Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Πανσέτα Χοιρινή Με Αποξηραμένα Φρούτα Και Ξηρούς Καρπούς

Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

(0)
245 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

6 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 6

ingredient_quantity
recipe ingredient
1500  γρ.
Πανσέτα χοιρινή
100  γρ.
Αμύγδαλα
150  γρ.
Σύκα αποξηραμένα
100  γρ.
Βερίκοκα αποξηραμένα
2  κύβους
MAGGI Ζωμός Κότας
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
0.33  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
3 
Σπόροι κάρδαμο
1 
Αστεροειδή γλυκάνισο
2  κ.σ.
Ξύδι βαλσάμικο λευκό
1  κ.γλ.
Βούτυρο
1 
Ξινόμηλο
1 
Μήλο
2  κ.σ.
Ελαιόλαδο
100  γρ.
Φουντούκια
100  γρ.
Φιστίκια Αιγίνης
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
42.3 g
Ενέργεια
1007.7 kcal
Λιπαρά
75.7 g
Πρωτεΐνες
68.7 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

245 λεπτά
  • Βήμα 1

    6 λεπτά
    Καθαρίστε την πανσέτα εξωτερικά, από δέρμα και μεγάλα κομμάτια λίπους. Βάλτε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Σοτάρετε την πανσέτα για αρκετή ώρα γυρνώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να πάρει έντονο χρώμα.
  • Βήμα 2

    2 λεπτά
    Σε ένα μπολ σπάστε τους κύβους κότας Maggi και διαλύστε με τα χέρια σας. Μεταφέρετε την πανσέτα σε ένα ταψί και όταν πέσει η θερμοκρασία της περάστε όλη τη πανσέτα εξωτερικά με την πάστα από τους κύβους.
  • Βήμα 3

    180 λεπτά
    Τυλίξτε την πανσέτα με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 3 ώρες. Παράλληλα καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα μήλα.
  • Βήμα 4

    35 λεπτά
    Ρίξτε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέστε ½ ποτήρι νερό, το κάρδαμο & τον γλυκάνισο και βράστε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το κάρδαμο και τον γλυκάνισο, χτυπήστε στο μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα και όσο είναι ακόμη ζεστή προσθέστε το βούτυρο και το ξίδι.
  • Βήμα 5

    15 λεπτά
    Απλώστε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψί και καβουρδίστε στο φούρνο για 10 λεπτά. Απλώστε σε ένα ξύλο κοπής, ψιλοκόψτε καλά και μεταφέρετε σε ένα μπολ.
  • Βήμα 6

    3 λεπτά
    Ψιλοκόψτε τα σύκα με τα βερίκοκα και ανακατέψτε με τους ξηρούς καρπούς.
  • Βήμα 7

    1 λεπτά
    Όταν η πανσέτα είναι πλέον έτοιμη, βγάλτε από τη λαδόκολλα και κόψτε στη μέση.
  • Βήμα 8

    3 λεπτά
    Απλώστε τα ψιλοκομμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς στο ένα κομμάτι πανσέτα και σκεπάστε με το άλλο. Βάλτε σε μια πιατέλα και σερβίρετε με τη σάλτσα μήλου.
Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Βήμα 1 8

Βήμα 1 Βήμα 1

Καθαρίστε την πανσέτα εξωτερικά, από δέρμα και μεγάλα κομμάτια λίπους. Βάλτε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Σοτάρετε την πανσέτα για αρκετή ώρα γυρνώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να πάρει έντονο χρώμα.

Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Βήμα 2 8

Βήμα 2 Βήμα 2 Βήμα 2

Σε ένα μπολ σπάστε τους κύβους κότας Maggi και διαλύστε με τα χέρια σας. Μεταφέρετε την πανσέτα σε ένα ταψί και όταν πέσει η θερμοκρασία της περάστε όλη τη πανσέτα εξωτερικά με την πάστα από τους κύβους.

Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Βήμα 3 8

Βήμα 3

Τυλίξτε την πανσέτα με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 3 ώρες. Παράλληλα καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα μήλα.

Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Βήμα 4 8

Βήμα 4 Βήμα 4

Ρίξτε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέστε ½ ποτήρι νερό, το κάρδαμο & τον γλυκάνισο και βράστε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το κάρδαμο και τον γλυκάνισο, χτυπήστε στο μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα και όσο είναι ακόμη ζεστή προσθέστε το βούτυρο και το ξίδι.

Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Βήμα 5 8

Βήμα 5 Βήμα 5

Απλώστε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψί και καβουρδίστε στο φούρνο για 10 λεπτά. Απλώστε σε ένα ξύλο κοπής, ψιλοκόψτε καλά και μεταφέρετε σε ένα μπολ.

Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Βήμα 6 8

Βήμα 6

Ψιλοκόψτε τα σύκα με τα βερίκοκα και ανακατέψτε με τους ξηρούς καρπούς.

Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Βήμα 7 8

Βήμα 7

Όταν η πανσέτα είναι πλέον έτοιμη, βγάλτε από τη λαδόκολλα και κόψτε στη μέση.

Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Βήμα 8 8

Βήμα 8

Απλώστε τα ψιλοκομμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς στο ένα κομμάτι πανσέτα και σκεπάστε με το άλλο. Βάλτε σε μια πιατέλα και σερβίρετε με τη σάλτσα μήλου.

Συνταγή ως PDF

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

5 + 9 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Φίλοι
  • Ευρωπαϊκή
  • Κύριο πιάτο
  • Χριστούγεννα
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Υψηλό σε πρωτεΐνες
  • Οικογενειακά γεύματα

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

    Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

    145 λεπτά Δύσκολη
  • Πένες με σπανάκι και καπνιστή πανσέτα

    Πένες με σπανάκι και καπνιστή πανσέτα

    23 λεπτά Εύκολη
  • Σαλάτα μαυρομάτικα με καπνιστή πανσέτα

    Σαλάτα μαυρομάτικα με καπνιστή πανσέτα

    40 λεπτά Εύκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης