Σε μια κανάτα ρίξτε το νερό και διαλύστε καλά τη μαγιά με τα χέρια σας.
Βήμα 2
7 λεπτά
Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ βάλτε τα υπόλοιπα υλικά για το ψωμί, προσθέστε το νερό με τη μαγιά και ανακατέψτε με τον γάντζο ή το φτερό σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
Βήμα 3
5 λεπτά
Σε περίπτωση που δεν έχετε μίξερ ζυμώστε με τα χέρια σας μέσα σε ένα φαρδύ μπολ. Χωρίστε στα δύο την ζύμη και δημιουργήστε 2 μπάλες. Πατήστε με τα χέρια σας μέχρι να δημιουργηθεί μια στρογγυλή ζύμη πάχους λιγότερο από 5 εκατοστά.
Βήμα 4
5 λεπτά
Λαδώστε καλά από όλες τις πλευρές με ένα πινέλο και τοποθετήστε σε στρογγυλές φόρμες ή σε κάποιο σκεύος με αρκετό χώρο έτσι ώστε όταν το ψωμί φουσκώνει να μην βρίσκει κάποιο εμπόδιο.
Βήμα 5
5 λεπτά
Σκεπάστε με μεμβράνη και τοποθετήστε σε ζεστό σημείο (πάνω από 25 βαθμούς).
Βήμα 6
60 λεπτά
Αφήστε το ζυμάρι μέχρι να πάρει αρκετό όγκο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις πάνω και κάτω στους 160 βαθμούς Κελσίου για 1 περίπου ώρα.
Βήμα 1
6
Σε μια κανάτα ρίξτε το νερό και διαλύστε καλά τη μαγιά με τα χέρια σας.
Βήμα 2
6
Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ βάλτε τα υπόλοιπα υλικά για το ψωμί, προσθέστε το νερό με τη μαγιά και ανακατέψτε με τον γάντζο ή το φτερό σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
Βήμα 3
6
Σε περίπτωση που δεν έχετε μίξερ ζυμώστε με τα χέρια σας μέσα σε ένα φαρδύ μπολ. Χωρίστε στα δύο την ζύμη και δημιουργήστε 2 μπάλες. Πατήστε με τα χέρια σας μέχρι να δημιουργηθεί μια στρογγυλή ζύμη πάχους λιγότερο από 5 εκατοστά.
Βήμα 4
6
Λαδώστε καλά από όλες τις πλευρές με ένα πινέλο και τοποθετήστε σε στρογγυλές φόρμες ή σε κάποιο σκεύος με αρκετό χώρο έτσι ώστε όταν το ψωμί φουσκώνει να μην βρίσκει κάποιο εμπόδιο.
Βήμα 5
6
Σκεπάστε με μεμβράνη και τοποθετήστε σε ζεστό σημείο (πάνω από 25 βαθμούς).
Βήμα 6
6
Αφήστε το ζυμάρι μέχρι να πάρει αρκετό όγκο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις πάνω και κάτω στους 160 βαθμούς Κελσίου για 1 περίπου ώρα.
Συνταγή ως PDF
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Σχόλια 0