Ζυμαρικά με σολομό
50λεπτά
Εύκολη
500 γρ.
Ριγκατόνι
2
Σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.5 Ματσάκι
Φρέσκος βασιλικός
1 κύβος
0.33 κ.γλ.
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
500 γρ.
Σολομός
1
Λεμόνι ξύσμα
2 κ.σ.
Λεμόνι χυμός
1 κ.σ.
Κάπαρη
100 γρ.
Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
789.32 kcal
Υδατάνθρακες
100.72 g
Πρωτεΐνες
47.8 g
Λιπαρά
22.82 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
50 λεπτά
Βήμα 1
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και κρατάμε μισή κούπα από το νερό στο οποίο έβρασαν.
Βήμα 2
Παράλληλα αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά, ανάλογα το πάχος του.
Βήμα 3
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό.
Βήμα 4
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε με το βασιλικό, τον κύβο λαχανικών MAGGI, που τον έχουμε διαλύσει στο νερό των ζυμαρικών, και το πιπέρι.
Βήμα 5
Προσθέτουμε το λεμόνι, το ξύσμα και την κάππαρη. Κόβουμε το σολομό σε κομμάτια και τον βάζουμε στα ζυμαρικά ανακατεύοντας απαλά.
Βήμα 6
Σερβίρουμε με το τριμμένο τυρί.
Βήμα 7
Εναλλακτικά, αντί να ψήσουμε το ψάρι και να το κόψουμε μετά σε κύβους, θα μπορούσαμε να το κόψουμε από την αρχή σε κομμάτια και να τα σοτάρουμε σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Σχόλια 0