Βάλτε όλα τα υλικά για τη ζύμη, δηλαδή το γιαούρτι, τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το αλεύρι, το αλάτι και το νερό, σε ένα μπολ και ζυμώστε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές ζυμάρι (αν κολλάει προσθέστε αλεύρι, αν είναι πολύ σφιχτό προσθέστε νερό). Κόψτε σε 4 ίσα μέρη και αφήστε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.
Βήμα 2
5 λεπτά
Καθαρίστε και κόψτε σε φεγγαράκια τα κρεμμύδια.
Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
Προσθέστε τους κύβους λαχανικών Μaggi, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν και αφήστε στην άκρη το σκεύος μέχρι να πέσει η θερμοκρασία στα κρεμμύδια.
Βήμα 3
5 λεπτά
Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε κομμένα σε μεσαίου μεγέθους κυβάκια τις μελιτζάνες, την πιπεριά, τα κολοκύθια, τις ντομάτες, ψιλοκομμένα το φρέσκο κρεμμύδι και τα μυρωδικά.
Τέλος, βάλτε το σκόρδο, τον πελτέ, το ανθότυρο σπασμένο σε χοντρά κομμάτια, τα τοματίνια κομμένα στη μέση, τα σοταρισμένα κρεμμύδια, ½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο και αλάτι. Ανακατέψτε απαλά με τα χέρια σας και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 4
5 λεπτά
Ανοίξτε με τον πλάστη το κάθε κομμάτι ζύμης μιάμιση φορά μεγαλύτερο από το σκεύος που επιλέξατε για να ψηθεί η πίτα (ιδανικά 25 εκατοστών στρογγυλό ταψί).
Λαδώστε την επιφάνεια του ταψιού και τοποθετήστε ένα φύλλο, λαδώστε το φύλλο και τοποθετήστε επάνω του ένα ακόμη. Επαναλάβετε άλλες δυο φορές.
Αδειάστε πάνω από τα φύλλα τη γέμιση και κλείστε την πίτα μέχρι το μισό της επιφάνειας της με τα φύλλα που έχουν περισσέψει στην άκρη.
Βήμα 5
60 λεπτά
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου στην χαμηλότερη σχάρα για περίπου 1 ώρα. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε για 15 λεπτά πριν σερβίρετε.
Βήμα 1
5
Βάλτε όλα τα υλικά για τη ζύμη, δηλαδή το γιαούρτι, τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το αλεύρι, το αλάτι και το νερό, σε ένα μπολ και ζυμώστε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές ζυμάρι (αν κολλάει προσθέστε αλεύρι, αν είναι πολύ σφιχτό προσθέστε νερό). Κόψτε σε 4 ίσα μέρη και αφήστε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.
Βήμα 2
5
Καθαρίστε και κόψτε σε φεγγαράκια τα κρεμμύδια.
Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
Προσθέστε τους κύβους λαχανικών Μaggi, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν και αφήστε στην άκρη το σκεύος μέχρι να πέσει η θερμοκρασία στα κρεμμύδια.
Βήμα 3
5
Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε κομμένα σε μεσαίου μεγέθους κυβάκια τις μελιτζάνες, την πιπεριά, τα κολοκύθια, τις ντομάτες, ψιλοκομμένα το φρέσκο κρεμμύδι και τα μυρωδικά.
Τέλος, βάλτε το σκόρδο, τον πελτέ, το ανθότυρο σπασμένο σε χοντρά κομμάτια, τα τοματίνια κομμένα στη μέση, τα σοταρισμένα κρεμμύδια, ½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο και αλάτι. Ανακατέψτε απαλά με τα χέρια σας και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 4
5
Ανοίξτε με τον πλάστη το κάθε κομμάτι ζύμης μιάμιση φορά μεγαλύτερο από το σκεύος που επιλέξατε για να ψηθεί η πίτα (ιδανικά 25 εκατοστών στρογγυλό ταψί).
Λαδώστε την επιφάνεια του ταψιού και τοποθετήστε ένα φύλλο, λαδώστε το φύλλο και τοποθετήστε επάνω του ένα ακόμη. Επαναλάβετε άλλες δυο φορές.
Αδειάστε πάνω από τα φύλλα τη γέμιση και κλείστε την πίτα μέχρι το μισό της επιφάνειας της με τα φύλλα που έχουν περισσέψει στην άκρη.
Βήμα 5
5
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου στην χαμηλότερη σχάρα για περίπου 1 ώρα. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε για 15 λεπτά πριν σερβίρετε.
Συνταγή ως PDF
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Σχόλια 0