Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Χταπόδι Με Κρέμα Ρεβιθιών

Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

(0)
170 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

5 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 5

ingredient_quantity
recipe ingredient
600  γρ.
Χταπόδι
2 
Κρεμμύδια φρέσκα
500  γρ.
Ρεβίθια
1  κ.γλ.
Ξύδι
2  κ.γλ.
Ζάχαρη
1 
Λεμόνι χυμός
2  κ.σ.
Κάπαρη
2  κ.σ.
Μαΐντανός, φρέσκος
4  κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
2  κύβους
MAGGI Ζωμός λαχανικών
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
73.9 g
Ενέργεια
624.3 kcal
Λιπαρά
20.1 g
Εδώδιμες Ίνες
12.5 g
Πρωτεΐνες
39.2 g
Σάκχαρα
12.9 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

170 λεπτά
  • Βήμα 1

    60 λεπτά
    Βάλτε νερό σε μια κατσαρόλα και βράστε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 1 ώρα. Φροντίστε στο τέλος να μείνει περίπου μισή κούπα νερό μέσα στην κατσαρόλα για να βοηθήσει όταν τα πολτοποιήσουμε.
  • Βήμα 2

    70 λεπτά
    Παράλληλα σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρετε το χταπόδι μέχρι να πάρει έντονο κόκκινο χρώμα. Προσθέστε νερό μέχρι να σκεπαστεί και σιγοβράστε για 1 ώρα.
  • Βήμα 3

    6 λεπτά
    Καθαρίστε τα κρεμμύδια (μεσαίου μεγέθους), κόψτε τα στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτά φεγγαράκια.
  • Βήμα 4

    20 λεπτά
    Ρίξτε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 20 λεπτά.
  • Βήμα 5

    6 λεπτά
    Τέλος, προσθέστε τη ζάχαρη, το ξίδι, το αλάτι και 2 κύβους λαχανικών MAGGI, αφήστε για ακόμη 5 λεπτά και αποσύρετε.
  • Βήμα 6

    5 λεπτά
    Μεταφέρετε τα ρεβίθια όσο είναι ακόμη ζεστά στον κάδο του μίξερ, προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας ξίδι, τον χυμό λεμόνι & αλάτι και χτυπήστε μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέστε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατέψτε με το χέρι.
  • Βήμα 7

    3 λεπτά
    Όταν το χταπόδι έχει πλέον μαγειρευτεί, στραγγίξτε και σοτάρετε για 2 λεπτά σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Τέλος, αλατίστε και σερβίρετε με την κρέμα ρεβιθιού και τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

Βήμα 1 7

Βάλτε νερό σε μια κατσαρόλα και βράστε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 1 ώρα. Φροντίστε στο τέλος να μείνει περίπου μισή κούπα νερό μέσα στην κατσαρόλα για να βοηθήσει όταν τα πολτοποιήσουμε.

Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

Βήμα 2 7

Παράλληλα σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρετε το χταπόδι μέχρι να πάρει έντονο κόκκινο χρώμα. Προσθέστε νερό μέχρι να σκεπαστεί και σιγοβράστε για 1 ώρα.

Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

Βήμα 3 7

Καθαρίστε τα κρεμμύδια (μεσαίου μεγέθους), κόψτε τα στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτά φεγγαράκια.

Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

Βήμα 4 7

Ρίξτε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 20 λεπτά.

Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

Βήμα 5 7

Τέλος, προσθέστε τη ζάχαρη, το ξίδι, το αλάτι και 2 κύβους λαχανικών MAGGI, αφήστε για ακόμη 5 λεπτά και αποσύρετε.

Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

Βήμα 6 7

Μεταφέρετε τα ρεβίθια όσο είναι ακόμη ζεστά στον κάδο του μίξερ, προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας ξίδι, τον χυμό λεμόνι & αλάτι και χτυπήστε μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέστε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατέψτε με το χέρι.

Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

Βήμα 7 7

Όταν το χταπόδι έχει πλέον μαγειρευτεί, στραγγίξτε και σοτάρετε για 2 λεπτά σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Τέλος, αλατίστε και σερβίρετε με την κρέμα ρεβιθιού και τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

Συνταγή ως PDF

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

2 + 6 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Ελληνική
  • Κύριο πιάτο
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Πηγή φυτικών ινών
  • Υψηλό σε πρωτεΐνες
  • Χαμηλή ζάχαρη

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Χταπόδι ξιδάτο

    Χταπόδι ξιδάτο

    75 λεπτά Δύσκολη
  • Χταπόδι

    Χταπόδι

    65 λεπτά Εύκολη
  • Χταπόδι με χυλοπίτες

    Χταπόδι με χυλοπίτες

    90 λεπτά Εύκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης