Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί. Προσθέστε τις τομάτες χοντροκομμένες και χαμηλώστε στο ελάχιστο την εστία (ίσα που να κοχλάζει).
Βήμα 2
30 λεπτά
Με ένα πιρούνι πιέστε τις τομάτες να βγάλουν τα υγρά τους για να μην χρειαστεί να προσθέσετε νερό. Αλατίστε κανονικά και μαγειρέψτε για 30 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Βήμα 3
10 λεπτά
Προσθέστε την ζάχαρη με το μέλι, τον κύβο λαχανικών MAGGI και το σπασμένο πιπέρι. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε για ακόμη 10 λεπτά.
Βήμα 4
10 λεπτά
Περάστε την σάλτσα από το μίξερ για να γίνει κρέμα και μεταφέρετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει. Κόψτε το χαλούμι οριζόντια στα 2 και λαδώστε από όλες τις πλευρές. Περάστε από ένα ριγωτό ή κανονικό αντικολλητικό τηγάνι για να πάρει χρώμα.
Βήμα 5
10 λεπτά
Κόψτε το σαλάμι σε όσο πιο λεπτές λωρίδες μπορείτε και ετοιμάστε τα σάντουιτς. Ζεστάνετε στο φούρνο για 5 λεπτά τα ψωμάκια κόψτε στη μέση και απλώστε την μαρμελάδα τομάτας. Βάλτε σαλάμι, χαλούμι κομμένο σε χοντρές φέτες και, τέλος, μερικά φύλλα άγριας ρόκας.
Βήμα 1
5
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί. Προσθέστε τις τομάτες χοντροκομμένες και χαμηλώστε στο ελάχιστο την εστία (ίσα που να κοχλάζει).
Βήμα 2
5
Με ένα πιρούνι πιέστε τις τομάτες να βγάλουν τα υγρά τους για να μην χρειαστεί να προσθέσετε νερό. Αλατίστε κανονικά και μαγειρέψτε για 30 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Βήμα 3
5
Προσθέστε την ζάχαρη με το μέλι, τον κύβο λαχανικών MAGGI και το σπασμένο πιπέρι. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε για ακόμη 10 λεπτά.
Βήμα 4
5
Περάστε την σάλτσα από το μίξερ για να γίνει κρέμα και μεταφέρετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει. Κόψτε το χαλούμι οριζόντια στα 2 και λαδώστε από όλες τις πλευρές. Περάστε από ένα ριγωτό ή κανονικό αντικολλητικό τηγάνι για να πάρει χρώμα.
Βήμα 5
5
Κόψτε το σαλάμι σε όσο πιο λεπτές λωρίδες μπορείτε και ετοιμάστε τα σάντουιτς. Ζεστάνετε στο φούρνο για 5 λεπτά τα ψωμάκια κόψτε στη μέση και απλώστε την μαρμελάδα τομάτας. Βάλτε σαλάμι, χαλούμι κομμένο σε χοντρές φέτες και, τέλος, μερικά φύλλα άγριας ρόκας.
Συνταγή ως PDF
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Σχόλια 0