Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Πίτσα θαλασσινών
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Πίτσα Θαλασσινών

Πίτσα θαλασσινών

(0)
140 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

5 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 5

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Κρεμμύδι
500  γρ.
Τοματίνια
1  κ.σ.
Πελτές ντομάτας
10  Φύλλα
Φρέσκο βασιλικό πλατύφυλλο
200  γρ.
Καπνιστός σολωμός
150  γρ.
Γαρίδες καθαρισμένες
1  Ματσάκι
Ρόκα νεαρή
5  κ.σ.
Ελαιόλαδο
1  κ.σ.
Αλάτι
200  γρ.
Αλεύρι
1  Συσκευασία
MAGGI Πουρές 125g
15  γρ.
Μαγιά νωπή
400  mL
Νερό κρύο
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
65.1 g
Ενέργεια
577.3 kcal
Λιπαρά
16.8 g
Εδώδιμες Ίνες
8.9 g
Πρωτεΐνες
20.5 g
Σάκχαρα
15.4 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

140 λεπτά
  • Βήμα 1

    3 λεπτά
    Σε μια κανάτα ρίξτε το νερό για το ζυμάρι και διαλύστε μέσα σε αυτό τη νωπή μαγιά ανακατεύοντας καλά με ένα πιρούνι.
  • Βήμα 2

    10 λεπτά
    Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη της πίτσας (αλεύρι, πουρές πατάτας MAGGI, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. αλάτι), προσθέστε το νερό με τη μαγιά και ζυμώστε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
  • Βήμα 3

    3 λεπτά
    Μοιράστε σε 2 μέρη τη ζύμη και δημιουργήστε 2 μπάλες. Αλείψτε με ελαιόλαδο και βάλτε σε δυο ξεχωριστά μπολ σκεπάζοντας με μεμβράνη.
  • Βήμα 4

    60 λεπτά
    Τοποθετήστε σε ζεστό σημείο για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσουν.
  • Βήμα 5

    2 λεπτά
    Τοποθετήστε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει.
  • Βήμα 6

    2 λεπτά
    Προσθέστε τα τοματίνια, τον πελτέ τομάτας και ½ ποτήρι νερό.
  • Βήμα 7

    30 λεπτά
    Μαγειρέψτε με καπάκι για περίπου 30 λεπτά, ρίξτε το βασιλικό και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και περάστε από το μίξερ ή με μια ράβδο μπλέντερ.
  • Βήμα 8

    8 λεπτά
    Μεταφέρετε σε ένα μπολ και βάλτε στο ψυγείο να πέσει η θερμοκρασία της διότι αν είναι ζεστή θα πανιάσει το φύλλο της πίτσας όταν έρθουν σε επαφή.
  • Βήμα 9

    5 λεπτά
    Όταν η ζύμη έχει πλέον φουσκώσει προθερμάνετε το φούρνο στη μέγιστη θερμοκρασία (250 βαθμούς Κελσίου), ρίξτε αλεύρι στον πάγκο και ανοίξτε με τον πλάστη μια-μια τις μπάλες σε διάμετρο περιπου 25 εκατοστών.
  • Βήμα 10

    2 λεπτά
    Μεταφέρετε πάνω στην επιφάνεια που θα ψήσετε με ένα κομμάτι λαδόκολλα από κάτω.
  • Βήμα 11

    3 λεπτά
    Απλώστε μερικές κουταλιές από τη σάλτσα τομάτας και τις χοντροκομμένες γαρίδες.
  • Βήμα 12

    12 λεπτά
    Ψήστε μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα η κόρα. Βγάλτε από το φούρνο, κόψτε σε κομμάτια, απλώστε από πάνω την ρόκα, το σολομό και το ξύσμα από λεμόνι. Η πίτσα θαλασσινών είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 1 12

Σε μια κανάτα ρίξτε το νερό για το ζυμάρι και διαλύστε μέσα σε αυτό τη νωπή μαγιά ανακατεύοντας καλά με ένα πιρούνι.

Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 2 12

Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη της πίτσας (αλεύρι, πουρές πατάτας MAGGI, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. αλάτι), προσθέστε το νερό με τη μαγιά και ζυμώστε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη.

Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 3 12

Μοιράστε σε 2 μέρη τη ζύμη και δημιουργήστε 2 μπάλες. Αλείψτε με ελαιόλαδο και βάλτε σε δυο ξεχωριστά μπολ σκεπάζοντας με μεμβράνη.

Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 4 12

Τοποθετήστε σε ζεστό σημείο για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσουν.

Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 5 12

Τοποθετήστε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει.

Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 6 12

Προσθέστε τα τοματίνια, τον πελτέ τομάτας και ½ ποτήρι νερό.

Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 7 12

Μαγειρέψτε με καπάκι για περίπου 30 λεπτά, ρίξτε το βασιλικό και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και περάστε από το μίξερ ή με μια ράβδο μπλέντερ.

Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 8 12

Μεταφέρετε σε ένα μπολ και βάλτε στο ψυγείο να πέσει η θερμοκρασία της διότι αν είναι ζεστή θα πανιάσει το φύλλο της πίτσας όταν έρθουν σε επαφή.

Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 9 12

Όταν η ζύμη έχει πλέον φουσκώσει προθερμάνετε το φούρνο στη μέγιστη θερμοκρασία (250 βαθμούς Κελσίου), ρίξτε αλεύρι στον πάγκο και ανοίξτε με τον πλάστη μια-μια τις μπάλες σε διάμετρο περιπου 25 εκατοστών.

Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 10 12

Μεταφέρετε πάνω στην επιφάνεια που θα ψήσετε με ένα κομμάτι λαδόκολλα από κάτω.

Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 11 12

Απλώστε μερικές κουταλιές από τη σάλτσα τομάτας και τις χοντροκομμένες γαρίδες.

Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 12 12

Ψήστε μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα η κόρα. Βγάλτε από το φούρνο, κόψτε σε κομμάτια, απλώστε από πάνω την ρόκα, το σολομό και το ξύσμα από λεμόνι. Η πίτσα θαλασσινών είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Συνταγή ως PDF

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

11 + 3 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Ιταλική
  • Κύριο πιάτο
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Βραδινό ραντεβού
  • Πηγή φυτικών ινών
  • Χαμηλή ζάχαρη

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Πίτσα

    Πίτσα

    145 λεπτά Δύσκολη
  • Πίτσα με τορτίγιες

    Πίτσα με τορτίγιες

    21 λεπτά Εύκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης