Σε μια κανάτα βάλτε 250 ml κρύο νερό μαζί με τη νωπή μαγιά. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι μέχρι η μαγιά να διαλυθεί τελείως. Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ ρίξτε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, κρεμμύδια και το νερό με τη μαγιά. Πλάστε τη ζύμη μέχρι να γίνει ομοιόμορφη.
Βήμα 2
10 λεπτά
Επιλέξτε ένα τετράγωνο ταψί ή λαμαρίνα για το φούρνο και ανοίξτε τη ζύμη στις διαστάσεις του ταψιού. Λαδώστε τη ζύμη καλά με τα χέρια σας, από όλες τις πλευρές και τοποθετήστε μέσα στο ταψί.
Βήμα 3
5 λεπτά
Κόψτε τα τοματίνια στη μέση και σε χοντρά κομμάτια τη μυζήθρα. Απλώστε πιέζοντας ελάχιστα μέσα στο ζυμάρι όλα τα υλικά (τοματίνια, κομμάτια τυριού & μανιτάρια) και πασπαλίστε με τη νοστιμιά MAGGI. Σκεπάστε το ταψί με μεμβράνη περιτυλίγματος και αφήστε τη φοκάτσια σε κάποιο ζεστό σημείο για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.
Βήμα 4
40 λεπτά
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις για 40 λεπτά στους 160 με 170 βαθμούς Κελσίου. Σερβίρετε σαν αρωματικό ψωμί ή σαν ορεκτικό με ντιπ ελιάς ή λιαστής τομάτας.
Βήμα 1
4
Σε μια κανάτα βάλτε 250 ml κρύο νερό μαζί με τη νωπή μαγιά. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι μέχρι η μαγιά να διαλυθεί τελείως. Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ ρίξτε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, κρεμμύδια και το νερό με τη μαγιά. Πλάστε τη ζύμη μέχρι να γίνει ομοιόμορφη.
Βήμα 2
4
Επιλέξτε ένα τετράγωνο ταψί ή λαμαρίνα για το φούρνο και ανοίξτε τη ζύμη στις διαστάσεις του ταψιού. Λαδώστε τη ζύμη καλά με τα χέρια σας, από όλες τις πλευρές και τοποθετήστε μέσα στο ταψί.
Βήμα 3
4
Κόψτε τα τοματίνια στη μέση και σε χοντρά κομμάτια τη μυζήθρα. Απλώστε πιέζοντας ελάχιστα μέσα στο ζυμάρι όλα τα υλικά (τοματίνια, κομμάτια τυριού & μανιτάρια) και πασπαλίστε με τη νοστιμιά MAGGI. Σκεπάστε το ταψί με μεμβράνη περιτυλίγματος και αφήστε τη φοκάτσια σε κάποιο ζεστό σημείο για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.
Βήμα 4
4
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις για 40 λεπτά στους 160 με 170 βαθμούς Κελσίου. Σερβίρετε σαν αρωματικό ψωμί ή σαν ορεκτικό με ντιπ ελιάς ή λιαστής τομάτας.
Συνταγή ως PDF
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Σχόλια 0