Τοποθετήστε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την ζύμη και υπομονετικά ζυμώστε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο ζυμάρι. (Αν κολλάει στα χέρια σας τότε προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι.)
Τυλίξτε με μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την γέμιση.
Βήμα 2
5 λεπτά
Πλύνετε καλά το σπανάκι και αφήστε το να στραγγίξει.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε ψιλοκομμένο το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, ρίχνετε τον κύβο Λαχανικών MAGGI και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.
Μεταφέρετε το κρεμμύδι στο μπολ που θα φτιάξετε τη γέμιση.
Βήμα 3
15 λεπτά
Τοποθετήστε πάλι την κατσαρόλα στην εστία και ρίξτε μέσα το σπανάκι. Σκεπάστε με το καπάκι και σε χαμηλή φωτιά μαγειρέψτε το μέχρι να χάσει τον όγκο του.
Μεταφέρετε το σπανάκι σε ένα τρυπητό, πατήστε το με μια κουτάλα για να φύγουν τα υγρά του και βάλτε το στο μπολ με το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά, το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ανθότυρο τριμμένο με τα χέρια σας, την κεφαλογραβιέρα και ανακατέψτε απαλά με ένα πιρούνι.
Αφήστε την γέμιση να κρυώσει.
Βήμα 4
10 λεπτά
Βγάλτε το ζυμάρι από το ψυγείο και κόψτε το σε δυο ίσα μέρη.
Ανοίξτε με τον πλάστη δίνοντας στρογγυλό σχήμα στα δυο φύλλα.
Λαδώστε ένα ταψί για τον φούρνο και τοποθετήστε επάνω το πρώτο φύλλο.
Αδειάστε μέσα την γέμιση και σκεπάστε με το επόμενο φύλλο.
Κόψτε τις άκρες με ένα ψαλίδι τόσο ώστε να περισσεύουν περίπου 4 εκατοστά από το ταψί και τυλίξτε τις μεταξύ τους.
Βήμα 5
45 λεπτά
Λαδώστε την πίτα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά.
Η σπανακόπιτα με ανθότυρο είναι έτοιμη να την απολαύσετε με την παρέα σας.
Βήμα 1
5
Τοποθετήστε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την ζύμη και υπομονετικά ζυμώστε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο ζυμάρι. (Αν κολλάει στα χέρια σας τότε προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι.)
Τυλίξτε με μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την γέμιση.
Βήμα 2
5
Πλύνετε καλά το σπανάκι και αφήστε το να στραγγίξει.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε ψιλοκομμένο το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, ρίχνετε τον κύβο Λαχανικών MAGGI και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.
Μεταφέρετε το κρεμμύδι στο μπολ που θα φτιάξετε τη γέμιση.
Βήμα 3
5
Τοποθετήστε πάλι την κατσαρόλα στην εστία και ρίξτε μέσα το σπανάκι. Σκεπάστε με το καπάκι και σε χαμηλή φωτιά μαγειρέψτε το μέχρι να χάσει τον όγκο του.
Μεταφέρετε το σπανάκι σε ένα τρυπητό, πατήστε το με μια κουτάλα για να φύγουν τα υγρά του και βάλτε το στο μπολ με το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά, το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ανθότυρο τριμμένο με τα χέρια σας, την κεφαλογραβιέρα και ανακατέψτε απαλά με ένα πιρούνι.
Αφήστε την γέμιση να κρυώσει.
Βήμα 4
5
Βγάλτε το ζυμάρι από το ψυγείο και κόψτε το σε δυο ίσα μέρη.
Ανοίξτε με τον πλάστη δίνοντας στρογγυλό σχήμα στα δυο φύλλα.
Λαδώστε ένα ταψί για τον φούρνο και τοποθετήστε επάνω το πρώτο φύλλο.
Αδειάστε μέσα την γέμιση και σκεπάστε με το επόμενο φύλλο.
Κόψτε τις άκρες με ένα ψαλίδι τόσο ώστε να περισσεύουν περίπου 4 εκατοστά από το ταψί και τυλίξτε τις μεταξύ τους.
Βήμα 5
5
Λαδώστε την πίτα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά.
Η σπανακόπιτα με ανθότυρο είναι έτοιμη να την απολαύσετε με την παρέα σας.
Συνταγή ως PDF
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Σχόλια 0