-
Βήμα 1
60 λεπτά
Βάλτε νερό σε μια κατσαρόλα και βράστε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 1 ώρα. Φροντίστε στο τέλος να μείνει περίπου μισή κούπα νερό μέσα στην κατσαρόλα για να βοηθήσει όταν τα πολτοποιήσουμε.
-
Βήμα 2
70 λεπτά
Παράλληλα σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρετε το χταπόδι μέχρι να πάρει έντονο κόκκινο χρώμα. Προσθέστε νερό μέχρι να σκεπαστεί και σιγοβράστε για 1 ώρα.
-
Βήμα 3
6 λεπτά
Καθαρίστε τα κρεμμύδια (μεσαίου μεγέθους), κόψτε τα στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτά φεγγαράκια.
-
Βήμα 4
20 λεπτά
Ρίξτε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 20 λεπτά.
-
Βήμα 5
6 λεπτά
Τέλος, προσθέστε τη ζάχαρη, το ξίδι, το αλάτι και 2 κύβους λαχανικών MAGGI, αφήστε για ακόμη 5 λεπτά και αποσύρετε.
-
Βήμα 6
5 λεπτά
Μεταφέρετε τα ρεβίθια όσο είναι ακόμη ζεστά στον κάδο του μίξερ, προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας ξίδι, τον χυμό λεμόνι & αλάτι και χτυπήστε μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέστε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατέψτε με το χέρι.
-
Βήμα 7
3 λεπτά
Όταν το χταπόδι έχει πλέον μαγειρευτεί, στραγγίξτε και σοτάρετε για 2 λεπτά σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Τέλος, αλατίστε και σερβίρετε με την κρέμα ρεβιθιού και τα καραμελωμένα κρεμμύδια.