Αρχική   >   Συνταγή    >    Ζυμαρικά με γαρίδες από τον Άκη Πετρετζίκη

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΆΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΆΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ
Χρόνος προετοιμασίας
20'
Χρόνος μαγειρέματος
20'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. παπαρδέλες
  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες (καθαρό βάρος)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1/2 μάτσο κόλιανδρο φρέσκο
  • 1 κύβο κότας MAGGI σε 120 γρ. καυτό νερό
  • 30 γρ. λευκό κρασί
  • 4 κ.σ. χυμό λάιμ
  • έξτρα κόλιανδρο για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζουμε τις παπαρδέλες να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε και κρατάμε ζεστές.
2. Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά. Όταν κάψει προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τις γαρίδες, αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, γυρίζοντας τες μια δυο φορές.
3. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον κολιανδρο, το ζωμό, το κρασί και το λάιμ. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό ακόμα.
4. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις γαρίδες. Με προσοχή μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και ζεσταίνουμε για ένα λεπτό.
5. Σερβίρουμε με τις γαρίδες και έξτρα κόλιανδρο.

Απολαύστε την πιο νόστιμη συνταγή για ζυμαρικά με γαρίδες από τον Άκη Πετρετζίκη σε μόλις 20'.

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές με ψάρια και θαλλασινά και γευστικές συνταγές από τον Άκη Πετρετζίκη