Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
Πίτσα
Πίτσα
145 min
Δύσκολη
Προσθήκη recipe
Πίσω
23 6g / 23%
52 30.6g / 52%
25 14.7g / 25%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips

Tip 1

Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Πίτσα

(0)
145 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

16 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 16

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Συσκευασία
Μαγιά
300  γρ.
Νερό
500  γρ.
Αλεύρι
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
50  γρ.
Φρέσκος βασιλικός
150  γρ.
Γραβιέρα τριμμένη
1  κ.γλ.
Ρίγανη
3  κ.σ.
Ελαιόλαδο
300  γρ.
Σάλτσα ντομάτας
400  γρ.
Μοτσαρέλα
100  γρ.
Μανιτάρια λευκά
1 
Πράσινη πιπεριά
40  γρ.
Ελιές κομμένες σε ροδέλες
50  γρ.
Φέτα τριμμένη

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
30.61 g
Ενέργεια
235.14 kcal
Λιπαρά
6.03 g
Εδώδιμες Ίνες
1.59 g
Πρωτεΐνες
14.71 g
Σάκχαρα
4.75 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

145 λεπτά
  • Βήμα 1

    1 λεπτά
    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Βήμα 2

    2 λεπτά
    Στον κάδο του μίξερ ρίξτε τη μαγιά και 50 γραμμάρια χλιαρό νερό (από τα 300 γρ.) και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι.
  • Βήμα 3

    3 λεπτά
    Αφήστε στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Έπειτα, προσθέστε το αλεύρι μαζί με μια πρέζα αλάτι.
  • Βήμα 4

    3 λεπτά
    Ανακατέψτε στο μίξερ και προσθέστε και το υπόλοιπο νερό.
  • Βήμα 5

    10 λεπτά
    Ζυμώστε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι, αλλά όχι να κολλάει. Περίπου 8-10 λεπτά παίρνει αυτή η διαδικασία.
  • Βήμα 6

    60 λεπτά
    Στη συνέχεια βγάλτε τη ζύμη από το μίξερ και μεταφέρετέ την σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ. Σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε να φουσκώσει για 1 ώρα.
  • Βήμα 7

    5 λεπτά
    Λαδώστε καλά τον πάγκο εργασίας σας και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίξτε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα.
  • Βήμα 8

    4 λεπτά
    Πάρτε ένα ταψί διαμέτρου 40 x 30 εκ. και τοποθετήστε λαδόκολλα την οποία λαδώνετε ελαφρά.
  • Βήμα 9

    30 λεπτά
    Βάλτε το ζυμάρι επάνω της και αφήστε το να φουσκώσει για 30 λεπτά σκεπασμένο με μία πετσέτα.
  • Βήμα 10

    3 λεπτά
    Καθώς φουσκώνει η ζύμη, κρατήστε μερικά φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη πιέστε τη με το δάχτυλό σας εκτός από τις άκρες, έτσι ώστε να δημιουργήσετε μικρά λακκάκια. Προσέξτε να αφήσετε ένα μικρό περιθώριο γύρω γύρω.
  • Βήμα 11

    2 λεπτά
    Περάστε από το multi τη σάλτσα με τα 50 γρ. βασιλικού και τη MAGGI Νοστιμιά και απλώστε τη πάνω στη ζύμη.
  • Βήμα 12

    2 λεπτά
    Τοποθετήστε τα υπόλοιπα υλικά για την επικάλυψη πάνω στην πίτσα.
  • Βήμα 13

    20 λεπτά
    Ψήστε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα πάνω αλλά και κάτω (σηκώστε ελαφρά με ένα πιρούνι τη μια γωνία). Η πίτσα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Πίτσα

Βήμα 1 13

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Πίτσα

Βήμα 2 13

Βήμα 2 Βήμα 2

Στον κάδο του μίξερ ρίξτε τη μαγιά και 50 γραμμάρια χλιαρό νερό (από τα 300 γρ.) και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι.

Πίτσα

Βήμα 3 13

Βήμα 3 Βήμα 3

Αφήστε στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Έπειτα, προσθέστε το αλεύρι μαζί με μια πρέζα αλάτι.

Πίτσα

Βήμα 4 13

Βήμα 4 Βήμα 4

Ανακατέψτε στο μίξερ και προσθέστε και το υπόλοιπο νερό.

Πίτσα

Βήμα 5 13

Βήμα 5 Βήμα 5

Ζυμώστε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι, αλλά όχι να κολλάει. Περίπου 8-10 λεπτά παίρνει αυτή η διαδικασία.

Πίτσα

Βήμα 6 13

Βήμα 6

Στη συνέχεια βγάλτε τη ζύμη από το μίξερ και μεταφέρετέ την σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ. Σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε να φουσκώσει για 1 ώρα.

Πίτσα

Βήμα 7 13

Βήμα 7

Λαδώστε καλά τον πάγκο εργασίας σας και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίξτε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα.

Πίτσα

Βήμα 8 13

Βήμα 8

Πάρτε ένα ταψί διαμέτρου 40 x 30 εκ. και τοποθετήστε λαδόκολλα την οποία λαδώνετε ελαφρά.

Πίτσα

Βήμα 9 13

Βήμα 9

Βάλτε το ζυμάρι επάνω της και αφήστε το να φουσκώσει για 30 λεπτά σκεπασμένο με μία πετσέτα.

Πίτσα

Βήμα 10 13

Βήμα 10

Καθώς φουσκώνει η ζύμη, κρατήστε μερικά φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη πιέστε τη με το δάχτυλό σας εκτός από τις άκρες, έτσι ώστε να δημιουργήσετε μικρά λακκάκια. Προσέξτε να αφήσετε ένα μικρό περιθώριο γύρω γύρω.

Πίτσα

Βήμα 11 13

Βήμα 11

Περάστε από το multi τη σάλτσα με τα 50 γρ. βασιλικού και τη MAGGI Νοστιμιά και απλώστε τη πάνω στη ζύμη.

Πίτσα

Βήμα 12 13

Βήμα 12

Τοποθετήστε τα υπόλοιπα υλικά για την επικάλυψη πάνω στην πίτσα.

Πίτσα

Βήμα 13 13

Βήμα 13

Ψήστε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα πάνω αλλά και κάτω (σηκώστε ελαφρά με ένα πιρούνι τη μια γωνία). Η πίτσα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Συνταγή ως PDF