Ζυμαρικά με γαρίδες από τον Άκη Πετρετζίκη
32λεπτά
Εύκολη
400 γρ.
Παπαρδέλες
2
Σκελίδες σκόρδο
1 κύβος
30 γρ.
Λευκό κρασί
4 κ.σ.
Χυμός λαιμ
0.5 Ματσάκι
Κόλιανδρος φρέσκος
500 γρ.
Γαρίδες
4 κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.5 κ.γλ.
Μπούκοβο
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
612.2 kcal
Υδατάνθρακες
76.91 g
Πρωτεΐνες
38.32 g
Λιπαρά
16.19 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
32 λεπτά
Βήμα 1
Βάζουμε τις παπαρδέλες να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε και κρατάμε ζεστές.
Βήμα 2
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά. Όταν κάψει προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τις γαρίδες, αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, γυρίζοντας τες μια δυο φορές. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο, τον κόλιανδρο, το ζωμό (αλλοιωμένο σε 120γρ καυτό νερό), το κρασί και το λάιμ. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό ακόμα.
Βήμα 3
Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις γαρίδες. Με προσοχή μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και ζεσταίνουμε για ένα λεπτό.
Βήμα 4
Σερβίρουμε με τις γαρίδες και έξτρα κόλιανδρο.
Σχόλια 0