-
Βήμα 1
5 λεπτά
Σε ένα μπρίκι ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας νερό, δώστε μια βράση και διαλύστε μέσα σε αυτό τον κύβο βοδινού MAGGI. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να αλείψετε εξωτερικά όλο το κοτόπουλο με το διάλυμα αυτό.
-
Βήμα 2
5 λεπτά
Καθαρίστε το κρεμμύδι και βάλτε μέσα στο κοτόπουλο για να το κρατάει ενυδατωμένο. Τοποθετήστε το κοτόπουλο πάνω στη σχάρα του φούρνου ενώ από κάτω τοποθετείτε ένα ταψάκι με νερό.
-
Βήμα 3
90 λεπτά
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου και ψήστε για 1 ½ ώρα.
-
Βήμα 4
10 λεπτά
Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε όλα τα υλικά για το γλάσο, δηλαδή το μέλι, τη ζάχαρη, το ξύδι, το ξύσμα lime και το τζίντζερ, και σε μέτρια φωτιά ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήστε στην άκρη μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του και να πήξει.
-
Βήμα 5
5 λεπτά
Βγάλτε το κοτόπουλο όταν πλέον είναι έτοιμο από το φούρνο και απλώστε με τη βοήθεια ενός πινέλου ένα χέρι από το γλάσο. Δυναμώστε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήστε για 5 λεπτά. Επαναλάβετε το γλασάρισμα άλλες δυο φορές ανά 5 λεπτά. Σερβίρετε άμεσα, ενώ μπορείτε να σερβίρετε με πατάτες ή ρύζι.