύρι

·       5 φύλλα μαρούλι iceberg ψιλοκομμένο


Για τη σάλτσα:

·      250γρ. γιαούρτι στραγγιστό

·      χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

·      5 φύλλα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

·      1 κ.σ ανθότυρο

·      1 κ.σ Νοστιμιά MAGGI

·      2 κ.σ ελαιόλαδο

·      αλάτι

·      πιπέρι φρεσκοτριμμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στον κάδο του μίξερ βάλτε το ψωμί του τοστ μαζί με τις νιφάδες καλαμποκιού και τα μπαχαρικά . Χτυπήστε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα.

  2. Σε 3 διαφορετικά μπολ βάλτε τοαλεύρι, το μίγμα με το ψωμί του τοστ και τα αυγά χτυπημένα με ένα πιρούνι. 

  3. Αλατίστε τα φιλέτα και περάστε πρώτα από το αλεύρι, ύστερα από το αυγό και τέλος από το μίγμα.

  4. Απλώστε τα σε μια λαμαρίνα για το φούρνο επάνω σε φύλλο λαδόκολλας.

  5. Όταν πανάρετε όλα τα φιλέτα ραντίστε με ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 30 λεπτά. 

  6. Παράλληλα, σε ένα μπολ ρίξτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός. 

  7. Ανοίξτε τελευταία στιγμή την συσκευασία με τις τορτίγιες και απλώστε 2 κ.σ από τη σάλτσα γιαούρτι, το ψιλοκομμένο ice berg  και από 2 φιλέτα τραγανό κοτόπουλο κομμένο σε λεπτά κομμάτια. 

  8. Τυλίξτε σφιχτά τις πίτες και περάστε με αλουμινόχαρτο για να μην σας ανοίξουν. 

  9. Κόψτε σε φέτες αν σερβίρετε σε μπουφέ ή ολόκληρα αν τα απολαύσετε μόνοι σας.